Så vildt er mobilnettet på Roskilde Festival

0

WEB-TV: Mobilnettet er rigtigt vildt på Roskilde Festival. Kom med tæt på det nyeste tiltag.

Skjulte antenner sikrer dækning

Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)
Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Roskilde Festival er, målt på indbyggertal, Danmarks fjerdestørste by, med 130.000 deltagere. Gæsterne på markerne omkring Roskilde er vilde med smartphones, og bruger dem ivrigt.

En så koncentreret menneskemængde stiller store krav til mobilnetværkene. Derfor lægger teleselskabernes sig i selen for at sikre optimal dækning og kapacitet, så de ikke får sure og skuffede kunder.

Teleselskabet 3 har som noget nyt i år monteret små mobilantenner i toppen af højtalertårnene, bag Tuborg-logoerne, der sender et koncentreret signal ned foran scenen. I de kommende år forventes flere mindre mobilantenner rundt på pladsen. F.eks. i delay-tårne og boder.

Flere og mindre antenner er også den generelle udvikling, inden for mobilantenne-teknologi og netværk, ude i bybilledet, hvor flere antenner i fremtiden vil sidde i det skjulte.

BAGGRUND: Nordjysk dækningsrapport måske fejlfyldt

Næsten kun 4G-telefoner

Mobilantenne i højtalertårnet ved Orange Scene på Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)
Mobilantenne i højtalertårnet ved Orange Scene på Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Rigtig meget datatrafik sendes på 4G-nettet. Faktisk er 86 procent af telefonerne, i 3’s netværk, på Roskilde Festival, 4G-håndsæts.

Frem til onsdag hvor festivallen for 2016 åbnede blev der registeret 1.015 forskellige håndsæt-modeller fordelt på 86 mobiloperatører.

Koncentrationen af iPhones er enorm, i hvert fald i 3’s netværk, hvor 70 procent af telefonerne bærer et Apple logo under landets største festival.

Sådan bliver mobilnetværket klar til festival

Mere til historien

I 2011 blev der alene på 3’s netværk transmitteret 1 TB data. Sidste år (2015) var datamængden steget til 24 TB. Dertil kommer datamængden fra Telia/Telenor og TDC’s netværk.

Læs også:
Teleselskaber: Roskilde aflytter ikke din smartphone

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer