Rygte: Ny iPhone bliver uden gigabit 4G

Apples kommende iPhone får måske ikke gigabit 4G LTE.

Artiklen er rettet 11. juni 2017: Det er den amerikanske udgave af Samsung S8, der har X16 LTE modem.

Teleselskaberne står og tripper for at kunne levere hastigheder op til 1 Gbit/s, men det kræver, at folks smartphones også understøtter de nyeste teknologier. Vi har på MereMobil.dk f.eks. tidligere skrevet om TDCs forsøg med 1 Gbit/s i Danmark.

Hastighed, speedtest, 3G, 4G

Speedtest (Foto: MereMobil.dk)

Hastigheder på 1 Gbit/s kan et teleselskab opnåt ved f.eks. at bruge tre samtidige frekvensbånd (kaldet 3CA – carrier aggregation) i kombination med en mere effektiv pakning af radiosignalerne (kaldet 256QAM). Disse to teknologier kan i kombination af ny antenneteknologi (4x4MIMO) øge overførselshastigheden til 1 Gbit/s – og endnu højere i fremtiden.

– TDC bryder grænserne: 1 Gbit/s via mobilnettet

Men når Apples næste iPhone kommer på markedet til efteråret, så vil det muligvis være uden lynhurtig gigabit 4G LTE. Det skriver Bloomberg.

De nyeste datamodems på markedet, som f.eks. Qualcomms X16 LTE modem, kan ellers sagtens levere 1 GBit/s, men Apple vil ifølge spekulationerne ikke kunne benytte den nyeste teknologi.

Sådan giver MIMO dig højere datahastighed

Apple bruger både modems fra Qualcomm og Intel, men på nuværende tidspunkt er det kun Qualcomms X16 LTE modem, som kan levere gigabit-hastighederne. Ifølge Bloomberg er der dog ikke store chancer for, at Apple smider Intel på porten, og skifter til udelukkende at bruge modems fra Qualcomm.

Det valg skyldes, at Apple og Qualcomm ligger i en juridisk kamp i flere lande, hvor selskaberne har sagsøgt hinanden for Qualcomms påstående ulovlige monopol på levering af LTE modems. Apple forsøger altså at underminere Qualcomms dominans og derfor bliver Intel ikke skiftet ud.

Men da Intel ikke er klar med et gigabit LTE modem, så tyder det altså på, at den kommende iPhone ikke kan levere gigabit 4G.

Mere til historien

Den amerikanske udgave af Samsung S8 benytter Qualcomms X16 LTE modem, og kan dermed bruges til gigabit 4G LTE, så snart teleselskaberne giver adgang til de høje hastigheder.

Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
60 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram