Sony i kamp med Apple, Google og Amazon: Sender smart-højtaler på markedet

4

Sonys bud på en smart-højtaler har taget Google til sig. Prismæssigt vil den ligge på niveau med Google Home.

Sonys bud på en konkurrent til Google Home (Foto: Sony)
Sonys bud på en konkurrent til Google Home (Foto: Sony)

Den japanske elektronik-gigant Sony vil også være med om markedet for stemmestyrede højtalere. Præcis som konkurrenterne. Det skriver Tek.no.

 – Podcast: Så vilde bliver de digitale assistenter

Og ligesom Panasonics SC-GA10, som ventes på markedet først i det nye år, har Sony valgt, at alliere sig med en anden mastodont på området, og har udstyret deres smart-højtaler LF-S50G med Google Assistant.

LF-S50G er således en stemme-aktiveret, trådløs højttaler. Den sender lyden ud i 360 grader og har ifølge Sony en separat, dedikeret bashøjttaler og basrefleks-kanal, der styrer eventuel resonans.

Desuden understøtter LF-S50G “berøringsfri” kontrol. Det betyder, at man kan justere lydstyrken ved at udføre bevægelser i luften over højttaleren.

Højttaleren kan også selv justere lyden i forhold til baggrundstøj. Stiger baggrundsstøjen vil lyden bliver justeret op og vil blev justeret ned, når baggrundsstøjen forsvinder igen. Det kalder Sony for AGC.

 – Apple HomePod – det ved vi om Apples højttaler

LF-S50G har indbygget Chromecast og kan styres/indstilles med Google Home-app. Den kan desuden vise klokken ved hjælp af LED-lamper der gemmer sig bag højtaler-grillen.

Ligesom flere af konkurrenternes smart-højtalere er Sonys nye model designet som en cylinder.

De ydre dimensioner er 110 mm x 162 mm, mens vægten er 750 gram.

Hvornår og om LF-S50G kommer til Danmark er uvist, men forventningen til prissætningen er 230 euro – eller godt 1.700 kroner.

Det er noget billigere end Apple HomePod, som ligger på omkring 2.500 kroner, men i samme prislag som Google Home, der kan hentes til Danmark for omkring 1.800 kroner.

  – SMARTHOME: Copenhagen Blinds – når persiennerne bliver smarte

Mere til historien

Med Sonys ankomst på markedet for smart-højtalere kan der hurtigt blive trangt på hylderne. Microsoft har nemlig også meldt ud, at de vil være med, og så taler rygtebørsen om, at Facebook (!) pusler med en smart-højtaler. Som bekendt er Apple tilstede med HomePod, Google med Home og Amazon med Alexa, Echo og Echo Show. Sidstnævnte har indbygget kamera og skærm.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer