Apple parkerer autonom bil

Der kommer tilsyneladende ikke en bil fra it-giganten Apple. Amerikansk medier fortæller, at Apple satser på teknologien, som gør det muligt for biler selv at køre.

Apple har sat udviklingen af en selvkørende bil i garagen – og lukket porten. Det skriver The New York Times.

Apple har i en årrække ellers lagt en del kræfter i at udvikle et autonomt køretøj, og ambitionerne har været høje. Nyansatte fik blandt andet at vide, at den selvkørende bil ville ryste bilbranchen.

Ifølge den amerikanske avis dropper Apple dog ikke helt tanken, men sætter i stedet fokus på den underliggende teknologi, der gør det muligt for en bil at køre selv.

Tim Cook antyder fremtiden byder på Apple-bil

Palo Alto – Apple Park og retur

Apple får egne selvkørende busser kørende mellem Apples gamle lokaler i Palo Alto og det nye hovedsæde Apple Park – en tur på et par kilometer.

Denne automatiserede bustransport vil blive omdrejningspunktet i udviklingen af teknologien og vil blive brugt som test-base. Busforbindelsen kaldes Pail og er en forkortelse af “Palo Alto to Infinite Loop”.

Troede på en bil i 2020

For et par år siden fortalte amerikanske The Wall Street Journal, at der var flere hundrede ansatte på bil-projektet, og at team-leder Steve Zadesky havde mandat til at ansætte op til 1000 folk. Og ikke nok med det var Apples mål, at være i direkte konkurrence med Tesla.

Der har således været ambitioner og informationer i massevis siden det kom frem, at Apple var i gang med et bil-eventyr. Og der var tilsyneladende stor tro på, at det ville lykkes den Cupertino-baserede it-gigant, at få et autonomt på gaden.

Apple Maps husker hvor du parkerede bilen – sådan gør du

Den tro skrev det respekterede amerikanske medie Bloomberg om i 2015. Bloomberg skrev, at Apple havde sat en deadline for bil-teamet om, at de skulle have en bil klar til produktion i 2020.

Mere til historien

Apple fik for et par år siden et sagsanlæg på halsen. Det var det Michigan-baserede firma A123, som udvikler avancerede lithium-ion-batterier til blandt andet el- og hybridbiler, der mente at Apple systematisk hentede firmaets eksperter. Af sagsanlægget fremgik det, at Apple var ved at etablere en større batteri-division. Apple havde ingen kommentarer til sagsanlægget, men Apple og A123 indgik forlig med en økonomisk kompensation.

Læs også:
Apple og Google vil have kontrol over bilen

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram