Facebook lader brugere tage 360-graders fotos

0

En ny opdatering til Facebook-appen gør det muligt at tage billeder i 360-graders-format. Men danskerne må vente lidt endnu.

Telefonen spejder rundt i rummet, mens du forsøger at dreje rundt på en tallerken.

Ovenstående kan udspille sig, hvis du forsøger at tage et 360-graders foto via en ny funktion i Facebook-appen. Det rapporterer mediet The Verge. Den nye foto-mulighed virker både på Android og iOS.

I 2015 lancerede Facebook 360-graders video. Det kræver dog særligt kameraudstyr at optage i det format. Desuden er det ikke al redigeringssoftware, der understøtter videoformatet.

 – Samsung Gear 360 (2017) – sjovt 360˚ begynder kamera

I skrivende stund har den nye opdatering dog ikke krydset søen og indfundet sig i den danske udgave af Google Play. Det samme er i øvrigt tilfældet for iOS-udgaven. Facebook har dog også tradition for at frigive nye ting i USA. Først senere rammer de så resten af verden. Det er eksempelvis tilfældet med “Facebook Watch”, der i første omgang kun er tilgængelig i USA.

 – Facebook løfter sløret for Facebook Watch – ny social serie-platform

Når den nye foto-mulighed rammer Danmark vil det være forholdsvist simpelt at bruge. The Verge skriver, at telefonen guider brugeren. Når billedet er færdigt vil det kunne bruges som coverbillede på ens Facebook-profil. Man kan naturligvis også dele det som et opslag.

Facebook er langt fra de eneste til at tilbyde brugere en mulighed for at tage 360-graders fotos. Google giver eksempelvis folk mulighed for at tage billeder til Street View med appen af samme navn. Den findes i øvrigt til både Android og iOS.

Der er også en række apps, som giver brugerne mulighed for at tage 360-graders fotos, som så kan deles på diverse platforme. Eksempelvis understøtter flere kamera-apps til Android 360-graders fotos. Det samme er tilfældet hos iOS.

Mere til historien

Hvis du ikke kan vente på 360-fotos i Facebook, så kan du tjekke et udvalg fra Google her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer