Google giver Pixel- og Nexus-telefoner bedre sikkerhed

Pixel-telefoner og flere Nexus-enheder har netop modtaget sikkerhedsopdateringen for oktober.

Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 og Nexus 9.

Nexus 6

Nexus 6 fra 2014 får også opdateret sikkerheden. Men den får ingen Oreo.

Ejerne af førnævnte apparater har noget at glæde sig til. Det fremgår af Googles udvikler-site, der er blevet opdateret med den seneste software til de syv enheder.

På hjemmesiden kan ivrige software-folk allerede nu downloade opdateringen. Her skal man dog være opmærksom på, at installering via et såkaldt “Factory image” sletter alt indhold på telefonen.

Sikkerhedsopdateringer til Nexus 5X og Nexus 6P forlænges

Alternativt kan man vente til den bliver tilgængelig via Over-The-Air (OTA). Og for at fremskynde processen er det muligt manuelt at søge efter ny software. Det foregår i Indstillinger > Om telefon > Systemopdateringer.

Har man en enhed, som ikke er opdateret til Android 8.0 er trinene lidt anderledes. Det gælder dog kun for Nexus 6 og Nexus 9-ejere. Deres enheder kan nemlig ikke få Oreo af den officielle vej.

Nokia har slået Google i hastighed på sikkerhedsopdatering

Vanen tro ønsker Google ikke at oplyse, hvordan sikkerheden er blevet bedre. Og der er kun tale om en sikkerhedsopdatering. Brugere skal altså sætte næsen op efter nye former og funktioner. Af samme grund vil versionsnummeret for Android på de opdaterede Android-enheder også fortsat være Android 8.0.

Ejere af Nexus 6 og Nexus 9 skal heller ikke gøre sig nogle forhåbninger om en ny udgave af Android. De vil fortsat være på Android 7.1.1, når de har fået sikkerhedsopdateringen for oktober.

Samtidigt med, at ejere af de syv Google-apparater har modtaget øget sikkerhed, så kan producenter af andre Android-enheder nu også arbejde på at bringe sikkerhedsopdateringen til deres telefoner.

Mere til historien

Google begyndte i sommeren 2015 at udstede de månedlige sikkerhedsopdateringer til Nexus-telefoner og tablets. Beslutning kom kort tid efter en historisk sikkerhedsfejl i Android kaldet “Stagefright”.

Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Google Pixel 9 lækket på nye billeder

Nye billeder af Google Pixel 9 er afsløret. Der er også rygter om specifikationer.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
AI-funktioner udsendes nu til ældre Samsung Galaxy-telefoner

Nu kommer opdateringen til din Samsung-telefon, som du har ventet på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram