Pokémon Go – hvad blev der af dillen? (1 år efter)

6

Sidste sommer hærgede Pokémon Go overalt på mobiler og gaderne. Ikke kun i Danmark, men på globalt plan. Hvad er der blevet af dillen?

Pokémon Go (Credit: Nintendo)
Pokémon Go (Credit: Nintendo)

I dag er det præcis ét år siden, at Pokémon Go blev frigivet til danske brugere på iOS og Android platformen. Inden den officielle danske frigivelse havde mange oprettet eksempelvis amerikanske brugerprofiler i iTunes for at kunne downloade spillet før tid.

Pokémon Go er endelig kommet til Danmark

Pokémon figurerne har været kendt i mange år. Måske var det også medvirkende til, at spillet hurtigt blev en kæmpe succes. Spillet gør brug af augmented reality (AR) teknologien, hvor man som spiller også skal benytte sig af den virkelige verden.

AR gjorde, at man pludselig så en masse mennesker rende rundt i gader og stræder med hovedet godt nede i mobilen. Der blev også oprettet en række grupper på Facebook, som lavede særlige events, hvor en masse spillere mødtes og gik ture sammen for at fange Pokémons.

Apples Tim Cook tror mere på AR end VR

For en måned siden kunne vi oplyse, at Pokémon Go har passeret 750 millioner downloads.

Pokémon Go har krydset endnu en milepæl

Undersøgelse fra ComScore (Kilde: ComScore)
Undersøgelse fra ComScore (Kilde: ComScore)

Er der fortsat liv i Pokémon Go?

Der udvikles fortsat på Pokémon Go, som langt fra er en ”død-dille” nu. Vi skrev blandt andet også i april, at en rapport i Wall Street Journal hævede, at der fortsat var 30 millioner dollars i månedlige indtægter på spillet samt millioner daglige spillere på verdensplan.

Aktiviteten på de danske Pokémon Facebook-grupper er dalet markant. På gruppen Pokémon Go: Danske Fans, som tæller 978 personer, har der ikke været meget aktivitet siden august 2016. Der sker mere på de internationale sider, hvor siden Pokémon har hele 7.480.488 personer der synes godt om. Gruppen har jævnlig aktivitet frem til nu.

Pokémon Go (Foto: Pixabay.com)
Pokémon Go bliver et år.
(Foto: Pixabay.com)

Der er ganske hyppig aktivitet på en anden dansk Facebookside,  Pokémon Go: Denmark, som hele 36.821 danskere synes godt om. Og 36.726 personer følger den.

Hvor mange der helt præcis stadigvæk spiller Pokémon Go er uvist, men ComScore lavede i marts en undersøgelse, hvor de så nærmere på hvor mange spillere der er.

Havde Pokémon Go ikke været den kæmpe succes sidste år, så ville det fortsat være super flot med så mange spillere rundt i verden. Men i forhold til hvordan det var for bare ét år siden, så er virkelig mange spillere som er faldet fra.

Der laves fortsat forskellige happenings, som blandt andet 5. august hvor der er “Pokémon Go Safari” på Fisketorvet. Eventen kan du læse mere om her.

Afstemning

Spillede du Pokémon Go sidste år? Og spiller du fortsat? Giv din stemme i vores afstemning.

Mere til historien

Det er Nintendo og Niantic, som står bag spillet sammen. Pokémon var i 1996 et populært spil til Game Boy.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer