Twitter fordobler antallet af tegn

0

Twitter med godt 11 år på bagen ændrer nu i noget af det grundlæggende for platformen – antallet af tegn fordoblet.

Twitter
Twitter

140 tegn. Så mange tegn har man at gøre godt med, hvis man laver en opdatering på det sociale medie Twitter.

 – Twitter får snart mere end 140 tegn

Der har igennem tiden været mange skriverier om, at Twitter ville lade brugerne skrive flere tegn. Det er dog indtil nu ikke blevet til noget. Men nu vil en forsøgsordning blive sat i værk, hvor udvalgte brugere kan skrive op til 280 tegn. Det skriver DR.dk.

På et tidspunkt var der rygter om, at Twitter ville gøre så brugere kunne skrive opdateringer på op mod 10.000 tegn, men det er altså ikke aktuelt.

Twitter håber det nye tiltag vil få flere brugere til at publicere mere af deres indhold i tweets. Billeder og videoer tæller nu heller ikke længere med i antallet af tegn.

I forbindelse med fordoblingen af tegn har Twitter analyseret, hvor mange tegn brugere i forskellige lande typisk bruger på hver enkelt opdatering. I opdateringer på engelsk bruges alle 140 tegn i 9 procent af alle tweets. Det skriver Twitter på deres officielle blog.

Twitter har angiveligt 328 millioner månedlige brugere, hvoraf 68 millioner er amerikanere. Brugerantallet har ikke ændret sig synderligt det seneste år. Og er altså ikke meget i forhold til konkurrenten Facebook, som har to milliarder månedlige aktive brugere.

 – Twitter taber igen – Facebook er atter i fremgang

Mere til historien

Japanske, koreanske og kinesiske brugere får ikke lov til at boltre sig på det dobbelte antal tegn. Grunden til dette er, at man kan få langt mere information ud på færre tegn på disse sprog i forvejen. Der er, ifølge DR.dk, kun 0,4 procent af alle japanske tweets som gør brug af de nuværende 140 tegn.

Læs også:
Twitter fylder 10 år

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer