Google arbejder på partner-program for tilbehør

0

RYGTE: Google vil snart lancere sin pendant til Apples “Made for iPhone”-program. Læs her om “Made for Google”.

Du skøjter rundt imellem diverse internetbutikker i jagten på en nyt sæt hørertelefoner til din Pixel-telefon. Men hvordan sikrer du dig, at du få købt et ordentlig par af slagsen? Google kommer snart med en løsning ifølge 9to5 Google.

Made for iPod, iPhone og iPad via MFi-programmet (Foto: Apple)
Made for iPod, iPhone og iPad via MFi-programmet (Foto: Apple)

Apple-brugere har i længere tid været vant til at kigge efter logoet “Made for iPhone”, der ifølge Apple sikrer, at tilbehøret er “udviklet specielt til iPhone og, at det er certificeret af udvikleren samt, at det overholder Apples standarder for ydeevne”.

Nu tyder meget så på, at Google vil præsentere et lignende program.

Sådan køber du en sikker Apple-oplader

“Made for Google” bliver ifølge rygterne navnet på programmet. Hvordan det konkret vil udarte sig er fortsat usikkert. Men hos Apples Made for iPhone-program (MFi) får hardware-producenter adgang til en række af fordele.

Vigtigst er nok rettigheden til at sætte MFi-logoet på tilbehørets æske, såfremt det lever op til Apples krav. Derudover får producenterne også adgang til teknisk support fra Apple og redskaber, der normalt er forbeholdt Apple selv.

Et strengere mærke

I Europa findes der allerede en række ordninger, der skal sikre forbrugere mod usikre produkter. En af disse ordninger er CE-mærket, der findes på langt den meste elektronik. For at opnå mærket skal produktet igennem en række tests, som Europa-Kommissionen har udarbejdet.

Der er dog ikke noget, som forhindrer lyssky producenter i at sætte mærket på produkter og sælge tilbehøret, som var det godkendt.

– Lang ventetid på Pixel 2 XL

Hvis du køber et Lightning kabel uden MFi-certificering kan du risikere, at kablet ikke virker efter hensigten. iPhone er nemlig i stand til at se om kablet er MFi-godkendt. Og hvis ikke det er godkendt, vil du formodentlig få beskeden “Tilbehøret er ikke understøttet”.

Om Google vil lave en lignende og streng løsning er uvist, da Google bruger den mere åbne standard USB C-stik fremfor Apples egen lightning.

Mere til historien

MFi-programmet stammer fra 2005. Den gang fandtes det udelukkende som “Made for iPod”. Det skrev iLounge i januar samme år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer