Smartwatches på vej mod endeligt gennembrud?

Analysefirma venter stor fremgang i salget af smartwatches i 2017. Det ventes også at priserne vil falde.

Hvilke smartwatches får Android Wear 2.0

Måske bliver der for alvor løbet gang i salget af smartwatches

Salget af smartwatches vokser og vokser og ser ud til for alvor at få sit gennembrud i Danmark - og på verdensplan. Det skriver Berlingske Business.

Efter flere års tilløb kan armbåndsure med mobilforbindelse derfor snart være en del af enhver overvejelse, når der skal investeres i et nyt ur til håndleddet.

Det anslås, at der på verdensplan i år vil blive solgt 41,5 millioner smartwatches, hvilket er en fremgang på næsten syv millioner styks i forhold til 2016.

Ifølge Børsen viser nye tal fra analysefirmaet Gartner, at det kun vil være styk-salget af trådløse hovedtelefoner, som i de kommende år vil overgå salget af smartwatches.

Gartner har desuden analyseret sig frem til, at der i år på verdensplan vil blive omsat "wearables for 30,5 milliarder dollar, hvilket svarer til 192,4 milliarder kroner, - heraf kommer de 9,3 milliarder dollar fra smartwatches.

Gartner spår desuden, at gennemsnitsprisen på et smartwatch vil falde. I dag koster et ur i gennemsnit 223,25 dollar, i 2021 forventer Gartner at det er faldet til 214,9 dollar.

Apple Watch uden iPhone

Apple sidder på den væsentligste bid af markedet, og slipper nok ikke førertrøjen, når tredje generation af Apple Watch som ventet rammer markedet senere i år. Forlydender siger nemlig, at den kommende opgradering af Apple Watch vil kunne fungere uafhængigt af en iPhone og selv vil kunne gå på mobilnetværket.

Samsung har allerede en variant af Gear S3 smartwatch, der kan bruges uden smartwatch.

- TEST: Gear S3 - nu er Samsung i gear

Hvis det sker kan et nyt segment af ur-købere formentlig åbne sig for den amerikanske it-gigant. Men Gartner vurderer, at Apple i 2021 vil sidde på en fjerdedel af markedet mod en tredjedel i 2016.

- "Vi forventer, at andre forbrugerelektronikmærker som Asus, Huawei, LG, Samsung og Sony kun vil sælge 15 procent af smarturene i 2021, fordi deres mærker ikke har så stærk en tiltrækning som livsstilsmærker inden for personlig teknologi", lyder Gartners vurdering ifølge Børsen.

Mere til historien

Ifølge rygtebørsen vil Samsung annoncere en ny generation af deres Gear S smartwatch ved IFA-messen i Berlin i næste uge. Dette skulle være afsløret af DJ Koh, president i Samsungs mobildivision.

Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Xplora har lanceret nyt ur til børnene – X6Play

Der findes flere forskellige modeller af Xploras smartwatches til børn. Den nye topmodel hedder X6Play. Læs mere her.

(mere…)
Se dette før du køber Apple Watch Ultra

VIDEO: Apple Watch Ultra er stort og holder strøm langt længere end andre Apple-ure. Se min test af Apple Watch Ultra her.

(mere…)
Er Motorola på vej med nye smartwatch?

Motorola Moto Watch 70 er det næste smartwatch fra Motorola. Det er lækket på en udenlandsk forhandlers hjemmeside.

(mere…)
Advarsel: Pas på smartwatches i trafikken

Rådet for Sikker Trafik advarer mod brugen af smartwatches i trafikken.

(mere…)
Tæt på Apple Watch Ultra – og sirenetest

EP120: Hør min anmeldelse af Apple Watch Ultra hvor jeg også afprøver nødsirenen på 86db.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram