Disney går egne veje: Dropper Netflix

Når Disney lancerer egen streamingtjeneste er det slut med Toy Story, Frozen, Marvel-filmene og Star Wars på Netflix.

Frozen (Foto: Disney)

Disneys produktioner forsvinder måske fra Netflix. Disney vil lancere egen streaming-tjeneste (Foto: Disney)

Fra 2019 kan du meget vel komme i problemer med børnene derhjemme. Hvis Netflix er hjemmets kilde til Disneys produktioner, så vil det formentlig snart være slut.

Ifølge Associated Press har film- og underholdningsgiganten Disney nemlig planer om, at lancere sin egen streamingtjeneste og dermed afbryde engagementet med Netflix. Det sker i et forsøg på at indfange seere, der dropper det traditionelle fjernsyn til fordel for streamingtjenesterne, skriver blandt andre Ritzau.

Disneys håb er at kunne generere et større overskud fra sin egen streamingtjeneste i stedet for at udleje sine film til tjenester som Netflix. Om det kun er engagementet med Netflix, som Disney trækker sig fra, er endnu uklart.

Det er ikke kun børn og andre tegnefilms-entusiaster der kan blive ramt af planerne. Associated Press skriver desuden, at Disney meget vel også kunne vælge at flytte Marvel-filmene og de kommende Star Wars-film over på egen streamingtjeneste. Måske i en selvstændig tjeneste.

Ved at afbryde aftalen med Netflix vil kommende Disney-film som Toy Story 4 (annonceret premiere 21. juni, red.) og Frozen 2 (annonceret premiere 27. november 2019, red.) formentlig alene kunne streames fra selskabets egen tjeneste.

- Test af streaming: Flest serier for pengene

Disney har investeret i streaming

Disneys planer kommer i forlængelse af, at Disney har investeret stort i BAMTech og nu sidder på 75 procent af aktierne. BAMTech er specialiseret i streaming-teknologi og driver blandt andet streamingen for HBO.

Blandt andre Techcrunch skriver, at Disney på forhånd havde forkøbsret, men har fremskudt investeringen i BAMTech fordi flugten fra traditionelt tv sker i et højere tempo end forventet.

Disneys øverste chef, Robert A. Iger, siger i forbindelse med opkøbet i BAMTech ifølge The Sacramento Bee, at det markerer en helt ny vækststrategi for selskabet.

- "Denne erhvervelse og lanceringen af ​​vores direkte forbrugstjenester markerer en helt ny vækststrategi for virksomheden, en der udnytter den utrolige mulighed for, at skiftende teknologi giver os mulighed for at udnytte styrken af ​​vores egne store brands".

Den kommende streamingtjeneste ventes at blive lanceret i Disneys hjemland, USA, men Associated Press mener også at vide, at den vil blive tilgængelig i andre lande. Om Danmark er med i planerne er endnu uvist.

- Teleselskaber vil ikke længere udlevere adresser på filmpirater

Mere til historien

Det er ikke første gang, at et selskab trækker en større portion film væk fra Netflix. Således trak amerikanske Starz Inc. i 2011 omkring 1.000 film fra sit katalog på Netflix.

Netflix klar med 40 nye spil i 2023

Netflix har oplyst, at de vil tilføje 40 nye spil på deres spilplatform i år. 16 spil er i produktion ”in-house”.

(mere…)
Telmore indfører større ”valgfrihed”

Valgfrihed… lyder det fra Telmore, men er det reelt det?

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Netflix lader dig tilpasse underteksterne

KORT NYT: I dag kan du ændre underteksterne på web-versionen af Netflix, men ikke direkte på TV’et. Den funktion er klar nu.

(mere…)
Spotify-appen får en stor overhaling

Spotify har startet udrulningen med en række nyheder til den populære musik-app.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram