Smartwatches på vej mod endeligt gennembrud?

11

Analysefirma venter stor fremgang i salget af smartwatches i 2017. Det ventes også at priserne vil falde.

Hvilke smartwatches får Android Wear 2.0
Måske bliver der for alvor løbet gang i salget af smartwatches

Salget af smartwatches vokser og vokser og ser ud til for alvor at få sit gennembrud i Danmark – og på verdensplan. Det skriver Berlingske Business.

Efter flere års tilløb kan armbåndsure med mobilforbindelse derfor snart være en del af enhver overvejelse, når der skal investeres i et nyt ur til håndleddet.

Det anslås, at der på verdensplan i år vil blive solgt 41,5 millioner smartwatches, hvilket er en fremgang på næsten syv millioner styks i forhold til 2016.

Ifølge Børsen viser nye tal fra analysefirmaet Gartner, at det kun vil være styk-salget af trådløse hovedtelefoner, som i de kommende år vil overgå salget af smartwatches.

Gartner har desuden analyseret sig frem til, at der i år på verdensplan vil blive omsat “wearables for 30,5 milliarder dollar, hvilket svarer til 192,4 milliarder kroner, – heraf kommer de 9,3 milliarder dollar fra smartwatches.

Gartner spår desuden, at gennemsnitsprisen på et smartwatch vil falde. I dag koster et ur i gennemsnit 223,25 dollar, i 2021 forventer Gartner at det er faldet til 214,9 dollar.

Apple Watch uden iPhone

Apple sidder på den væsentligste bid af markedet, og slipper nok ikke førertrøjen, når tredje generation af Apple Watch som ventet rammer markedet senere i år. Forlydender siger nemlig, at den kommende opgradering af Apple Watch vil kunne fungere uafhængigt af en iPhone og selv vil kunne gå på mobilnetværket.

Samsung har allerede en variant af Gear S3 smartwatch, der kan bruges uden smartwatch.

TEST: Gear S3 – nu er Samsung i gear

Hvis det sker kan et nyt segment af ur-købere formentlig åbne sig for den amerikanske it-gigant. Men Gartner vurderer, at Apple i 2021 vil sidde på en fjerdedel af markedet mod en tredjedel i 2016.

– “Vi forventer, at andre forbrugerelektronikmærker som Asus, Huawei, LG, Samsung og Sony kun vil sælge 15 procent af smarturene i 2021, fordi deres mærker ikke har så stærk en tiltrækning som livsstilsmærker inden for personlig teknologi”, lyder Gartners vurdering ifølge Børsen.

Mere til historien

Ifølge rygtebørsen vil Samsung annoncere en ny generation af deres Gear S smartwatch ved IFA-messen i Berlin i næste uge. Dette skulle være afsløret af DJ Koh, president i Samsungs mobildivision.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer