Apple HomePod - det ved vi om Apples højttaler

RYGTE: Hvad ved vi egentlig om Apples kommende digitale assistent HomePod? Vi har afsøgt rygtebørsen.

HomePod

HomePod (Foto: Apple)

I hvert fald det seneste års tid er der kommet en lind strøm i informationer om HomePod - Apples konkurrent til Amazons Echo og Google Home.

Men noget er rigtigt, noget er ganske vist, og så er der noget som formentlig slet ikke passer.

I juni bekræftede vicepræsident Phil Schiller på Apples årlige udvikler-konference dog en række rygter.

Blandt andet kunne han fortælle, at HomePod vil kunne fås på de tre store engelsksprogede markeder; USA, Storbritannien og Australien til december, og at prisen vil starte ved 349 dollars, hvilket i skrivende stund svarer til godt 2.200 kroner.

- Her er HomePod - højtaleren fra Apple

Phil Schiller løftede desuden sløret for, at HomePod, ikke overraskende, vil understøtte Siri og Apple Music, og er kompatibel med Apples HomeKit (alarmer, lys og videokamera m.m., red.), så den kan sende meddelelser. Desuden er den udstyret med en "bevidsthed" om det rum den står i.

Netop denne "bevidsthed", som minder om Sonos Play 5, skulle være bygget på blandt andet syv stråledannende diskanthøjttalere som hver har en selvstændig forstærkerchip.

Nørderne slugte firmware

Apple udgav desuden en firmwareopdatering til HomePod i slutningen af juli. Det fik nørderne til at grave ind i koderne og siden har rygtepirater og konspirationsteoretikere pumpet løs med bud på, hvad HomePod vil indeholde, når den frigives i julemåneden.

Et af rygterne fra nørderne er, at HomePod vil være udstyret med en skærm med en opløsning på 272 x 340 pixels. Skærmen kunne formentlig omfatte virtuelle lydstyrkeknapper og andre elementer til navigations- eller brugergrænsefladeformål.

Til gengæld menes HomePod ikke at kunne installere apps eller udvidelser i modsætning til Amazons Echo, som undersøtter tredjepartsudvidelser.

I koderne skulle det også være tydeligt, at HomePod vil blive udstyret med 1 GB RAM og en Apple A8-processor, som gør den ligeså kraftig som iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Det vil betyde, at den vil være kraftigere end både Echo og Google Home.

I småtingsafdelingen blev der i koderne fundet spor af nye lyde til blandt andet alarmen.

Rygtebørsen har tidligere fortalt, at HomePod vil få indbygget kamera- og ansigtsgenkendelse - to funktioner, som sandsynligvis vil findes på den kommende iPhone (iPhone 8?) - men det er så kun ganske vist ...

Mere til historien

HomePod er en 18 centimeter høj højttaler og vil kunne fås i hvid og mellemgrå. HomePod vil kunne kombineres med en ekstra enhed og dermed danne et stereopar. Og det er ganske rigtigt, fortæller Apple.

iPadOS 17 dropper understøttelse af disse iPads

Når Apple sender den næste store opdatering ud til iPads, så er der nogle stykker, som ikke længere kan opdateres. Se hvilke her.

(mere…)
iPadOS 17 giver mulighed for mere personlig tilpasning

Apple har afsløret lidt af det, som vi kan forvente af den kommende iPadOS 17-opdatering. Se nogle af nyhederne her.

(mere…)
De 12 vigtigste nyheder i iOS 17

OVERBLIK: Vi har samlet de 12 vigtigste nyheder i den kommende iOS 17-opdatering til iPhone.

(mere…)
Vision Pro: Genialt eller et fejlskud?

Apple har fremvist Vision Pro – et helt nyt produkt, som vi skal lære at forstå meningen med. Måske er det genialt...

(mere…)
Disse iPhones kan opdateres til iOS 17

OVERBLIK: Hvilke iPhones vil understøtte iOS 17? Find ud af det her!

(mere…)
Mac Studio og Mac Pro – to nye vanvidscomputere

Vil du have den ultimative computerkraft? Se nærmere på Mac Studio og Mac Pro!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram