MacOS opgraderes til MacOS High Sierra

MacOS High Sierra er ikke et helt nyt styresystem til Mac, men en finjustering af den nuværende Sierra version. Den største nyhed er en ændring af filsystemet.

MacOS High Sierra

MacOS High Sierra bringer alle beskederne fra iPad og iPhone med iOS 11 over på Mac (Foto: Apple)

Da Apples ved WWDC-konferencen præsenterede den næste store opdatering til styresystemet MacOS var de tydelige omkring, at der ikke er tale om en kæmpe opgradering. Det er finpudsningerne af den nuværende version MacOS Sierra, der nu skifter navn til High Sierra.

Den vigtigste del i High Sierra er en ændring af filsystemet HFS, der efterhånden har 30 år på bagen. Fremover vil Mac køre APFS (Apple File System) ligesom tilfældet er med iPhone og iPad fra iOS 10.3.

APFS forbedrer ydeevnen og datasikkerheden. Helt almindelige opgaver som kopiering af filer, sker nu langt hurtigere end tidligere. Filsystemet har desuden kryptering af data indbygget som standard.

Mac-computere der kører APFS vil stadig kunne læse og skrive data til drev der er formateret i HFS.

Sammen med APFS kommer en opdatering af teknologien Metal (Metal 2) samt understøttelse af HEVC (H.265) (High-Efficiency Video Coding). 4K videofiler beholder kvaliteten, men fylder 40 procent mindre end den nuværende H.264 standard.

Safari beskytter privatlivet bedre

MacOS High Sierra

MacOS High Sierra med nye redigeringsværktøjer i Fotos (Foto: Apple)

Safari browseren bliver med High Sierra verdens hurtigste desktopbrowser til at udføre Modern JavaScript. I forhold til Google Chrome er Safari på dette punkt, ifølge Apple, blevet 80 procent hurtigere.

Fremover bliver automatiske afspilninger af lyd og video blokeret, og browseren bliver bedre til at identificere og fjerne sporingsdata fra annoncørerne. Dermed skulle man ikke længere blive forfulgt af reklamer rundt på nettet.

Der kommer bedre søgning i mails. Noter får tabeller og så tilføjes der nye værktøjer til organisering af billeder i Fotos samt redesignet redigeringsvisning. Beskederne fra iPhone og iPad følger nu med over på Mac fordi beskeder og samtaler nu gemmes i skyen.

- iOS 11 - alt du skal vide om den store opdatering til iPhone og iPad

Når ens iPhone og iOS er opdateret til iOS 11 vil de ting Siri har lært på de forskellige enheder ”rejse med rundt” på platformene så det er én Siri overalt.

Du kan opdatere gratis til High Sierra i løbet af efteråret. Allerede nu får udviklerne adgang til den tidlige beta-version. Der kommer desuden et offentligt betaprogram så alle kan lege med.

- Ny iPad har større skærm, men fylder ikke mere

Mere til historien

Hvis du vil vide mere om MacOS High Sierra så har Apple en omfattende site med alle de nye muligheder i MacOS.

Rygterne svirrer om nye iPhone-funktioner

Apple har netop offentliggjort datoen for dette års WWDC, men det er ikke nok, da rygterne svirrer om kommende funktioner i iOS 17.

(mere…)
Apple har oplyst datoen

Nu ved vi, hvornår der skal sættes kryds i kalenderen, hvis du vil følge WWDC 2023-keynoten.

(mere…)
Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram