Politiet: Falske teleselskaber på spil

Falske teleselskaber forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Vær opmærksom.

Kriminalitet

Pas på. Nogle udgiver sig for at være teleselskaber. (Foto: Jan Alexander)

Midt og Vestjyllands politi advarer borgerne om falske teleselskaber, der forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Inden for den seneste uge har et falsk teleselskab ringet til mindst tre borgere i Midt- og Vestjylland, og forsøgt at få dem til at oplyse deres CPR-nummer. Men uden held.

- "De forklarer borgerne, at roaming-afgifterne er steget, og at de derfor skal bruge nogle personoplysninger," fortæller Ralf Larsen, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi til dagbladet.

- GUIDE: Sådan sparer du penge på mobilregningen

I de tre tilfælde har opkaldet været fra samme falske telefonnummer, og i alle tre tilfælde var det en mand med udenlandsk accent, der ringede til borgerne.

Det er politiets mistanke, at de borgere, der er har fået opkald fra disse falske teleselskaber, kan være i fare for identitetstyveri. Derfor opfordrer politiet til at være meget opmærksomme på opkald fra disse falske teleselskaber.

- "Selskaberne ville aldrig ringe og bede om personoplysninger på den måde. Derfor må rådet være, at man aldrig skal oplyse sine personoplysninger, ligegyldigt hvilken virksomhed der ringer," siger Ralf Larsen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Mere til historien

Hvis du bliver kontaktet af en virksomhed, uden at du selv har bedt om det, så bør du aldrig udlevere dit CPR-nummer, kørekortnummer, pasnummer eller andre personfølsomme data.

Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

(mere…)
Husker du, at tage backup?

Hvad kan du tåle at miste af dine data og hvornår er din backup opdateret? Læs med og få tips til hvordan du sikrer dine data.

(mere…)
Få et sikkert password på den lette måde

GUIDE: Læs her hvordan du får et sikkert password og beskytter dine onlinekonti og kodeord mod hackere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram