Flere end hver tredje ønsker et intelligent hjem

Smarthome er ikke et fremmedord blandt danskerne, viser undersøgelse. Men vi vil beholde kontrollen i hjemmet og tænker energi, indeklima, overvågning og hygiejne.

smarthome smartphone

Kan vi spare penge er vi særligt interesserede i smarthome løsninger (Foto: StockSnap)

En elektronisk dørlås, en app-styret termostat, et intelligent køleskab eller en højtaler du kan snakke med - og som kan svare igen. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan styres digitalt i hjemmet - og for den sags skyld købes.

En ny undersøgelse foretaget af vindueskoncernen Inwido viser, at danskerne har fokus på fire områder, hvor smart home-bølgen giver mening, når der skal investeres i intelligente løsninger til hjemmet.

Det er blandt andet styring af gulvvarme, persienner (læs vores anmeldelse af intelligente persienner her) eller udluftning. Altså ting som kan styres med en smartphone eller en computer - selvsagt uden, at man behøver at være i hjemmet.

3.000 var med i undersøgelsen

Inwido Danmark har spurgt 3.000 boligejere om deres holdninger til en digitaliseret bolig. Og her kom det til udtryk, at antallet af danskere med et smarthome ikke overraskende stiger støt. Det skriver Inwido i en pressemeddelelse.

Hele 12 procent mener, at de allerede har et smarthome, mens 38 procent ønsker at have et. Men det er dog langt fra alle smarthome-løsninger, der tiltaler danskerne lige meget.

Hvis den intelligente løsning fratager dem kontrollen, så takkes der nej. Derimod er behovet og efterspørgslen stor på andre områder. Her er top 4 fra Inwido Danmarks undersøgelse:

 1. Energi: Er der penge at spare, er vi på
  Hvis digitaliserede funktioner betyder lavere forbrugsafgifter, så nikker vi interesseret med. Solenergi er et varmt emne over hele verden, og vi er generelt begejstrede for smarthome-produkter til energistyring og solceller, der kan monteres på eksempelvis tage, vægge eller vinduer og sænke hjemmets varmeregning. Faktisk er hele 58 procent af danskerne interesserede i at få det eller har det allerede. Læs i den forbindelse vores anmeldelse af varmesystemet Danfoss Link.
 2. Indeklima: Ude godt, men hjemme bedst
  Hjemlig hygge og et godt indeklima er en stor del af vores trivsel i hverdagen. Hvis digitale løsninger kan forbedre det, siger vi ja tak. Hele 57 procent af danskerne er eksempelvis interesserede i at få digitale vinduer, der automatisk sørger for den rette udluftning og på den måde sørger for et godt indeklima. Samtidig stiger interessen for blandt andet elektroniske persienner, der lukker den rette mængde lys ind og forhindrer overophedning af boligen eller sollys på eksempelvis fjernsynsskærmen.
 3. Overvågning: Sikkerhed fremfor alt
  Sikkerhedsløsninger placerer sig også helt i toppen. Hele 62 procent af danske boligejere har eller er interesseret i at få alarmsystemer, som via en app kan orientere om mistænkelig aktivitet i hjemmet. På samme måde bliver sikkerhedsløsninger til døre og vinduer i stigende grad et hit.
 4. Hygiejne: Hjælp til selvhjælp
  En robotstøvsuger med sensorer eller en tandbørste, som giver anbefalinger til, hvordan tandbørstningen kan forbedres, giver også mening for os. Her kan vi få en hjælpende hånd til nogle af ugens hyppige opgaver, mens løsningerne samtidig giver muligheder til blandt andre ældre og handicappede, som i højere grad kan blive selvhjulpne i dagligdagen. Vi har tidligere anmeldt en app-styret tandbørste fra Oral-B.

Mere til historien

Inwido Danmarks undersøgelse viser desuden, at fire ud af ti boligejere ved, hvad et smarthome er. Det tal vil uden tvivl stige markant i de kommende år.

Ny antennetest 2023: Her er de bedste telefoner til data og samtaler

En ny uafhængig antennetest konkluderer, hvilke telefoner der er bedst, når du skal på nettet eller tale i telefon.

(mere…)
Har du sat biffen på standby?

En ny undersøgelse viser, ifølge en tv-markedets store spillere, at vi hellere vil streame film og serier end gå i biografen.

(mere…)
Københavnere elsker at være firstmovere

Københavnere er ofte kendte for, at ville være trendsættere, men det er nordjyderne som bruger flest penge på en ny smartphone.

(mere…)
Økonomisk krise: Danskerne vil ikke spare på streaming

Trods økonomisk krise og høj inflation skal der ikke spares på streamingtjenesterne.

(mere…)
Disse 5 telefoner anbefales af danske mobilkøbere

HITLISTE: Her er de 5 Android-telefoner, som danske mobilkøbere gerne anbefaler til andre.

(mere…)
Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram