Politiet: Falske teleselskaber på spil

Falske teleselskaber forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Vær opmærksom.

Kriminalitet

Pas på. Nogle udgiver sig for at være teleselskaber. (Foto: Jan Alexander)

Midt og Vestjyllands politi advarer borgerne om falske teleselskaber, der forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Inden for den seneste uge har et falsk teleselskab ringet til mindst tre borgere i Midt- og Vestjylland, og forsøgt at få dem til at oplyse deres CPR-nummer. Men uden held.

– “De forklarer borgerne, at roaming-afgifterne er steget, og at de derfor skal bruge nogle personoplysninger,” fortæller Ralf Larsen, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi til dagbladet.

GUIDE: Sådan sparer du penge på mobilregningen

I de tre tilfælde har opkaldet været fra samme falske telefonnummer, og i alle tre tilfælde var det en mand med udenlandsk accent, der ringede til borgerne.

Det er politiets mistanke, at de borgere, der er har fået opkald fra disse falske teleselskaber, kan være i fare for identitetstyveri. Derfor opfordrer politiet til at være meget opmærksomme på opkald fra disse falske teleselskaber.

– “Selskaberne ville aldrig ringe og bede om personoplysninger på den måde. Derfor må rådet være, at man aldrig skal oplyse sine personoplysninger, ligegyldigt hvilken virksomhed der ringer,” siger Ralf Larsen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Mere til historien

Hvis du bliver kontaktet af en virksomhed, uden at du selv har bedt om det, så bør du aldrig udlevere dit CPR-nummer, kørekortnummer, pasnummer eller andre personfølsomme data.

Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
Har du nødstrøm og dåsemad – hvis krisen rammer?

Hvis Danmark lammes af et cyberangreb, så strøm, vand og varme forsvinder, hvor forberedt er du så?

(mere…)
Kineserne kan fange dine mail- og telefon-oplysninger

De kinesiske myndigheder er i stand til, at identificere personer, som har delt indhold over tjenesten AirDrop.

(mere…)
MobilePay advarer om svindel-SMS’er

ADVARSEL: Endnu engang er svindel SMS’er i omløb, der skal ligne at afsenderen er MobilePay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram