Danskerne holder ferie med mobilen i hånden

En europæisk undersøgelse over mobilbruget i udlandet viser, at danskerne er med i front. Og vil ikke undvære mobilen på rejsen.

Resultater fra den undersøgelse, som Huawei har foretaget i maj måned 2017. Undersøgelsen er foretaget i 12 europæiske lande (Kilde: Huawei)

Resultater fra den undersøgelse, som Huawei har foretaget i maj måned 2017. Undersøgelsen er foretaget i 12 europæiske lande (Kilde: Huawei)

Højsæsonen for ferierejser er juli. Og noget af det de færreste danskere ikke glemmer at pakke ned er deres tro følgesvend mobiltelefonen – den skal nemlig med.

 – Mobilvanerne på ferien afhænger af ens alder

Smartphonen er generelt blevet ret så uundværlig for mange danskere – også på ferien. Det viser en undersøgelse, som Huawei har fået foretaget. Her er danskerne de mest smartphone-afhængige smartphone-brugere i de nordiske lande.

Rumænien, Bulgarien og Danmark er blandt de lande, som ifølge undersøgelsen, hvor flest indbyggere har svært ved at forestille sig en ferie uden smartphonen. 44 procent af danskerne har svaret, at en ferie uden deres mobil er utænkelig.

 – Par nyder ferien mere når mobilen bliver hjemme

Vores nordiske naboer Finland, Norge og Sverige, er bedre til, at forestille sig ferie uden mobilen. Her svarer henholdsvis 36, 35 og 33 procent, at de ikke kan forestille sig at holde ferie uden mobilen.

Noget overraskende er det måske, at der faktisk kun er 23 procent af tyskerne, der svarer de ikke kan undvære mobilen.

Det er særligt når der skal findes vej til en bestemt lokation at mobilen tages frem. 58 procent af danskerne svarer, at de bruger smartphonen til navigation på ferien. 49 procent har gemt billetter og bookingbekræftelser på smartphonen. 47 procent bruger den til, at læse anmeldelser om hoteller og restauranter.

 – Feriedanskere og turister i Danmark tør nu bruge telefonen

Tidligere i år skrev vi, at hver syvende dansker slukker mobilen i udlandet.

Mere til historien

Undersøgelsen er foretaget i 12 europæiske lande. Disse er Danmark, Sverige, Finland, Norge, Tyskland, Polen, Tjekkiet, Ungarn, Rumænien, Bulgarien, Grækenland og Serbien. Der har i alt været mere end 6.000 deltagere fordelt på 500 respondenter fra hvert land. Respondenterne har været i alderen 18-45 år og de har ejet eller brugt en smartphone de sidste 24 måneder.

Læs også:
Emojis kan gøre ferien til en dyr fornøjelse

Tusindvis af danskere har manglet 4G i ferien

TDC har siden fredag eftermiddag knoklet for, at få løst et problem, der gjorde, at kunder på TDC NET ikke kunne bruge 4G i udlandet.

(mere…)
Vigtigt! Dette skal du vide om Oister Travel

Oister Travel har et par huller, som er vigtige at kende, før du rejser på ferie.

(mere…)
Oister er ferieklar med billig 3LikeHome lignende løsning

3LikeHome er kommet til Oister i en lille, men vigtig, version med 20 GB udlandsdata.

(mere…)
Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

Du kan fortsat bruge data, ringe og sende SMS, når du rejser i EU-landene. Roamingaftalen er forlænget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram