Google giver Pixel- og Nexus-telefoner bedre sikkerhed

Pixel-telefoner og flere Nexus-enheder har netop modtaget sikkerhedsopdateringen for oktober.

Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 og Nexus 9.

Nexus 6

Nexus 6 fra 2014 får også opdateret sikkerheden. Men den får ingen Oreo.

Ejerne af førnævnte apparater har noget at glæde sig til. Det fremgår af Googles udvikler-site, der er blevet opdateret med den seneste software til de syv enheder.

På hjemmesiden kan ivrige software-folk allerede nu downloade opdateringen. Her skal man dog være opmærksom på, at installering via et såkaldt “Factory image” sletter alt indhold på telefonen.

Sikkerhedsopdateringer til Nexus 5X og Nexus 6P forlænges

Alternativt kan man vente til den bliver tilgængelig via Over-The-Air (OTA). Og for at fremskynde processen er det muligt manuelt at søge efter ny software. Det foregår i Indstillinger > Om telefon > Systemopdateringer.

Har man en enhed, som ikke er opdateret til Android 8.0 er trinene lidt anderledes. Det gælder dog kun for Nexus 6 og Nexus 9-ejere. Deres enheder kan nemlig ikke få Oreo af den officielle vej.

Nokia har slået Google i hastighed på sikkerhedsopdatering

Vanen tro ønsker Google ikke at oplyse, hvordan sikkerheden er blevet bedre. Og der er kun tale om en sikkerhedsopdatering. Brugere skal altså sætte næsen op efter nye former og funktioner. Af samme grund vil versionsnummeret for Android på de opdaterede Android-enheder også fortsat være Android 8.0.

Ejere af Nexus 6 og Nexus 9 skal heller ikke gøre sig nogle forhåbninger om en ny udgave af Android. De vil fortsat være på Android 7.1.1, når de har fået sikkerhedsopdateringen for oktober.

Samtidigt med, at ejere af de syv Google-apparater har modtaget øget sikkerhed, så kan producenter af andre Android-enheder nu også arbejde på at bringe sikkerhedsopdateringen til deres telefoner.

Mere til historien

Google begyndte i sommeren 2015 at udstede de månedlige sikkerhedsopdateringer til Nexus-telefoner og tablets. Beslutning kom kort tid efter en historisk sikkerhedsfejl i Android kaldet “Stagefright”.

Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Google Pixel 8a test | Lever ikke op til forventningerne

TEST: Inden du køber Google Pixel 8a, så skal du læse denne anmeldelse, som kommer ind på, hvorfor Pixel 8a skuffer.

(mere…)
Pixel 8a er officiel – her er overblikket

Specifikationer og priser på Pixel 8a finder du her.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Google Pixel 8a får 7 års opdateringer

Lanceringen af Pixel 8a nærmer sig. Rygterne svirrer om, at den får AI-funktioner og 7 års opdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram