Google giver Pixel- og Nexus-telefoner bedre sikkerhed

Pixel-telefoner og flere Nexus-enheder har netop modtaget sikkerhedsopdateringen for oktober.

Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 og Nexus 9.

Nexus 6

Nexus 6 fra 2014 får også opdateret sikkerheden. Men den får ingen Oreo.

Ejerne af førnævnte apparater har noget at glæde sig til. Det fremgår af Googles udvikler-site, der er blevet opdateret med den seneste software til de syv enheder.

På hjemmesiden kan ivrige software-folk allerede nu downloade opdateringen. Her skal man dog være opmærksom på, at installering via et såkaldt “Factory image” sletter alt indhold på telefonen.

Sikkerhedsopdateringer til Nexus 5X og Nexus 6P forlænges

Alternativt kan man vente til den bliver tilgængelig via Over-The-Air (OTA). Og for at fremskynde processen er det muligt manuelt at søge efter ny software. Det foregår i Indstillinger > Om telefon > Systemopdateringer.

Har man en enhed, som ikke er opdateret til Android 8.0 er trinene lidt anderledes. Det gælder dog kun for Nexus 6 og Nexus 9-ejere. Deres enheder kan nemlig ikke få Oreo af den officielle vej.

Nokia har slået Google i hastighed på sikkerhedsopdatering

Vanen tro ønsker Google ikke at oplyse, hvordan sikkerheden er blevet bedre. Og der er kun tale om en sikkerhedsopdatering. Brugere skal altså sætte næsen op efter nye former og funktioner. Af samme grund vil versionsnummeret for Android på de opdaterede Android-enheder også fortsat være Android 8.0.

Ejere af Nexus 6 og Nexus 9 skal heller ikke gøre sig nogle forhåbninger om en ny udgave af Android. De vil fortsat være på Android 7.1.1, når de har fået sikkerhedsopdateringen for oktober.

Samtidigt med, at ejere af de syv Google-apparater har modtaget øget sikkerhed, så kan producenter af andre Android-enheder nu også arbejde på at bringe sikkerhedsopdateringen til deres telefoner.

Mere til historien

Google begyndte i sommeren 2015 at udstede de månedlige sikkerhedsopdateringer til Nexus-telefoner og tablets. Beslutning kom kort tid efter en historisk sikkerhedsfejl i Android kaldet “Stagefright”.

Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Første beta af iOS 16.1 til iPhone har et par nyheder

Apple var klar med iOS 16 i mandags, men allerede nu er den første beta af iOS 16.1 klar.

(mere…)
iOS 16 slår iOS 15 i downloads

Ud fra de første dage er iOS 16 downloadet mere end tilfældet var med iOS 15.

(mere…)
Apple er klar med opdatering til iPad

Apple har frigivet nye store softwareopdatering, iOS 16, men de har også ny version til iPadOS – selvom den ikke er nået version 16 endnu.

(mere…)
iOS 16 er nu klar til download – se nyhederne

Apple har netop frigivet den store softwareopdatering til iPhone og Apple Watch. Du kan downloade iOS 16 og watchOS 9 nu. Se nyhederne her.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16 og watchOS 9 den 12. september

Apple er klar med dette års store softwareopdateringer til iPhone og Apple Watch på mandag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram