Sony i kamp med Apple, Google og Amazon: Sender smart-højtaler på markedet

Sonys bud på en smart-højtaler har taget Google til sig. Prismæssigt vil den ligge på niveau med Google Home.

Sonys bud på en konkurrent til Google Home (Foto: Sony)

Sonys bud på en konkurrent til Google Home (Foto: Sony)

Den japanske elektronik-gigant Sony vil også være med om markedet for stemmestyrede højtalere. Præcis som konkurrenterne. Det skriver Tek.no.

 – Podcast: Så vilde bliver de digitale assistenter

Og ligesom Panasonics SC-GA10, som ventes på markedet først i det nye år, har Sony valgt, at alliere sig med en anden mastodont på området, og har udstyret deres smart-højtaler LF-S50G med Google Assistant.

LF-S50G er således en stemme-aktiveret, trådløs højttaler. Den sender lyden ud i 360 grader og har ifølge Sony en separat, dedikeret bashøjttaler og basrefleks-kanal, der styrer eventuel resonans.

Desuden understøtter LF-S50G “berøringsfri” kontrol. Det betyder, at man kan justere lydstyrken ved at udføre bevægelser i luften over højttaleren.

Højttaleren kan også selv justere lyden i forhold til baggrundstøj. Stiger baggrundsstøjen vil lyden bliver justeret op og vil blev justeret ned, når baggrundsstøjen forsvinder igen. Det kalder Sony for AGC.

 – Apple HomePod – det ved vi om Apples højttaler

LF-S50G har indbygget Chromecast og kan styres/indstilles med Google Home-app. Den kan desuden vise klokken ved hjælp af LED-lamper der gemmer sig bag højtaler-grillen.

Ligesom flere af konkurrenternes smart-højtalere er Sonys nye model designet som en cylinder.

De ydre dimensioner er 110 mm x 162 mm, mens vægten er 750 gram.

Hvornår og om LF-S50G kommer til Danmark er uvist, men forventningen til prissætningen er 230 euro – eller godt 1.700 kroner.

Det er noget billigere end Apple HomePod, som ligger på omkring 2.500 kroner, men i samme prislag som Google Home, der kan hentes til Danmark for omkring 1.800 kroner.

  – SMARTHOME: Copenhagen Blinds – når persiennerne bliver smarte

SE OGSÅ: Se priser på Sony højtaler hos Telia Sponseret link

Mere til historien

Med Sonys ankomst på markedet for smart-højtalere kan der hurtigt blive trangt på hylderne. Microsoft har nemlig også meldt ud, at de vil være med, og så taler rygtebørsen om, at Facebook (!) pusler med en smart-højtaler. Som bekendt er Apple tilstede med HomePod, Google med Home og Amazon med Alexa, Echo og Echo Show. Sidstnævnte har indbygget kamera og skærm.

PlayStation fjerner købt indhold

Har du købt en film eller serie via PlayStation, så er der en sandsynlighed for at du mister adgangen - selvom du har købt filmen.

(mere…)
Sony Xperia 10 V får Android 14

Android 14-opdateringen er frigivet til Sony Xperia 10 V enheder rundt i Europa. 

(mere…)
Underlig begrænsning på PlayStation 5 Slim

En X-bruger har observeret at disk-drevet på den nye PlayStation 5 Slim, bliver afregistreret ved nulstilling.

(mere…)
Sony har solgt mere end 46,6 mio. PS5-konsoller

PlayStation 5 konsollerne er efterhånden blevet til at få fat i og det har givet øget vækst i salget i det seneste kvartal.

(mere…)
Sony Xperia 1 V får snart en stor opdatering

Inden længe kan du opdatere din Sony Xperia 1 V med en ny stor softwarepakke, der blandt andet indeholder Android 14.

(mere…)
PlayStation 5 kommer nu i en slim-version

Sony har nu bekræftet, at der inden længe lander en opdateret PlayStation 5 i butikkerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram