Derfor bygger Apple og Facebook datacentre i Danmark

Her er de gode og tungtvejende grunde til at både Facebook og Apple har udset sig Danmark, når der skal bygges datacentre.

Datacenter

Datacenter (Foto: Manuel)

Det er ikke hvem som helst, som i disse år stikker spaden i den danske muld og rejser enorme bygninger.

Senest meddelte it-giganten Apple, at man i 2019 flytter ind i et datacenter på 166.000 kvadratmeter i Kassø ved Aabenraa. Apple har i forvejen meddelt dets ankomst til Foulum ved Viborg og i Odense er Facebook i gang med at bygge et datacenter.

Oven i har Google bekræftet overfor Dagbladet Information, at man har forelsket sig i et stykke jord på 73,2 hektar omkring Fredericia, og dermed har mulighed for at udvide sine datacentre i Europa.

Hvorfor Danmark?

Men hvorfor lige vælge Danmark? Det har DR spurgt professor Bjarne Kjær Ersbøll, DTU Institut for Matematik og Computer Science, om, og han giver fire tungtvejende grunde:

1. Forsyningssikkerheden i Danmark er 99,99 procent. Det står i kraftig modsætning til det både Apple, Facebook og Google er vant til fra deres hovedkontorer i Californien, hvor der ofte er strømafbrydelser.

2. Apples valg af Kassø og Foulum er baseret på, at datacentrene rejses nærmest klods op og ned af store transformerstationer. I Kassø er elnettet forbundet til det tyske, hvorfra der kommer vindmøllestrøm, mens Foulum er forbundet til Norge, hvorfra der kommer el fra vandkraft. Strømmen kommer dermed fra flere kilder, som er lig med forsyningssikkerhed. Det er derfor ikke nødvendigt med nødstrømsanlæg, siger Bjarne Kjær Ersbøll til DR.

3. Både Apple og Facebook går desuden efter vedvarende energi. Og det kan de få i Danmark. Datacentrene producerer også store mængder overskudsvarme. Den varme kan sendes ud i fjernvarmesystemet.

4. Fra Danmark er der direkte internetforbindelse til USA via det 7.000 kilometer lange fiberkabel, TAT-14, der forbinder Europa med USA. Og det er noget Apple kan bruge til foreksempel cloud-og korttjenester.

Mere til historien

Første fase af byggeriet i Kassø forventes færdigt i 2019, mens datacenteret i Foulum efter planen er fuldt udbygget i 2026. Begge byggerier koster omkring seks milliarder kroner stykket.

Android 13 er klar til Pixel-telefoner

Google oplyser, at de nu har startet udrulningen af Android 13 til Pixel-telefonerne. Læs mere om Android 13 her.

(mere…)
Forskning: Apple Watch kunne tjekke for hjerteanfald

Apple Watch reddede techskribents liv. Forskning tyder på, at avancerede sundhedsfunktioner kan nå til Apple Watch.

(mere…)
Apple arbejder med annoncer til iPhone og iPad

Apple har ambitioner om at flerdoble milliardomsætningen på annoncer og udvide reklameforretningen markant.

(mere…)
Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram