Verdens unge har taget mobilt bredbånd til sig

4,3 milliarder mennesker verden over vil ved årsskiftet være på internettet via en mobil bredbåndsforbindelse, spår den internationale teleorganisation ITU.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen – både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Det mobile bredbånd har for alvor fået forbindelse med brugerne, men det er fortrinsvis den unge generation, som har taget den luftbårne internetforbindelse til sig.

Det skriver Computerworld på baggrund af en opgørelse fra den internationale teleorganisation ITU.

EU reserverer 700 MHz-frekvensområdet til mobilt bredbånd

Med hele verden som baggrund siger ITUs undersøgelse, at 70 procent af de 15- til 25-årige nu er på internettet. I 104 af landene er tallet over 80 procent, men det tal falder til 67 procent i udviklingslandene.

I vores del af verden er tallet helt oppe og ringe ved 97 procent.

Ifølge Computerworld skriver ITU, at abonnementer til mobilt bredbånd er steget med over 20 procent om året de seneste fem år. Ved udgangen af i år ventes 4,3 milliarder mennesker verden over at gå på internettet via den mobile løsning.

Søndagen er “streaming søndag” viser nye tal

Til sammenligning er antallet af kablede bredbåndsabonnementer kun steget med ni procent om året i de seneste fem år, skriver Computerworld.

SE OGSÅ: Mobilt bredbånd – se priser hos Call me Sponseret link

Mere til historien

Priserne for mobilt bredbånd er faldet i samme takt, som antallet af brugere er steget. Således kan der på det danske marked rask væk erhverves hastigheder på 4G-nettet på 80/20 Mbit/s med et dataforbrug på 10 gigabyte for en lille hundredekroneseddel om måneden.

3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
3 er klar med 5G-internet til hjemmet

Du kan nu købe en 5G-router til internetadgang i hjemmet hos 3.

(mere…)
YouSee internet via 5G-bredbånd | min første test

TEST: Jeg har testet trådløst 5G-bredbånd fra YouSee som erstatning for mit kablede internet.

(mere…)
Internet uden gravearbejde og teknikker frister mig

BLOG: Jeg skal have ny internetforbindelse. Fiber er dyrt og ustabilt, mens xDSL og kabel-tv internet ikke er muligt. Mobilt bredbånd frister mig.

(mere…)
Den fantastiske historie om Arnes internet

BAGGRUND: Mød Arne, der ikke kan få brugbar internetdækning Jeg har undersøgt sagen og en masse påstande. Læs den fantastiske historie om 'internettets Arne'.

(mere…)
Dette vil 5G ændre radikalt – men er du klar til det?

KOMMENTAR: Den største nyhed ved 5G er ikke selvkørende biler. Her er den ene ting, hvor du hurtigst får størst glæde af 5G, men er du klar?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram