Google giver Pixel- og Nexus-telefoner bedre sikkerhed

Pixel-telefoner og flere Nexus-enheder har netop modtaget sikkerhedsopdateringen for oktober.

Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 og Nexus 9.

Nexus 6

Nexus 6 fra 2014 får også opdateret sikkerheden. Men den får ingen Oreo.

Ejerne af førnævnte apparater har noget at glæde sig til. Det fremgår af Googles udvikler-site, der er blevet opdateret med den seneste software til de syv enheder.

På hjemmesiden kan ivrige software-folk allerede nu downloade opdateringen. Her skal man dog være opmærksom på, at installering via et såkaldt “Factory image” sletter alt indhold på telefonen.

Sikkerhedsopdateringer til Nexus 5X og Nexus 6P forlænges

Alternativt kan man vente til den bliver tilgængelig via Over-The-Air (OTA). Og for at fremskynde processen er det muligt manuelt at søge efter ny software. Det foregår i Indstillinger > Om telefon > Systemopdateringer.

Har man en enhed, som ikke er opdateret til Android 8.0 er trinene lidt anderledes. Det gælder dog kun for Nexus 6 og Nexus 9-ejere. Deres enheder kan nemlig ikke få Oreo af den officielle vej.

Nokia har slået Google i hastighed på sikkerhedsopdatering

Vanen tro ønsker Google ikke at oplyse, hvordan sikkerheden er blevet bedre. Og der er kun tale om en sikkerhedsopdatering. Brugere skal altså sætte næsen op efter nye former og funktioner. Af samme grund vil versionsnummeret for Android på de opdaterede Android-enheder også fortsat være Android 8.0.

Ejere af Nexus 6 og Nexus 9 skal heller ikke gøre sig nogle forhåbninger om en ny udgave af Android. De vil fortsat være på Android 7.1.1, når de har fået sikkerhedsopdateringen for oktober.

Samtidigt med, at ejere af de syv Google-apparater har modtaget øget sikkerhed, så kan producenter af andre Android-enheder nu også arbejde på at bringe sikkerhedsopdateringen til deres telefoner.

Mere til historien

Google begyndte i sommeren 2015 at udstede de månedlige sikkerhedsopdateringer til Nexus-telefoner og tablets. Beslutning kom kort tid efter en historisk sikkerhedsfejl i Android kaldet “Stagefright”.

Fra 2025 skal din telefon opdateres i flere år

Softwaren skal vedligeholdes gratis i lang tid efter, at en telefon er taget af markedet. Ny lovgivning træder i kraft fra sommeren 2025.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Disse Xiaomi-modeller får HyperOS

SE LISTEN: Xiaomi har netop offentliggjort de smartphones og tablets, som får opdateringen til HyperOS.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram