3 opgrader netværket til Roskilde Festival

Teleselskabet 3 har opgraderet netværket for at kunne håndtere den enorme belastning til årets Roskilde Festival.

Roskilde Festival, som løber af stablen i de kommende dage, er hård kost for teleselskabernes mobilnetværk, og for hvert år stiger datatrafikken på selskabernes netværk. Derfor er det nærmest også en tradition, at teleselskaberne hvert år øger kapaciteten og introducerer nye teknologier for at håndtere de mange datahungrende smartphone brugere.

3's netværksudstyr ankommer til Roskilde Festival 2017 (Foto: 3)

3's netværksudstyr ankommer til Roskilde Festival 2017 (Foto: 3)

Roskilde Festivalen er i følge teleselskabet 3 årets enkelt stående største opgave for netværksafdelingen, hvilket blandt andet skyldes at teleselskabets kunder er stærkt overrepræsenteret på festivalen. I 2016 brugte 3's kunder hele 39,6 TB data i løbet af festivalen, hvilket var en stigning på 65 procent i forhold til 2015. Til årets festival forventer teleselskabet en lignende stigning, og derfor opgraderes netværket til at kunne håndtere den store trafikstigning. Det skriver 3 i en pressemeddelelse.

 - Så vildt er mobilnettet på Roskilde Festival

3 har i år 14 mastepositioner på og omkring camping- og festivalpladsen. I forhold til sidste år har 3 tilføjet en ny mast til East City i campingområdet, hvor der forventes tryk på netværket især i dagene op til festivalens start onsdag.

Den travleste time, målt på mængde data nogensinde på Roskilde Festival, var 1. juli 2016 mellem kl. 21:00 og 22:00, hvor der blev presset hele 315GB data gennem 3's netværk på festivalen, mens Neil Young spillede på Orange Scene. I løbet af hele festivalen 2016 var der 159.046.224 dataopkoblinger (åbne apps, browser, GPS mv.) samt hele 64.000 unikke brugere.

Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Mere kapacitet

3 har til årets Roskilde festival markant mere kapacitet til rådighed. I efteråret vandt teleselskabet nemlig 20 MHz mere frekvensspektrum på 1800 MHz-frekvensbåndet, hvilket giver ekstra kapacitet, og ifølge 3 har de i år 3,5 gange mere frekvensmængde i drift sammenlignet med sidste år.

- "Vi er ude i nogle tekniske betegnelser her, som kort fortalt betyder, at vi udvider motorvejen med flere spor, så det går hurtigere. Rigtig mange festivalgæster vil få en rigtig, rigtig god upload og download oplevelse – selv foran scenerne. Ude i campingområderne opgraderer vi også med mere frekvensspektrum. Alt dette for at give vores mange kunder den bedste oplevelse. Selvom de er på festival blandt mange mennesker, som de skal dele signalet med, så skal det bare fungere," siger Kim Christensen, netværksdirektør i 3.

 - Kameraet er et "must have" på sommerens festivaler

Årets største spidsbelastning af mobilselskabets netværk er på Roskilde Festivalen. Det giver mulighed selskabet mulighed for at teste forskellige tekniske løsninger, som senere kan bruges i resten af landet efterhånden som det generelle forbrug af data stiger.

Igen i år vil 3 benytte festivalen til at teste ny teknologi på festivalens indre plads. Disse nye teknologier betegner 3 som "nøgleteknologi" til 4,5G/5G. 3 vil offentliggøre mere information om dette i løbet af festivalen.

Mere til historien

I 2016 testede 3 en opsætning af en ny, avanceret løsning med teknikken placeret under Orange Scene og antennerne monteret i de 22 meter høje monitortårne på hver side af Orange Scene. Dette var en stor succes og øgede kapaciteten markant i ´Pitten´ foran Orange Scene. I 2016 have 3 placeret to antenner i monitortårnene. I 2017 fordobler 3 antallet af antenner i monitortårnene.

3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Det koster Galaxy S23’erne hos 3

PRISER: Du kan købe Samsung Galaxy S23 billigt hos 3. Der er dobbelt op på GB uden at det koster ekstra.

(mere…)
Flexii åbner for 5G og fjerner abonnement

Et abonnement forsvinder, mens Flexii-kunderne får adgang til 5G.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram