Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

Satellit-kommunikation ombord på færge (Foto: MereMobil.dk)
Satellit-kommunikation ombord på færger er ufatteligt dyrt. Dataprisen er mellem 10 og 115 kroner per megabyte (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du er ude at sejle, så pas på mobilfælden ombord på skibene. Du gør dig ingen forestilling om, hvor dyrt det er!

Mobilnetværk ombord på skibe er ikke omfattet af EU-roamingtaksterne. Det betyder en vanvittig prissætning for dig som feriegæst.

Minuttaksterne svinger fra 11,75 til 24 kroner, mens data kan koste op til 115 kroner per megabyte.

Her er et overblik, så du ved, hvad du skal forvente:

  • Opkaldsafgift: 0 til 1,25 kroner
  • Opkald til Danmark: 11,75 til 24 kroner / minut
  • Modtaget opkald: 14 til 28,25 kroner / minut
  • Data: 10 til 115 kroner / megabyte
  • SMS: 2,50 til 5 kroner /stk.

Priserne er forskellige fra netværk til netværk.

Der findes blandt andet Vodafone Malta (VODAFONE MT), Telenor Maritime (MCP Maritime Com) og Thuraya.

Du kan også tjekke YouSees prisliste for maritim roaming. Det er skræmmende læsning.

Inden for EU er der kun indgået aftaler om ”roamingtrafik fra landbaserede offentlige mobilkommunikationsnet,” lyder det fra Europa-Parlamentet. Hvis mobilbrugeren ombord på et skib benytter de såkaldte MCV-tjenester eller tilsvarende MCA-tjenester på fly, er man uden for de harmoniserede priser på EU-plan.

Tjek inden du går ombord

Færge skib
Ringer telefonen mens du er ombord på et skib, så lad den ringe - husk at slå telefonsvareren fra. Prisen for at modtage et opkald opbord på et skib er op til 28 kroner i minuttet (Foto: Michał / pixelRaw)

Inden du går ombord på et skib skal du tjekke om roaming er slået fra, hvis du vil undgå mobilen tilkobles færgens satellitbaserede netværk.

Efter nogle teleselskaber har inkluderet EU-roaming i nogle af abonnementerne, er det ikke ualmindeligt roaming stadig er aktiveret, efter en rejse. Derfor er det en god idé, at tjekke en ekstra gang.

Totalt ureguleret

På eksempelvis Oslo-båden, der drives af DFDS, er der en aftale med Maritime Communications Partner, MCP, om levering af mobilnetværk. Der er kun ét mobilnetværk på båden, hvilket umuliggør nogen form for konkurrence.

MCP har råderum til fri prissætning over for teleselskaberne, som ekspederer regningen videre til forbrugerne. Der er altså tale om et total ureguleret område.

INFO: Denne artikel er udgivet den 27. juni 2016. Den er opdateret med aktuel information den 7. juli 2022.

Mere til historien

Kunder hos Telenor kan på en række færgeruter tilkøbe adgang til roaming på skibene. Prisen er aktuelt 29 kroner for 500 MB rejsedata. Datapakken er åben i et døgn efter bestilling.

Apple har hævet priserne på gamle iPhones

Dette års iPhone-modeller er dyrere end sidste års modeller, men mere overraskende er prisen også steget på sidste års modeller.

(mere…)
Det koster iPhone 14-telefonerne

PRISER: Det bliver dyrt at være iPhone 14-ejer. Se de danske priser på iPhone 14-serien her.

(mere…)
Det koster Nothing Phone 1

PRIS: Nu er prisen frigivet på Nothing Phone 1, der skal konkurrere mod blandt andet OnePlus Nord 2T og Motorola Edge 30.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Find nemmere rundt i mobilselskaber og sammenlign abonnementer nemt

Du kan selv lave et tele-pristjek og se om du har det bedste om billigste mobilabonnement. Læs her hvordan du sammenligner telepriserne.

Smartphone
Tag et tele-pristjek på mp.dk og sammenlign de bedste mobilabonnementer netop nu (Foto: Jonas Leupe)

####

Mobilen er en essentiel del af hverdagen for rigtigt mange. De fleste går derfor også op i at have en god og solid telefon, som kan leve op til de mange krav og ønsker, som de fleste har i dag. Det er uanset om man har brug for et godt kamera, stærke processer, en holdbar skærm, eller et elegant design.

Ligeså vigtig som mobilen er, er dog også det mobilselskab, som man har tilknyttet. Uden det rette abonnement, så er de fleste telefoner ikke meget værd.

Der er dog mange mobilselskaber på markedet. Det kan derfor være svært at vælge det rette abonnement. Gennem den rette guide online, har man dog mulighed for, at sammenligne abonnementer og se efter deres forskellige fordele og altså ikke blot deres prisforskelle.

mp.dk kan du få detaljerede sammenligninger, over de bedste mobilselskaber på markedet, så du kan finde det helt rette til dig.

Gennemskuelighed med priserne

I tilfælde af de fleste mobilselskaber, så er det ikke så ligetil med priserne.

Der er naturligvis den månedlige pris, hvor man lægger langt den største del af sine omkostninger. Det er dog også vigtigt at holde øje med de andre priser, som er forbundet med et abonnement.

Med guiden i ovenstående link kan du også sammenligne priserne for oprettelse ved et bestemt mobilselskab. Samtidig kan du også se, om der er en bindingsperiode hos de forskellige selskaber. Her kan der nemlig ofte ligge visse skjulte gebyrer, især hvis du ikke er opmærksom på bindingsperioden.

Find det rette tilbud

Det rette mobilselskab kan ofte stå og falde på et særligt tilbud, hvis du vælger at oprette dig hos dem. Disse særlige tilbud bliver også oplistet på mp.dk, så du ikke blot kan sammenligne priserne for de forskellige selskaber, men også de ekstra fordele, som du kan få ud af at oprette dig ved selskabet.

Ofte kan du modtage specielle priser, gavekort eller andre fordele, som kan gøre et bestemt selskab endnu mere tiltalende.

Mere information og flere detaljer

Udover omkostninger, så kan du finde detaljer omkring selskabernes tekniske services. Det er ting som mængden af data i abonnementet, hvilket netværk som selskabet benytter og hvordan fordelene er i udlandet.

Naturligvis kan du også se, om det specifikke selskab har gode anmeldelser og ratings. På denne måde finder du kun de bedste og mest anvendte selskaber. Med den rette information og specifikke detaljer, kan du blive klar med det helt rigtige abonnement til netop dine behov. 

OnePlus 10 Pro – pris og tilgængelighed

OnePlus har endelig annonceret topmodellen, OnePlus 10 Pro, på det danske marked. Du finder her pris, salgsstart og forhandlere

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram