Samsung lader dig nu deaktiverer Bixby - og gør op med frustrationer

Godt nyt til ejere af Galaxy S8'erne. En opdatering til telefonerne gør det af min Bixby og giver dig nye muligheder.

Samsung Galaxy S8 (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S8 Bixby (Foto: Samsung)

Mange ejere af Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ har været frustreret over den indbyggede og påtvungne digitale assistent Bixby. For de danske ejere har frustrationen til dels været, at Bixby kun forstår enten engelsk og koreansk. Og at det er være svært, at se sig selv snakke på et fremmedsprog til sin smartphone.

 - TEST: Samsung Galaxy S8+ - mega flot og kompakt

Mange har også blot har synes, at Bixby-knappen var træls.

Det er nemlig alt for nemt, at rykke på Bixby-knappen ved en fejl og dermed aktivere tjenesten. Blandt andet har ellers tilfredse ejere klaget over, at de ved uheld kom til at åbne Bixby, når de forsøgte at justere lydstyrken. Ganske enkelt fordi Bixby-knappen er placeret lige under volumen ned-knappen.

Et andet kritikpunkt er, at knappen er låst til Bixby. Her har mange brugere givet udtryk for, at knappen skulle kunne omprogrammeres til for eksempel Google Assistent. Eller også, at knappen ikke havde nogen funktion.

Men nu er der hjælp på vej. Endelig fristes man til at sige.

 - Samsung klar med stemmeassistenten Bixby

Det amerikanske tech-medie The Verge skriver, at Samsung har taget kritikken til sig, og via en opdatering giver de brugerne muligheden for at ændre Bixby-knappen, så den ikke åbner Bixby Home.

Endnu synes opdateringen ikke at være tilgængelig på alle enheder, men Sammobile har bemærket, at opdateringen langsomt rulles ud til eksisterende håndsæt.

Inden Samsung er krøbet til erkendelse af, at placeringen af Bixby-knappen er et fejlskud, har det ikke været muligt, at tilpasse knappen - altså, med mindre man fik fingre i en tredjeparts app.

Samsung gik faktisk så langt, at der blev blokeret for de tredjeparts apps, som gav mulighed for en omprogrammering, hvilket kun skabte endnu mere frustration hos brugerne.

 - Samsung Bixby taler nu i det meste af verden

Hvornår opdateringen rammer danske enheder er uvist. Men skriv gerne i kommentarfeltet herunder, hvis du har modtaget opdateringen.

Lyt også til vores podcast om digitale assistenter hvor vi går tæt på den vilde udvikling.

Mere til historien

I slutningen af august meddelte Samsung, at Bixby nu er tilgængelig i over 200 lande. Dermed er langt de fleste af verdens lande nu dækket - men Bixby kan stadig ikke forstå hverken dansk, tysk, spansk eller hindu, for den sags skyld. Den forstår fortsat kun koreansk og US-engelsk - uanset, hvilket af de 200 lande Bixby nu er tilgængelig i.

Er Samsung Galaxy S23 FE på trapperne?

Ifølge de nyeste rygter tyder det på, at Samsung Galaxy S23 FE vil komme før Galaxy Z Flip5 og Galaxy Fold5.

(mere…)
Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
Samsung kan miste eksklusivitet

Da Samsung lancerede Galaxy S23-serien var det med en eksklusiv Snapdragon-processor, men måske kommer den i andre Android-modeller.

(mere…)
Salget af ”refurbished”-smartphones stiger

Salget af brugte og renoverede telefoner går frem. Flest foretrækker at købe en refurbished iPhone.

(mere…)
Magisk fotoværktøj fra Galaxy S23 kommer i billigere telefoner

En eksklusiv fotofunktion fra Galaxy S23-serien bliver tilgængelig i andre telefoner.

(mere…)
Samsung Galaxy A54 vs Galaxy S23

VIDEO: Kom tæt på Samsung Galaxy A54 og se om den er værd at købe. Jeg sammenligner også Galaxy A54 med Galaxy S23-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram