Politiet: Falske teleselskaber på spil

Falske teleselskaber forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Vær opmærksom.

Kriminalitet

Pas på. Nogle udgiver sig for at være teleselskaber. (Foto: Jan Alexander)

Midt og Vestjyllands politi advarer borgerne om falske teleselskaber, der forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Inden for den seneste uge har et falsk teleselskab ringet til mindst tre borgere i Midt- og Vestjylland, og forsøgt at få dem til at oplyse deres CPR-nummer. Men uden held.

- "De forklarer borgerne, at roaming-afgifterne er steget, og at de derfor skal bruge nogle personoplysninger," fortæller Ralf Larsen, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi til dagbladet.

- GUIDE: Sådan sparer du penge på mobilregningen

I de tre tilfælde har opkaldet været fra samme falske telefonnummer, og i alle tre tilfælde var det en mand med udenlandsk accent, der ringede til borgerne.

Det er politiets mistanke, at de borgere, der er har fået opkald fra disse falske teleselskaber, kan være i fare for identitetstyveri. Derfor opfordrer politiet til at være meget opmærksomme på opkald fra disse falske teleselskaber.

- "Selskaberne ville aldrig ringe og bede om personoplysninger på den måde. Derfor må rådet være, at man aldrig skal oplyse sine personoplysninger, ligegyldigt hvilken virksomhed der ringer," siger Ralf Larsen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Mere til historien

Hvis du bliver kontaktet af en virksomhed, uden at du selv har bedt om det, så bør du aldrig udlevere dit CPR-nummer, kørekortnummer, pasnummer eller andre personfølsomme data.

FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Folketinget: TikTok skal ud

Den potentielle spionapp fra Kina, skal fjernes fra telefonerne. Sådan lyder den klare besked fra øverste ledelse i Folketinget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram