Ny type betalingssystem på vej til danske mediehuse

0

Nets arbejder på en ny betalingstype, som er særligt velegnet til mikrobetalinger. Dette er relevant for artikler og andet online indhold.

Avis
(Foto: Markus Spiske)

Der store mediehuse har endnu ikke fundet løsningen for, hvordan artikler og andet indhold kan sælges enkeltvis. Det betyder, at mange i dag tilbyder abonnementsløsninger. En løsning, som mange brugere ikke ønsker, eller dropper, når de gang på gang skal indtaste deres betalingsoplysninger.

Nets vil derfor forsøge, at knække denne kode, som er baseret på blockchain-teknologi – bedst kendt fra Bitcoin systemet. Det skriver DR.dk.

 – Facebook åbner for nyhedsartikler via Instant Articles

Her vil man første gang man benytter systemet skulle forbinde det med betalingskort og bankkonto. Efterfølgende kan et beløb indsættes på en virtuel bankbog. Men når først man er ”oppe at køre”, så vil systemet kunne benyttes alle steder det er implementeret. Det betyder, at artikler eller andet digitalt indhold, vil kunne købes med et enkelt klik, hvorefter mikrobetalingen så trækkes fra den virtuelle konto.

Dermed vil det også minde lidt om køb af apps og lignende, hvor man blot godkender købet.

Brugerne får besked når den virtuelle bankbog skal tankes op. Systemet vil også kunne tilbyde rabatter til de, som læser mange artikler eller veksle disse mikrobetalinger til et abonnement, hvis det kan betale sig for brugeren.

I dag findes disse mikrobetalinger allerede i eksempelvis Sverige. Disse er dog ikke baseret på blockchain-teknologien.

Der er endnu ikke en konkret lanceringsdato for systemet – og på nuværende tidspunkt er det i de første faser.

 – LÆS OGSÅ: Pas på! Sand og vandskader i mobilen er ikke dækket

Mediebranchen har længe haft betaling af onlineartikler, som en kæmpe udfordring.

Tror du Nets’ løsning kan være den ideelle løsning på problemet?

Mere til historien

Blockchain-teknologien gør, at den virtuelle bankbog (ledger) ikke er på Nets’ computere, men findes flere forskellige steder i krypteret form.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer