Så vildt er mobilnettet på Roskilde Festival

WEB-TV: Mobilnettet er rigtigt vildt på Roskilde Festival. Kom med tæt på det nyeste tiltag.

Skjulte antenner sikrer dækning

Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Roskilde Festival er, målt på indbyggertal, Danmarks fjerdestørste by, med 130.000 deltagere. Gæsterne på markerne omkring Roskilde er vilde med smartphones, og bruger dem ivrigt.

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

En så koncentreret menneskemængde stiller store krav til mobilnetværkene. Derfor lægger teleselskabernes sig i selen for at sikre optimal dækning og kapacitet, så de ikke får sure og skuffede kunder.

Teleselskabet 3 har som noget nyt i år monteret små mobilantenner i toppen af højtalertårnene, bag Tuborg-logoerne, der sender et koncentreret signal ned foran scenen. I de kommende år forventes flere mindre mobilantenner rundt på pladsen. F.eks. i delay-tårne og boder.

Flere og mindre antenner er også den generelle udvikling, inden for mobilantenne-teknologi og netværk, ude i bybilledet, hvor flere antenner i fremtiden vil sidde i det skjulte.

BAGGRUND: Nordjysk dækningsrapport måske fejlfyldt

Næsten kun 4G-telefoner

Mobilantenne i højtalertårnet ved Orange Scene på Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Mobilantenne i højtalertårnet ved Orange Scene på Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Rigtig meget datatrafik sendes på 4G-nettet. Faktisk er 86 procent af telefonerne, i 3’s netværk, på Roskilde Festival, 4G-håndsæts.

Frem til onsdag hvor festivallen for 2016 åbnede blev der registeret 1.015 forskellige håndsæt-modeller fordelt på 86 mobiloperatører.

Koncentrationen af iPhones er enorm, i hvert fald i 3’s netværk, hvor 70 procent af telefonerne bærer et Apple logo under landets største festival.

Sådan bliver mobilnetværket klar til festival

Mere til historien

I 2011 blev der alene på 3’s netværk transmitteret 1 TB data. Sidste år (2015) var datamængden steget til 24 TB. Dertil kommer datamængden fra Telia/Telenor og TDC’s netværk.

Læs også:
Teleselskaber: Roskilde aflytter ikke din smartphone


Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.