Apple Maps husker hvor du parkerede bilen – sådan gør du

TIP: Sådan får du Apple Maps til at huske, hvor du parkerede din bil. Følg guiden her.

Apple Maps parkering

Parkering i Apple Maps (Foto: Apple)

Google Maps har netop udsendt en opdatering, der gør, at du kan finde frem til, hvor du parkerede din bil. Men det kan Apple Maps (Apple Kort) på din iPhone faktisk også.

TIP: Husk hvor du parkerede med Google Maps

Mange kan måske nikke genkendende til, at have stået i en situation, hvor de ikke præcist kunne huske hvor de har parkeret deres bil. Det kan eksempelvis være ved et indkøbscenter, i en fremmed by eller en lufthavn.

Med iOS 10 introducerede Apple en funktion, der gør Apple Maps automatisk husker og markerer hvor du parkerer din bil. Dermed er den altid nem at finde igen. Markeringen sker når din iPhone kobles fra bilens CarPlay eller Bluetooth-forbindelse. Det kræver derfor også – foruden en iPhone 6 eller nyere (med iOS 10 eller nyere installeret), at du har CarPlay eller Bluetooth i bilen og telefonen har været parret med enten CarPlay eller Bluetooth.

Sådan gør du

Gå ind under Indstillinger -> Anonymitet -> Lokalitetstjenester og sørg for at Lokalitetstjenester er slået til.

Under Indstillinger -> Anonymitet -> Lokalitetstjenester -> Systemtjenester -> Hyppige lokaliteter skal du sørge for at “Hyppige lokaliteter” er slået til.

Under Indstillinger -> Kort skal du sørge for at “Vis parkeret bil” er slået til.

Installerer du Kortdestinationer, som widget på din iPhones låseskærm, så kan du få endnu hurtigere og nemmere adgang til hvor din bil er parkeret.

Sådan finder du din parkerede bil

Når du går fra din bil og din iPhone har været forbundet med enten CarPlay eller Bluetooth, så vil disse trådløse forbindelser blive afbrudt. Og systemet ved derfor, hvor du har parkeret bilen og sætter en markering på det pågældende sted. Du kan ændre dette manuelt ved at ændre positionen.

Efter du er færdig med dine gøremål og du skal finde bilen igen åbner du Apple Maps og trykker på søgefeltet og vælger ”Parkeret bil” på listen over forslag.

Vil du fjerne markøren for en parkeret bil, skal du trykke på markøren af den parkerede bil på kortet og derefter skubbe op på menukortet og trykke på “Fjern bil”.

Parkerer du ofte samme sted, hvilket man eksempelvis gør hjemme, vil positionen ikke blive markeret på kortet, for at undgå unødig støj. Systemet antager her, at du kan huske stedet.

TIP: Se hvor lange liste af andre tips til din smartphone

Mere til historien

Du kan selvfølgelig også benytte konkurrenten Google Maps på din iPhone. Og denne har som sagt netop fået en lignende funktion i applikationen.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram