TDC bryder grænserne: 1 Gbit/s via mobilnettet

1

TDC Group sender data med 1 Gbit/s via 4G LTE nettet og bryder dermed grænserne for mobile hastigheder.

TDC Group har som det første teleselskab i Danmark brudt grænserne for hastighederne på mobilnettet. Det er, ifølge en pressemeddelelse fra teleselskabet, lykkedes at sende data med en hastighed på 1 gigabit per sekund (Gbps) gennem selskabets 4G LTE mobilnet.

Hvert år fordobles mængden af data, der transporteres via mobilnettet, og teleselskaberne er derfor nødt til at overføre mere data og hæve hastighederne i takt med denne udvikling.

– Sådan giver MIMO dig højere datahastighed

– “Vi har åbnet porten til fremtiden og kan kigge ind i uendeligt mange muligheder for mobilnettet. Med hastigheden 1 gigabit per sekund i mobilnettet har vi i TDC Group taget et kæmpe skridt mod næste generations mobilnet, 5G. Vi er blandt de første i verden til at gøre dette, og vi kan være stolte af, at Danmark endnu engang har taget førertrøjen i teknologi på mobilområdet,” udtaler Peter Trier Schleidt, koncerndirektør i TDC Operations.

3CA, 256QAM og 4x4MIMO

Hastigheden på 1 Gbps per sekund er opnået ved brug af tre samtidige frekvensbånd (kaldet 3CA – carrier aggregation) kombineret med en ny effektiv udnyttelse af radiosignalerne (256QAM) og anvendelse af flere samtidige antenner (4x4MIMO).

Med Carrier Aggregation har TDC altså koblet tre forskellige frekvensbånd sammen. 256QAM kan nemmest beskrives som en mere effektiv pakning af data, som gør det muligt at overføre mere data, mens 4x4MIMO benytter flere antenner til at sende og modtage på samme tid, hvilket også gør overførslen af data mere effektiv.

Sådan bliver mobilnettene hurtigere

TDC Group forventer, at teknologien bliver tilgængelig i løbet af 2017. Den nye teknologi kræver dog også kompatible smartphones, som også forventes på markedet i 2017.

– “Det er fremtidens mobilnet, vi har skabt. Hastigheden i nettet i denne test er over dobbelt så høj som det, selv de mest moderne mobiltelefoner og tablets kan trække i dag. Kunderne har ikke brug for denne avancerede teknologi i dag, men vi vil være klar, så snart resten af industrien rykker. Vi lover i vores strategi de bedste forbindelser til vores kunder – dette er et klart bevis på, vi kan leverer det og langt mere end resten af markedet,” forklarer Peter Trier Schleidt.

Web-TV: Sådan fungerer Carrier Aggregation

Mere til historien

For at 256QAM skal fungere optimalt kræves der et godt radiosignal. 4x4MIMO er mest effektiv på høje frekvenser, da det kræver flere antenner i smartphonen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer