3’s kunder har sat ny datarekord på Roskilde Festival

0

Mobilkunderne hos teleselskabet 3 bruger data, som aldrig før, på Roskilde Festival 2017 – og iPhone fører i dataforbrug. Se de vilde tal her.

Teleselskabet 3 på Roskilde Festival (Foto 3)
Teleselskabet 3 på Roskilde Festival (Foto 3)

Selvom det danske sommervejr i disse dage ikke er sol og varme, så betød det ikke, at mobilkunderne lod hænderne og mobilen blive i lommen i går på den første officielle dag på Roskilde Festival 2017.

 – 3 opgraderer netværket til Roskilde Festival

Teleselskabet 3’s mobilkunder, der var tilstede på Roskilde Festival, brugte tilsammen 6,7 TB data i går. Det er 35 procent mere end på den første dag af sidste års festival.

Dagsforbruget på taleopkald var 8 procent højere end sidste år, og der blev sendt 20 procent flere SMS-beskeder på festivalens åbningsdag i forhold til samme dag sidste år.

Datamængden stiger hvert år, hvilket blandt andet skyldes brugen af sociale medier, upload af videoer fra koncerter – samt musik og streamingtjenester bruges som underholdning i campingområderne.

Men stigningen hos 3 skyldes også, at der i år var flere 3-kunder tilstede på festivalpladsen end sidste år. I timen fra kl. 21 til 22 kunne 3 onsdag registrere mere end 29.000 kunder i netværket fra festivalen – og næsten alle befandt sig i musikområdet. Det er første gang, at 3 har kunne registrere så mange kunder samlet på én gang til Roskilde Festival.

 – Så vildt er mobilnettet på Roskilde Festival

Siden fredag den 23. juni og frem til torsdag den 29. juni klokken 6 har 3’s kunder brugt 29,4 TB data på hele festivalen. Det svarer til 20-25 procent mere datatrafik end der blev brugt til hele Roskilde Festival 2016.

Det er også uden sammenligning Apples iPhones, der ”ejer” 3’s netværk på Roskilde Festival 2017. 53 procent af mobilerne i 3’s netværk er disse top 5-telefoner. Mest benyttede er Apple iPhone 6 efterfulgt af iPhone 6S, iPhone 5S, iPhone 7 og iPhone SE.

Apple ejer Roskilde Festival og andre tech fun facts

Sådan bliver mobilnettet klar til festival

Mere til historien

Dataforbruget passerede onsdag eftermiddag (festivalens første officielle dag) 24 TB, som var den mængde der blev sendt og modtaget på hele Roskilde Festival 2015. Og mellem 12-13 onsdag blev der sendt og modtaget 371 GB data, dette er på nuværende tidspunkt rekord for en time på Roskilde Festival 2017. Mens timen onsdag fra 21-22 pt. har rekorden for flest taleopkald i år med 25.514 opkald.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer