3 opgrader netværket til Roskilde Festival

Teleselskabet 3 har opgraderet netværket for at kunne håndtere den enorme belastning til årets Roskilde Festival.

Roskilde Festival, som løber af stablen i de kommende dage, er hård kost for teleselskabernes mobilnetværk, og for hvert år stiger datatrafikken på selskabernes netværk. Derfor er det nærmest også en tradition, at teleselskaberne hvert år øger kapaciteten og introducerer nye teknologier for at håndtere de mange datahungrende smartphone brugere.

3's netværksudstyr ankommer til Roskilde Festival 2017 (Foto: 3)

3’s netværksudstyr ankommer til Roskilde Festival 2017 (Foto: 3)

Roskilde Festivalen er i følge teleselskabet 3 årets enkelt stående største opgave for netværksafdelingen, hvilket blandt andet skyldes at teleselskabets kunder er stærkt overrepræsenteret på festivalen. I 2016 brugte 3’s kunder hele 39,6 TB data i løbet af festivalen, hvilket var en stigning på 65 procent i forhold til 2015. Til årets festival forventer teleselskabet en lignende stigning, og derfor opgraderes netværket til at kunne håndtere den store trafikstigning. Det skriver 3 i en pressemeddelelse.

 – Så vildt er mobilnettet på Roskilde Festival

3 har i år 14 mastepositioner på og omkring camping- og festivalpladsen. I forhold til sidste år har 3 tilføjet en ny mast til East City i campingområdet, hvor der forventes tryk på netværket især i dagene op til festivalens start onsdag.

Den travleste time, målt på mængde data nogensinde på Roskilde Festival, var 1. juli 2016 mellem kl. 21:00 og 22:00, hvor der blev presset hele 315GB data gennem 3’s netværk på festivalen, mens Neil Young spillede på Orange Scene. I løbet af hele festivalen 2016 var der 159.046.224 dataopkoblinger (åbne apps, browser, GPS mv.) samt hele 64.000 unikke brugere.

Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Roskilde Festival 2016 (Foto: MereMobil.dk)

Mere kapacitet

3 har til årets Roskilde festival markant mere kapacitet til rådighed. I efteråret vandt teleselskabet nemlig 20 MHz mere frekvensspektrum på 1800 MHz-frekvensbåndet, hvilket giver ekstra kapacitet, og ifølge 3 har de i år 3,5 gange mere frekvensmængde i drift sammenlignet med sidste år.

– “Vi er ude i nogle tekniske betegnelser her, som kort fortalt betyder, at vi udvider motorvejen med flere spor, så det går hurtigere. Rigtig mange festivalgæster vil få en rigtig, rigtig god upload og download oplevelse – selv foran scenerne. Ude i campingområderne opgraderer vi også med mere frekvensspektrum. Alt dette for at give vores mange kunder den bedste oplevelse. Selvom de er på festival blandt mange mennesker, som de skal dele signalet med, så skal det bare fungere,” siger Kim Christensen, netværksdirektør i 3.

 – Kameraet er et “must have” på sommerens festivaler

Årets største spidsbelastning af mobilselskabets netværk er på Roskilde Festivalen. Det giver mulighed selskabet mulighed for at teste forskellige tekniske løsninger, som senere kan bruges i resten af landet efterhånden som det generelle forbrug af data stiger.

Igen i år vil 3 benytte festivalen til at teste ny teknologi på festivalens indre plads. Disse nye teknologier betegner 3 som “nøgleteknologi” til 4,5G/5G. 3 vil offentliggøre mere information om dette i løbet af festivalen.

Mere til historien

I 2016 testede 3 en opsætning af en ny, avanceret løsning med teknikken placeret under Orange Scene og antennerne monteret i de 22 meter høje monitortårne på hver side af Orange Scene. Dette var en stor succes og øgede kapaciteten markant i ´Pitten´ foran Orange Scene. I 2016 have 3 placeret to antenner i monitortårnene. I 2017 fordobler 3 antallet af antenner i monitortårnene.

Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Påbud til 3 og indskærpelse af regler

Ikke alle danske mobilselskaber har fulgt reglerne om bindingsperioder. Afgørelse har tilbagevirkende kraft.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Prøv Apple One gratis i tre måneder

Se fede film og serier, hør musik, spil masser af spil og gem dine billeder på iCloud. Læs mere om, hvordan du prøver Apple One, gratis.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram