Politiet: Falske teleselskaber på spil

2

Falske teleselskaber forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Vær opmærksom.

Kriminalitet
Pas på. Nogle udgiver sig for at være teleselskaber. (Foto: Jan Alexander)

Midt og Vestjyllands politi advarer borgerne om falske teleselskaber, der forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Inden for den seneste uge har et falsk teleselskab ringet til mindst tre borgere i Midt- og Vestjylland, og forsøgt at få dem til at oplyse deres CPR-nummer. Men uden held.

– “De forklarer borgerne, at roaming-afgifterne er steget, og at de derfor skal bruge nogle personoplysninger,” fortæller Ralf Larsen, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi til dagbladet.

GUIDE: Sådan sparer du penge på mobilregningen

I de tre tilfælde har opkaldet været fra samme falske telefonnummer, og i alle tre tilfælde var det en mand med udenlandsk accent, der ringede til borgerne.

Det er politiets mistanke, at de borgere, der er har fået opkald fra disse falske teleselskaber, kan være i fare for identitetstyveri. Derfor opfordrer politiet til at være meget opmærksomme på opkald fra disse falske teleselskaber.

– “Selskaberne ville aldrig ringe og bede om personoplysninger på den måde. Derfor må rådet være, at man aldrig skal oplyse sine personoplysninger, ligegyldigt hvilken virksomhed der ringer,” siger Ralf Larsen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Mere til historien

Hvis du bliver kontaktet af en virksomhed, uden at du selv har bedt om det, så bør du aldrig udlevere dit CPR-nummer, kørekortnummer, pasnummer eller andre personfølsomme data.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer