Facebook lader brugere tage 360-graders fotos

En ny opdatering til Facebook-appen gør det muligt at tage billeder i 360-graders-format. Men danskerne må vente lidt endnu.

Telefonen spejder rundt i rummet, mens du forsøger at dreje rundt på en tallerken.

Ovenstående kan udspille sig, hvis du forsøger at tage et 360-graders foto via en ny funktion i Facebook-appen. Det rapporterer mediet The Verge. Den nye foto-mulighed virker både på Android og iOS.

I 2015 lancerede Facebook 360-graders video. Det kræver dog særligt kameraudstyr at optage i det format. Desuden er det ikke al redigeringssoftware, der understøtter videoformatet.

 – Samsung Gear 360 (2017) – sjovt 360˚ begynder kamera

I skrivende stund har den nye opdatering dog ikke krydset søen og indfundet sig i den danske udgave af Google Play. Det samme er i øvrigt tilfældet for iOS-udgaven. Facebook har dog også tradition for at frigive nye ting i USA. Først senere rammer de så resten af verden. Det er eksempelvis tilfældet med “Facebook Watch”, der i første omgang kun er tilgængelig i USA.

 – Facebook løfter sløret for Facebook Watch – ny social serie-platform

Når den nye foto-mulighed rammer Danmark vil det være forholdsvist simpelt at bruge. The Verge skriver, at telefonen guider brugeren. Når billedet er færdigt vil det kunne bruges som coverbillede på ens Facebook-profil. Man kan naturligvis også dele det som et opslag.

Facebook er langt fra de eneste til at tilbyde brugere en mulighed for at tage 360-graders fotos. Google giver eksempelvis folk mulighed for at tage billeder til Street View med appen af samme navn. Den findes i øvrigt til både Android og iOS.

Der er også en række apps, som giver brugerne mulighed for at tage 360-graders fotos, som så kan deles på diverse platforme. Eksempelvis understøtter flere kamera-apps til Android 360-graders fotos. Det samme er tilfældet hos iOS.

Mere til historien

Hvis du ikke kan vente på 360-fotos i Facebook, så kan du tjekke et udvalg fra Google her.

Opråb til Meta: Stop svindlen

Meta mener det er vanskeligt, at stoppe svindleres annoncer. Kunstig intelligens er sat på opgaven, men fejler.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Så dyrt er Facebook uden reklamer

Facebook er klar et abonnement, hvor du kan bruge platformen uden målrettede reklamer. Men det koster...

(mere…)
Nu skal du STOPPE med at dele denne tekst på Facebook

Et falsk kædebrev er i omløb i Facebook. Du skal IKKE dele teksten. Læs her hvorfor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram