Ny type betalingssystem på vej til danske mediehuse

Nets arbejder på en ny betalingstype, som er særligt velegnet til mikrobetalinger. Dette er relevant for artikler og andet online indhold.

Avis

(Foto: Markus Spiske)

Der store mediehuse har endnu ikke fundet løsningen for, hvordan artikler og andet indhold kan sælges enkeltvis. Det betyder, at mange i dag tilbyder abonnementsløsninger. En løsning, som mange brugere ikke ønsker, eller dropper, når de gang på gang skal indtaste deres betalingsoplysninger.

Nets vil derfor forsøge, at knække denne kode, som er baseret på blockchain-teknologi – bedst kendt fra Bitcoin systemet. Det skriver DR.dk.

 – Facebook åbner for nyhedsartikler via Instant Articles

Her vil man første gang man benytter systemet skulle forbinde det med betalingskort og bankkonto. Efterfølgende kan et beløb indsættes på en virtuel bankbog. Men når først man er ”oppe at køre”, så vil systemet kunne benyttes alle steder det er implementeret. Det betyder, at artikler eller andet digitalt indhold, vil kunne købes med et enkelt klik, hvorefter mikrobetalingen så trækkes fra den virtuelle konto.

Dermed vil det også minde lidt om køb af apps og lignende, hvor man blot godkender købet.

Brugerne får besked når den virtuelle bankbog skal tankes op. Systemet vil også kunne tilbyde rabatter til de, som læser mange artikler eller veksle disse mikrobetalinger til et abonnement, hvis det kan betale sig for brugeren.

I dag findes disse mikrobetalinger allerede i eksempelvis Sverige. Disse er dog ikke baseret på blockchain-teknologien.

Der er endnu ikke en konkret lanceringsdato for systemet – og på nuværende tidspunkt er det i de første faser.

 – LÆS OGSÅ: Pas på! Sand og vandskader i mobilen er ikke dækket

Mediebranchen har længe haft betaling af onlineartikler, som en kæmpe udfordring.

Tror du Nets’ løsning kan være den ideelle løsning på problemet?

Mere til historien

Blockchain-teknologien gør, at den virtuelle bankbog (ledger) ikke er på Nets’ computere, men findes flere forskellige steder i krypteret form.

Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
MobilePay er tilbage med vigtig funktion

Det er lidt over et år siden, at funktionen blev kaldt for dyr og lukkede ned, men nu er den på vej tilbage i MobilePay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram