Applikation hjælper nybagte forældre og skal gøre dem trygge

Applikationen Mit Forløb giver nybagte forældre mulighed for, at chatte med sygeplejersker og blive mere trygge med den lille ny.

Screenshots fra applikationen "Mit Forløb" (Foto: Skærmbilleder fra iTunes)

Screenshots fra applikationen “Mit Forløb” (Foto: Skærmbilleder fra iTunes)

Applikationen Mit Forløb skal være med til, at give nybagte forældre gode råd med på vejen. Når de nybagte forældre sendes hjem fra fødeafdelingerne i Odense, Svendborg og Kolding får de også tilbudt, at downloade applikationen ned på deres smartphone eller tablet. De der er gravide på nuværende tidspunkt informeres ligeledes om applikationen ved jordemoder-besøg.

 – Ny app skal hjælpe gravide og nybagte forældre

I applikationen sender beskeder hver 12. time, samt giver mulighed for de nybagte forældre kan chatte med sygeplejersker på barselsgangen og sende billeder af f.eks. barnets navle. Det skriver DR.dk.

– ”Når man står med et nyfødt barn i armene, ændrer tingene sig time for time, siger sygeplejerske og forsker på Odense Universitetshospital Dorthe Boe Danbjørg, der har udviklet applikationen til DR.dk.

Førstegangsfødende sendes tidligere og tidligere hjem viser en rundspørge DR Nyheder har foretaget. Og applikationen skal derfor være med til, at give noget tryghed hos de nybagte forældre. Den erstatter ikke en sygeplejerske, men den kan noget andet.

Idéen til applikationen opstod for 7 år siden. Og grunden til, at der er satset på en applikation fremfor pjecer er, at det er yngre mennesker der skal bruge den, samt applikationen også giver mulighed for at lægge videoer og en chatfunktion ind. Det fortæller ledende overlæge Bjarne Rønde Kristensen fra fødeafdelingen på Odense Universitetshospital.

 – Ny applikation kan fritage dig for hospitalsbesøg

– ”Det er yngre mennesker, der skal bruge appen, og den fungerer bedre for dem end de pjecer, man uddelte i gamle dage. Samtidig giver appen mulighed for at lægge videoer og en chatfunktion ind,” siger han.

Applikationen bruges også på andre afdelinger end fødeafdelinger eksempelvis kræftafdelinger i Region Syddanmark.

Mere til historien

Er i målgruppen for applikationen, så oprettes man i en back-end, som altså gør man kan kommunikere med klinikerne, jordemødre m.v.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram