Huawei har lanceret Kirin 970 – processor med AI-muligheder

Huawei har på IFA 2017 præsenteret deres nyeste flagskibschipsæt, Kirin 970. Den første processor med indbygget AI-teknologi.

Huawei har præsenteret Kirin 970 (Foto: Huawei)

Huawei har præsenteret Kirin 970 (Foto: Huawei)

Huawei har på IFA-messen 2017 i Berlin præsenteret deres nyeste chipsæt, som kommer med indbygget kunstig intelligens (AI). Dette sætter endnu engang mere liv i de mange rygter, som netop nu florerer om Huawei Mate 10.

- Nye vedholdende rygter om Huawei Mate 10

Kirin 970 chipsættet skal være med til, at bringe AI-oplevelsen til et helt nyt niveau for smartphones.

- ”Når vi ser på smartphonens fremtid, er vi på tærsklen til en spændende ny æra. Huawei er dedikeret til at udvikle smarte løsninger til intelligente enheder ved at opbygge end-to-end-funktioner, der understøtter udvikling af chips, produkter og cloud-løsninger. Det endelige mål er at give en væsentligt bedre brugeroplevelse. Kirin 970 er den første i en række nye fremskridt, der vil bringe kraftfulde AI-funktioner til vores produkter,” sagde Richard Yu, CEO for Huawei Consumer Business Group, i forbindelse med lanceringen af Kirin 970.

Kirin 970 er også den første mobile AI-platform fra Huawei med en dedikeret ”Neural Processing Unit (NPU)”.

Huawei har præsenteret Kirin 970 (Foto: Huawei)

Huawei har præsenteret Kirin 970 (Foto: Huawei)

Chipsættet er bygget med 10nm proces og plads til 5,5 millioner transistorer i et område på kun en kvadratcentimeter. Det drives af en 8-kernet processor, der er næste generation af 12-kernet GPU.

Kirin 970 chippen har i en billedgenkendelsestest behandlet 2.000 billeder i minuttet, dette er hurtigere end de konkurrerende chipsæts på markedet.

- LÆS OGSÅ: Her er alle rygterne om Huawei Mate 10

Huawei tror meget på AI. Men de skal ikke stå for udviklingen alene. I stedet tror de, at den skal ske i samarbejde med tusinder af udviklere og partnere. Derfor lanceres Huawei Kirin 970, som en åben platform for mobil AI. Chipsættet vil være tilgængeligt for udviklere og partnere, der kan finde nye og innovative anvendelsesmuligheder.

Huawei Mate 10 ventes, at være den første smartphone, hvor Kirin 970 er indbygget. Og Mate 10 forventes, at blive offentliggjort ved en event i München mandag den 16. oktober 2017.

Du kan på Android Authority se en sammenligning mellem Kirin 950, Kirin 960 og Kirin 970.

Se præsentationen af Kirin 970

https://www.youtube.com/watch?v=T915ObAYPP0

Mere til historien

I årets andet kvartal har Apple og Huawei næsten solgt lige mange smartphones, ifølge nye tal fra Counterpoint Research. Også på det danske marked går det fremad for Huawei, ifølge de seneste tal.

Qualcomm klar med ny processor - Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Samsung tager livet af rygte

Det er sjældent, at store firmaer kommenterer på rygter, men denne gang er Samsung ret tydelige.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Endelig! Qualcomm på Samsung-topmodeller

Exynos-chipsettet er skiftet ud med Qualcomm på Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Qualcomm har annonceret processoren Snapdragon 782G

I stilhed har Qualcomm netop præsenteret processoren Snapdragon 782G, som er efterfølgeren til Snapdragon 778G+.

(mere…)
Disse bekræfter mobiler med Snapdragon 8 Gen 2 processor

Motorola, Xiaomi og flere andre Android-producenter bekræfter kommende flagskibstelefoner med Snapdragon 8 Gen 2 processoren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram