Apple Maps husker hvor du parkerede bilen - sådan gør du

TIP: Sådan får du Apple Maps til at huske, hvor du parkerede din bil. Følg guiden her.

Apple Maps parkering

Parkering i Apple Maps (Foto: Apple)

Google Maps har netop udsendt en opdatering, der gør, at du kan finde frem til, hvor du parkerede din bil. Men det kan Apple Maps (Apple Kort) på din iPhone faktisk også.

- TIP: Husk hvor du parkerede med Google Maps

Mange kan måske nikke genkendende til, at have stået i en situation, hvor de ikke præcist kunne huske hvor de har parkeret deres bil. Det kan eksempelvis være ved et indkøbscenter, i en fremmed by eller en lufthavn.

Med iOS 10 introducerede Apple en funktion, der gør Apple Maps automatisk husker og markerer hvor du parkerer din bil. Dermed er den altid nem at finde igen. Markeringen sker når din iPhone kobles fra bilens CarPlay eller Bluetooth-forbindelse. Det kræver derfor også – foruden en iPhone 6 eller nyere (med iOS 10 eller nyere installeret), at du har CarPlay eller Bluetooth i bilen og telefonen har været parret med enten CarPlay eller Bluetooth.

Sådan gør du

Gå ind under Indstillinger -> Anonymitet -> Lokalitetstjenester og sørg for at Lokalitetstjenester er slået til.

Under Indstillinger -> Anonymitet -> Lokalitetstjenester -> Systemtjenester -> Hyppige lokaliteter skal du sørge for at "Hyppige lokaliteter" er slået til.

Under Indstillinger -> Kort skal du sørge for at "Vis parkeret bil" er slået til.

Installerer du Kortdestinationer, som widget på din iPhones låseskærm, så kan du få endnu hurtigere og nemmere adgang til hvor din bil er parkeret.

Sådan finder du din parkerede bil

Når du går fra din bil og din iPhone har været forbundet med enten CarPlay eller Bluetooth, så vil disse trådløse forbindelser blive afbrudt. Og systemet ved derfor, hvor du har parkeret bilen og sætter en markering på det pågældende sted. Du kan ændre dette manuelt ved at ændre positionen.

Efter du er færdig med dine gøremål og du skal finde bilen igen åbner du Apple Maps og trykker på søgefeltet og vælger ”Parkeret bil” på listen over forslag.

Vil du fjerne markøren for en parkeret bil, skal du trykke på markøren af den parkerede bil på kortet og derefter skubbe op på menukortet og trykke på "Fjern bil".

Parkerer du ofte samme sted, hvilket man eksempelvis gør hjemme, vil positionen ikke blive markeret på kortet, for at undgå unødig støj. Systemet antager her, at du kan huske stedet.

- TIP: Se hvor lange liste af andre tips til din smartphone

Mere til historien

Du kan selvfølgelig også benytte konkurrenten Google Maps på din iPhone. Og denne har som sagt netop fået en lignende funktion i applikationen.

Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Sommer: Pas på mobilen i varmen

TIP: Sand, vand og fugt er gift for mobilen. Her kan du læse, hvordan du passer bedst på mobilen i sommervarmen.

(mere…)
Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram