Så er macOS High Sierra opdateringen klar til download

Apple fremviste i juni macOS High Sierra der er en finjustering af macOS Sierra. Nu kan den nye version downloades.

MacOS High Sierra

MacOS High Sierra (Foto: Apple)

Vi kunne i forbindelse med WWDC-udviklerkonferencen i juni måned fortælle lidt omkring opdateringen til macOS.

Den nye opdatering, som netop er blevet tilgængelig til download, hedder macOS High Sierra og erstatter macOS Sierra. Modsat tidligere opdateringer, så er der denne gang ”kun” tale om en finjustering af den nuværende version (macOS Sierra).

 – macOS High Sierra frigives den 25. september

Den absolut største nyhed i opdateringen er en ændring af filsystemet HFS. Dette filsystem har efterhånden 30 år på bagen, og ændres altså nu til, at Macs kører APFS (Apple File System) ligesom iPhone og iPads med iOS 10.3 og nyere gør.

APFS-filsystem forbedrer ydeevnen og datasikkerheden. Kort sat betyder det blandt andet, at helt almindelige opgaver, som kopiering af filer sker langt hurtigere end tidligere. Ligesom filsystemet også har kryptering af data indbygget som standard.

Selvom man opdaterer sin Mac-computer til macOS High Sierra, så vil den stadigvæk kunne læse og skrive data til drev, som er formateret i HFS.

Sammen med APFS kommer en opdatering af teknologien Metal (Metal 2) samt understøttelse af HEVC (H.265) (High-Efficiency Video Coding). 4K videofiler beholder kvaliteten, men fylder 40 procent mindre end den nuværende H.264 standard.

Vi har tidligere skrevet om understøttelsen af HEVC og HEIF på iPhone og iPad. Aktiveres det nye dataformat fylder billeder og videoer fremover kun godt det halve.

Bedre beskyttelse af privatlivet i Safari

MacOS High Sierra gør også, at Safari-browseren nu bliver den hurtigste desktopbrowser til at udføre Modern JavaScript. Apple oplyser, at Safari i forhold til Google Chrome er blevet 80 procent hurtigere på dette punkt.

Fremover bliver automatiske afspilninger af lyd og video blokeret, og browseren bliver bedre til at fjerne og identificere sporingsdata fra annoncører. Det vil betyde, at man ikke  længere vil føle sig helt så ”forfulgt” af reklamer rundt på nettet.

 – Nu kommer Night Shift til macOS

Af andre nyheder er også bedre søgning i mails, beskeder fra iPhone og iPad følger med over på Mac, da disse nu gemmes i skyen (kommer i en senere iOS 11-opdatering). Noter får tabeller og så tilføjes der nye værktøjer til organisering af billeder i Fotos samt redesignet redigeringsvisning

Du kan læse mere på Apples officielle hjemmeside omkring opdateringen.

Du kan downloade opdateringen gratis til din Mac-computer nu, hvis den er blandt de understøttede modeller.

MacOS High Sierra kan hentes på Mac-computere fra 2009 og frem. Den specifikke liste kan ses herunder.

Opdateringen macOS High Sierra hentes direkte fra App Store på Mac.

2009:

– iMac (Late 2009)
– MacBook (Late 2009)

2010 og senere:

– MacBook Air (Late 2010)
– MacBook Pro (Mid 2010)
– Mac mini (Mid 2010)
– Mac Pro (Mid 2010)
– MacBooks herfra og fremadrettet

Mere til historien

Har du en iPhone eller iPad, som er opdateret til iOS 11, så vil de ting Siri har lært på de forskellige enheder også følge med til de øvrige Apple-produkter – så det er ”én Siri”.

Læs også:
OS X skifter navn til macOS

Google slutter 2023 med stor opdatering til Pixel

I en stor opdatering til Google Pixel, er der kommet store nyheder til kamera-delen, og kunstig intelligens tager det til et højere niveau.

(mere…)
Apple bringer Qi2-opladning til ældre iPhones

Den næste større iOS-opdatering bringer Qi2-opladning til iPhone 13- og iPhone 14-modellerne.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram