Rygte: Ny iPhone bliver uden gigabit 4G

Apples kommende iPhone får måske ikke gigabit 4G LTE.

Artiklen er rettet 11. juni 2017: Det er den amerikanske udgave af Samsung S8, der har X16 LTE modem.

Teleselskaberne står og tripper for at kunne levere hastigheder op til 1 Gbit/s, men det kræver, at folks smartphones også understøtter de nyeste teknologier. Vi har på MereMobil.dk f.eks. tidligere skrevet om TDCs forsøg med 1 Gbit/s i Danmark.

Hastighed, speedtest, 3G, 4G

Speedtest (Foto: MereMobil.dk)

Hastigheder på 1 Gbit/s kan et teleselskab opnåt ved f.eks. at bruge tre samtidige frekvensbånd (kaldet 3CA – carrier aggregation) i kombination med en mere effektiv pakning af radiosignalerne (kaldet 256QAM). Disse to teknologier kan i kombination af ny antenneteknologi (4x4MIMO) øge overførselshastigheden til 1 Gbit/s - og endnu højere i fremtiden.

- TDC bryder grænserne: 1 Gbit/s via mobilnettet

Men når Apples næste iPhone kommer på markedet til efteråret, så vil det muligvis være uden lynhurtig gigabit 4G LTE. Det skriver Bloomberg.

De nyeste datamodems på markedet, som f.eks. Qualcomms X16 LTE modem, kan ellers sagtens levere 1 GBit/s, men Apple vil ifølge spekulationerne ikke kunne benytte den nyeste teknologi.

- Sådan giver MIMO dig højere datahastighed

Apple bruger både modems fra Qualcomm og Intel, men på nuværende tidspunkt er det kun Qualcomms X16 LTE modem, som kan levere gigabit-hastighederne. Ifølge Bloomberg er der dog ikke store chancer for, at Apple smider Intel på porten, og skifter til udelukkende at bruge modems fra Qualcomm.

Det valg skyldes, at Apple og Qualcomm ligger i en juridisk kamp i flere lande, hvor selskaberne har sagsøgt hinanden for Qualcomms påstående ulovlige monopol på levering af LTE modems. Apple forsøger altså at underminere Qualcomms dominans og derfor bliver Intel ikke skiftet ud.

Men da Intel ikke er klar med et gigabit LTE modem, så tyder det altså på, at den kommende iPhone ikke kan levere gigabit 4G.

Mere til historien

Den amerikanske udgave af Samsung S8 benytter Qualcomms X16 LTE modem, og kan dermed bruges til gigabit 4G LTE, så snart teleselskaberne giver adgang til de høje hastigheder.

iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
OnePlus 11 Pro – specifikationer lækket

Rygterne svirrer om, at OnePlus er på vej med en ny topmodel. Se de lækkede specifikationer på OnePlus 11 Pro her.

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
60 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram