Så vildt er mobilnettet på Roskilde Festival

WEB-TV: Mobilnettet er rigtigt vildt på Roskilde Festival. Kom med tæt på det nyeste tiltag.

Skjulte antenner sikrer dækning

Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Roskilde Festival er, målt på indbyggertal, Danmarks fjerdestørste by, med 130.000 deltagere. Gæsterne på markerne omkring Roskilde er vilde med smartphones, og bruger dem ivrigt.

En så koncentreret menneskemængde stiller store krav til mobilnetværkene. Derfor lægger teleselskabernes sig i selen for at sikre optimal dækning og kapacitet, så de ikke får sure og skuffede kunder.

Teleselskabet 3 har som noget nyt i år monteret små mobilantenner i toppen af højtalertårnene, bag Tuborg-logoerne, der sender et koncentreret signal ned foran scenen. I de kommende år forventes flere mindre mobilantenner rundt på pladsen. F.eks. i delay-tårne og boder.

Flere og mindre antenner er også den generelle udvikling, inden for mobilantenne-teknologi og netværk, ude i bybilledet, hvor flere antenner i fremtiden vil sidde i det skjulte.

BAGGRUND: Nordjysk dækningsrapport måske fejlfyldt

Næsten kun 4G-telefoner

Mobilantenne i højtalertårnet ved Orange Scene på Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Mobilantenne i højtalertårnet ved Orange Scene på Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Rigtig meget datatrafik sendes på 4G-nettet. Faktisk er 86 procent af telefonerne, i 3’s netværk, på Roskilde Festival, 4G-håndsæts.

Frem til onsdag hvor festivallen for 2016 åbnede blev der registeret 1.015 forskellige håndsæt-modeller fordelt på 86 mobiloperatører.

Koncentrationen af iPhones er enorm, i hvert fald i 3’s netværk, hvor 70 procent af telefonerne bærer et Apple logo under landets største festival.

Sådan bliver mobilnetværket klar til festival

Mere til historien

I 2011 blev der alene på 3’s netværk transmitteret 1 TB data. Sidste år (2015) var datamængden steget til 24 TB. Dertil kommer datamængden fra Telia/Telenor og TDC’s netværk.

Læs også:
Teleselskaber: Roskilde aflytter ikke din smartphone

Derfor skal du overveje Pixel 8 Pro

VIDEO: Pixel 8 og Pixel 8 Pro fra Google er fantastisk fede telefoner. Tjek min videotest her for flere detaljer.

(mere…)
iPhone 15 er NÆSTEN en iPhone 14 Pro

VIDEO: Se denne video før du køber iPhone 15, der er en reel nyhed.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Er den innovativ? Kom tæt på Motorola Razr 40 Ultra

VIDEO: Dette er måske den mest innovative klaptelefon netop nu. Her sammenligner jeg Motorola Razr 40 Ultra med Samsung Galaxy Z Flip5.

(mere…)
Sådan er den nye Samsung Galaxy Z Flip5

VIDEO: Samsung Galaxy Z Flip5 er en klaptelefon med en stor og frontskærm, der desværre ikke udnyttes godt nok. Se testen her.

(mere…)
Kan det gøres så billigt? Tæt på Motorola Moto G73

VIDEO: Hvad er ’hagen’? Koster ned til 2.100 kroner. Kom helt tæt på i testen af Motorola Moto G73.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram