Apple HomePod - det ved vi om Apples højttaler

RYGTE: Hvad ved vi egentlig om Apples kommende digitale assistent HomePod? Vi har afsøgt rygtebørsen.

HomePod

HomePod (Foto: Apple)

I hvert fald det seneste års tid er der kommet en lind strøm i informationer om HomePod - Apples konkurrent til Amazons Echo og Google Home.

Men noget er rigtigt, noget er ganske vist, og så er der noget som formentlig slet ikke passer.

I juni bekræftede vicepræsident Phil Schiller på Apples årlige udvikler-konference dog en række rygter.

Blandt andet kunne han fortælle, at HomePod vil kunne fås på de tre store engelsksprogede markeder; USA, Storbritannien og Australien til december, og at prisen vil starte ved 349 dollars, hvilket i skrivende stund svarer til godt 2.200 kroner.

- Her er HomePod - højtaleren fra Apple

Phil Schiller løftede desuden sløret for, at HomePod, ikke overraskende, vil understøtte Siri og Apple Music, og er kompatibel med Apples HomeKit (alarmer, lys og videokamera m.m., red.), så den kan sende meddelelser. Desuden er den udstyret med en "bevidsthed" om det rum den står i.

Netop denne "bevidsthed", som minder om Sonos Play 5, skulle være bygget på blandt andet syv stråledannende diskanthøjttalere som hver har en selvstændig forstærkerchip.

Nørderne slugte firmware

Apple udgav desuden en firmwareopdatering til HomePod i slutningen af juli. Det fik nørderne til at grave ind i koderne og siden har rygtepirater og konspirationsteoretikere pumpet løs med bud på, hvad HomePod vil indeholde, når den frigives i julemåneden.

Et af rygterne fra nørderne er, at HomePod vil være udstyret med en skærm med en opløsning på 272 x 340 pixels. Skærmen kunne formentlig omfatte virtuelle lydstyrkeknapper og andre elementer til navigations- eller brugergrænsefladeformål.

Til gengæld menes HomePod ikke at kunne installere apps eller udvidelser i modsætning til Amazons Echo, som undersøtter tredjepartsudvidelser.

I koderne skulle det også være tydeligt, at HomePod vil blive udstyret med 1 GB RAM og en Apple A8-processor, som gør den ligeså kraftig som iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Det vil betyde, at den vil være kraftigere end både Echo og Google Home.

I småtingsafdelingen blev der i koderne fundet spor af nye lyde til blandt andet alarmen.

Rygtebørsen har tidligere fortalt, at HomePod vil få indbygget kamera- og ansigtsgenkendelse - to funktioner, som sandsynligvis vil findes på den kommende iPhone (iPhone 8?) - men det er så kun ganske vist ...

Mere til historien

HomePod er en 18 centimeter høj højttaler og vil kunne fås i hvid og mellemgrå. HomePod vil kunne kombineres med en ekstra enhed og dermed danne et stereopar. Og det er ganske rigtigt, fortæller Apple.

Mere end 8 ud af 10 har iOS 16

Apple er rigtigt gode til, at få brugerne til at opdatere deres enheder. Her er de nyeste officielle tal fra Apple.

(mere…)
Apple frigiver opdatering til Apple Watch

Apple har netop udsendt en lille softwareopdatering til Apple Watch, som kommer med fejlrettelser.

(mere…)
Bluetooth-højttaleren der ikke ødelægger indretningen – test af aMajor 2

TEST: Bluetooth-højttaleren aMajor 2 fra danske Kreafunk er perfekt til dig, som vil have alt andet end en grim sort plastikkasse.

(mere…)
Er Samsung Galaxy S23 FE på trapperne?

Ifølge de nyeste rygter tyder det på, at Samsung Galaxy S23 FE vil komme før Galaxy Z Flip5 og Galaxy Fold5.

(mere…)
Specifikationer på OnePlus 12 er lækket

Det ventes, at vi først får OnePlus 12 senere i år, men allerede nu er specifikationerne lækket. Se dem her.

(mere…)
Nu kan du købe Sonos højttalere med rabat

PRISTJEK: Sonos har i en begrænset periode sat prisen ned på udvalgte produkter, men er de så billigere? Det har vi tjekket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram