Google giver Pixel- og Nexus-telefoner bedre sikkerhed

0

Pixel-telefoner og flere Nexus-enheder har netop modtaget sikkerhedsopdateringen for oktober.

Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 og Nexus 9.

Nexus 6
Nexus 6 fra 2014 får også opdateret sikkerheden. Men den får ingen Oreo.

Ejerne af førnævnte apparater har noget at glæde sig til. Det fremgår af Googles udvikler-site, der er blevet opdateret med den seneste software til de syv enheder.

På hjemmesiden kan ivrige software-folk allerede nu downloade opdateringen. Her skal man dog være opmærksom på, at installering via et såkaldt “Factory image” sletter alt indhold på telefonen.

Sikkerhedsopdateringer til Nexus 5X og Nexus 6P forlænges

Alternativt kan man vente til den bliver tilgængelig via Over-The-Air (OTA). Og for at fremskynde processen er det muligt manuelt at søge efter ny software. Det foregår i Indstillinger > Om telefon > Systemopdateringer.

Har man en enhed, som ikke er opdateret til Android 8.0 er trinene lidt anderledes. Det gælder dog kun for Nexus 6 og Nexus 9-ejere. Deres enheder kan nemlig ikke få Oreo af den officielle vej.

Nokia har slået Google i hastighed på sikkerhedsopdatering

Vanen tro ønsker Google ikke at oplyse, hvordan sikkerheden er blevet bedre. Og der er kun tale om en sikkerhedsopdatering. Brugere skal altså sætte næsen op efter nye former og funktioner. Af samme grund vil versionsnummeret for Android på de opdaterede Android-enheder også fortsat være Android 8.0.

Ejere af Nexus 6 og Nexus 9 skal heller ikke gøre sig nogle forhåbninger om en ny udgave af Android. De vil fortsat være på Android 7.1.1, når de har fået sikkerhedsopdateringen for oktober.

Samtidigt med, at ejere af de syv Google-apparater har modtaget øget sikkerhed, så kan producenter af andre Android-enheder nu også arbejde på at bringe sikkerhedsopdateringen til deres telefoner.

Mere til historien

Google begyndte i sommeren 2015 at udstede de månedlige sikkerhedsopdateringer til Nexus-telefoner og tablets. Beslutning kom kort tid efter en historisk sikkerhedsfejl i Android kaldet “Stagefright”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer