HTC barberer 1.500 kroner af VR-brille

0

HTC’s Virtual Reality headset Vive er i dag blevet betydelig billigere, men det er stadig dyrt.

HTC Vive i HTC's webshop (Foto: MereMobil.dk)
HTC Vive i HTC’s webshop (Foto: MereMobil.dk)

699 euro eller lige omkring 5.000 kroner. Så meget skal du lange over disken, hvis du er interesseret i HTC’s VR-brille. Det oplyser HTC i en pressemeddelelse. Den nye pris kommer godt halvandet år efter headsettets lancering i april 2016. Den gang lå prisen på 899 euro eller godt 6.500 kroner.

Med en ny lavere pris placerer HTC Vive sig ikke langt fra Oculus Rift når det kommer til pris. Oculus’ briller står nemlig i 449 euro eller ca. 3.500 kroner. Hos Oculus er der dog tale om en midlertidig kampagnepris.

HTC lancerer trådløst Vive VR headset

HTC oplyser i sin pressemeddelelse, at den nye pris skal gøre VIVE mere tilgængelig for almindelige mennesker. Håbet er ifølge selskabets kvindelige ordstyrer, Cher Wang, at HTC kan være med til at drive salget af VR-briller frem.

På trods af en lavere pris er VR dog ikke billigt. Minimumskravene til PC’en er ifølge HTC et grafikkort svarende til NVIDIA GeForce™ GTX 1060. Og sådan et grafikkort står i omegnen af 2.000 kroner viser en søgning på %%%% Pricerunner. Dertil kommer resten af komponenterne. Oculus har de samme krav til firmaets VR-briller.

PlayStation VR kan købes fra i dag – se prisen her

Sony lancerede i efteråret PlayStation VR til PS4. Og heller ikke Sonys løsning er billig. Den kræver nemlig en PlayStation og et sæt VR-briller til en vejledende salgspris på 3.799 kroner. Dermed lander de samlede startudgifter på ca. 6.000 kroner. Dertil kommer spillene til platformen.

Samsung Gear VR test – nyt Gear VR-headset har mange forbedringer

Samsung sælger også VR-briller. De kaldes GEAR VR og modsat HTC’s VIVE så er der ikke noget krav og en muskuløs PC. I stedet bruger brillerne din telefon. Til gengæld virker de også kun med Samsungs flagskibe fra 2015 og frem. Prisen lyder på 1.199 kroner.

Mere til historien

HTC Vive har adgang til mere end 3.600 spil via platformene Steam og Viveport. Du kan selv teste om din Windows-computer er VR-klar ved at downloade HTC-testprogram her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer