Politiet: Falske teleselskaber på spil

Falske teleselskaber forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Vær opmærksom.

Kriminalitet

Pas på. Nogle udgiver sig for at være teleselskaber. (Foto: Jan Alexander)

Midt og Vestjyllands politi advarer borgerne om falske teleselskaber, der forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Inden for den seneste uge har et falsk teleselskab ringet til mindst tre borgere i Midt- og Vestjylland, og forsøgt at få dem til at oplyse deres CPR-nummer. Men uden held.

– “De forklarer borgerne, at roaming-afgifterne er steget, og at de derfor skal bruge nogle personoplysninger,” fortæller Ralf Larsen, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi til dagbladet.

GUIDE: Sådan sparer du penge på mobilregningen

I de tre tilfælde har opkaldet været fra samme falske telefonnummer, og i alle tre tilfælde var det en mand med udenlandsk accent, der ringede til borgerne.

Det er politiets mistanke, at de borgere, der er har fået opkald fra disse falske teleselskaber, kan være i fare for identitetstyveri. Derfor opfordrer politiet til at være meget opmærksomme på opkald fra disse falske teleselskaber.

– “Selskaberne ville aldrig ringe og bede om personoplysninger på den måde. Derfor må rådet være, at man aldrig skal oplyse sine personoplysninger, ligegyldigt hvilken virksomhed der ringer,” siger Ralf Larsen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Mere til historien

Hvis du bliver kontaktet af en virksomhed, uden at du selv har bedt om det, så bør du aldrig udlevere dit CPR-nummer, kørekortnummer, pasnummer eller andre personfølsomme data.

Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram