Apple HomePod – det ved vi om Apples højttaler

RYGTE: Hvad ved vi egentlig om Apples kommende digitale assistent HomePod? Vi har afsøgt rygtebørsen.

HomePod

HomePod (Foto: Apple)

I hvert fald det seneste års tid er der kommet en lind strøm i informationer om HomePod – Apples konkurrent til Amazons Echo og Google Home.

Men noget er rigtigt, noget er ganske vist, og så er der noget som formentlig slet ikke passer.

I juni bekræftede vicepræsident Phil Schiller på Apples årlige udvikler-konference dog en række rygter.

Blandt andet kunne han fortælle, at HomePod vil kunne fås på de tre store engelsksprogede markeder; USA, Storbritannien og Australien til december, og at prisen vil starte ved 349 dollars, hvilket i skrivende stund svarer til godt 2.200 kroner.

Her er HomePod – højtaleren fra Apple

Phil Schiller løftede desuden sløret for, at HomePod, ikke overraskende, vil understøtte Siri og Apple Music, og er kompatibel med Apples HomeKit (alarmer, lys og videokamera m.m., red.), så den kan sende meddelelser. Desuden er den udstyret med en “bevidsthed” om det rum den står i.

Netop denne “bevidsthed”, som minder om Sonos Play 5, skulle være bygget på blandt andet syv stråledannende diskanthøjttalere som hver har en selvstændig forstærkerchip.

Nørderne slugte firmware

Apple udgav desuden en firmwareopdatering til HomePod i slutningen af juli. Det fik nørderne til at grave ind i koderne og siden har rygtepirater og konspirationsteoretikere pumpet løs med bud på, hvad HomePod vil indeholde, når den frigives i julemåneden.

Et af rygterne fra nørderne er, at HomePod vil være udstyret med en skærm med en opløsning på 272 x 340 pixels. Skærmen kunne formentlig omfatte virtuelle lydstyrkeknapper og andre elementer til navigations- eller brugergrænsefladeformål.

Til gengæld menes HomePod ikke at kunne installere apps eller udvidelser i modsætning til Amazons Echo, som undersøtter tredjepartsudvidelser.

I koderne skulle det også være tydeligt, at HomePod vil blive udstyret med 1 GB RAM og en Apple A8-processor, som gør den ligeså kraftig som iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Det vil betyde, at den vil være kraftigere end både Echo og Google Home.

I småtingsafdelingen blev der i koderne fundet spor af nye lyde til blandt andet alarmen.

Rygtebørsen har tidligere fortalt, at HomePod vil få indbygget kamera- og ansigtsgenkendelse – to funktioner, som sandsynligvis vil findes på den kommende iPhone (iPhone 8?) – men det er så kun ganske vist …

Mere til historien

HomePod er en 18 centimeter høj højttaler og vil kunne fås i hvid og mellemgrå. HomePod vil kunne kombineres med en ekstra enhed og dermed danne et stereopar. Og det er ganske rigtigt, fortæller Apple.

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram