Smartwatches på vej mod endeligt gennembrud?

Analysefirma venter stor fremgang i salget af smartwatches i 2017. Det ventes også at priserne vil falde.

Hvilke smartwatches får Android Wear 2.0

Måske bliver der for alvor løbet gang i salget af smartwatches

Salget af smartwatches vokser og vokser og ser ud til for alvor at få sit gennembrud i Danmark – og på verdensplan. Det skriver Berlingske Business.

Efter flere års tilløb kan armbåndsure med mobilforbindelse derfor snart være en del af enhver overvejelse, når der skal investeres i et nyt ur til håndleddet.

Det anslås, at der på verdensplan i år vil blive solgt 41,5 millioner smartwatches, hvilket er en fremgang på næsten syv millioner styks i forhold til 2016.

Ifølge Børsen viser nye tal fra analysefirmaet Gartner, at det kun vil være styk-salget af trådløse hovedtelefoner, som i de kommende år vil overgå salget af smartwatches.

Gartner har desuden analyseret sig frem til, at der i år på verdensplan vil blive omsat “wearables for 30,5 milliarder dollar, hvilket svarer til 192,4 milliarder kroner, – heraf kommer de 9,3 milliarder dollar fra smartwatches.

Gartner spår desuden, at gennemsnitsprisen på et smartwatch vil falde. I dag koster et ur i gennemsnit 223,25 dollar, i 2021 forventer Gartner at det er faldet til 214,9 dollar.

Apple Watch uden iPhone

Apple sidder på den væsentligste bid af markedet, og slipper nok ikke førertrøjen, når tredje generation af Apple Watch som ventet rammer markedet senere i år. Forlydender siger nemlig, at den kommende opgradering af Apple Watch vil kunne fungere uafhængigt af en iPhone og selv vil kunne gå på mobilnetværket.

Samsung har allerede en variant af Gear S3 smartwatch, der kan bruges uden smartwatch.

TEST: Gear S3 – nu er Samsung i gear

Hvis det sker kan et nyt segment af ur-købere formentlig åbne sig for den amerikanske it-gigant. Men Gartner vurderer, at Apple i 2021 vil sidde på en fjerdedel af markedet mod en tredjedel i 2016.

– “Vi forventer, at andre forbrugerelektronikmærker som Asus, Huawei, LG, Samsung og Sony kun vil sælge 15 procent af smarturene i 2021, fordi deres mærker ikke har så stærk en tiltrækning som livsstilsmærker inden for personlig teknologi”, lyder Gartners vurdering ifølge Børsen.

Mere til historien

Ifølge rygtebørsen vil Samsung annoncere en ny generation af deres Gear S smartwatch ved IFA-messen i Berlin i næste uge. Dette skulle være afsløret af DJ Koh, president i Samsungs mobildivision.

OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Udfordrer Samsung på batteritid – mød OnePlus Watch 2

OnePlus Watch 2 imponerer på batteritiden, der sætter Samsung Galaxy Watch og Apple Watch til vægs.

(mere…)
Der teases for OnePlus Watch 2

Skal man tro de seneste rygter, så er OnePlus klar med et nyt smartwatch i næste uge, der ventes at hedde OnePlus Watch 2.

(mere…)
Samsung får tilladelse for snuden af Apple

Er Samsung foran Apple i kapløbet om nye funktioner i deres smartwatches?

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy Watch FE

Det tyder på, at Samsung er på vej med en Fan Edition af deres populære smartwatch, Galaxy Watch.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram