Pokémon Go – hvad blev der af dillen? (1 år efter)

Sidste sommer hærgede Pokémon Go overalt på mobiler og gaderne. Ikke kun i Danmark, men på globalt plan. Hvad er der blevet af dillen?

Pokémon Go (Credit: Nintendo)

Pokémon Go (Credit: Nintendo)

I dag er det præcis ét år siden, at Pokémon Go blev frigivet til danske brugere på iOS og Android platformen. Inden den officielle danske frigivelse havde mange oprettet eksempelvis amerikanske brugerprofiler i iTunes for at kunne downloade spillet før tid.

Pokémon Go er endelig kommet til Danmark

Pokémon figurerne har været kendt i mange år. Måske var det også medvirkende til, at spillet hurtigt blev en kæmpe succes. Spillet gør brug af augmented reality (AR) teknologien, hvor man som spiller også skal benytte sig af den virkelige verden.

AR gjorde, at man pludselig så en masse mennesker rende rundt i gader og stræder med hovedet godt nede i mobilen. Der blev også oprettet en række grupper på Facebook, som lavede særlige events, hvor en masse spillere mødtes og gik ture sammen for at fange Pokémons.

Apples Tim Cook tror mere på AR end VR

For en måned siden kunne vi oplyse, at Pokémon Go har passeret 750 millioner downloads.

Pokémon Go har krydset endnu en milepæl

Undersøgelse fra ComScore (Kilde: ComScore)

Undersøgelse fra ComScore (Kilde: ComScore)

Er der fortsat liv i Pokémon Go?

Der udvikles fortsat på Pokémon Go, som langt fra er en ”død-dille” nu. Vi skrev blandt andet også i april, at en rapport i Wall Street Journal hævede, at der fortsat var 30 millioner dollars i månedlige indtægter på spillet samt millioner daglige spillere på verdensplan.

Aktiviteten på de danske Pokémon Facebook-grupper er dalet markant. På gruppen Pokémon Go: Danske Fans, som tæller 978 personer, har der ikke været meget aktivitet siden august 2016. Der sker mere på de internationale sider, hvor siden Pokémon har hele 7.480.488 personer der synes godt om. Gruppen har jævnlig aktivitet frem til nu.

Pokémon Go (Foto: Pixabay.com)

Pokémon Go bliver et år.
(Foto: Pixabay.com)

Der er ganske hyppig aktivitet på en anden dansk Facebookside,  Pokémon Go: Denmark, som hele 36.821 danskere synes godt om. Og 36.726 personer følger den.

Hvor mange der helt præcis stadigvæk spiller Pokémon Go er uvist, men ComScore lavede i marts en undersøgelse, hvor de så nærmere på hvor mange spillere der er.

Havde Pokémon Go ikke været den kæmpe succes sidste år, så ville det fortsat være super flot med så mange spillere rundt i verden. Men i forhold til hvordan det var for bare ét år siden, så er virkelig mange spillere som er faldet fra.

Der laves fortsat forskellige happenings, som blandt andet 5. august hvor der er “Pokémon Go Safari” på Fisketorvet. Eventen kan du læse mere om her.

Afstemning

Spillede du Pokémon Go sidste år? Og spiller du fortsat? Giv din stemme i vores afstemning.

Mere til historien

Det er Nintendo og Niantic, som står bag spillet sammen. Pokémon var i 1996 et populært spil til Game Boy.

Apple Vision Pro ejere fortryder køb – her er årsagen

Det dyre mixed reality-headset, Apple Vision Pro, returneres i stor stil af de amerikanske forbrugere. 

(mere…)
YouTube på vej med Apple Vision Pro app

YouTube skulle være på vej med en app til det nye mixed reality headset Apple Vision Pro.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer i februar

Apple har sat dato på, hvornår du kan købe Vision Pro.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer til marts

RYGTE: Det ventes at Apple Vision Pro er klar til marts 2024.

(mere…)
Pokémon Sleep: Fang Pokémon mens du sover

Er du vild med Pokémon, så har du nok også allerede prøvet det nye spil Pokémon Sleep, hvor du skal fange Pokémons – mens du sover!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram