Mænds sundhed kan forbedres med mobilen

Et nyt forskningsprojekt viser, at en skridttæller og en SMS med råd om kost og motion udgør en stor sundhedsmæssig forskel for mænd.

UC Syd’s Videncenter for Sundhedsfremme står bag et nyt forskningsprojekt. Projektet viser, at en applikation der gør det ud for skridttæller og en SMS hver anden uge med råd om kost og motion kan være medvirkende til, at forbedre mænds sundhed generelt. Det skriver DR.dk.

 – TIP: Sådan gemmer du data fra S Health

Mænd med kort eller ingen uddannelse lever mest usundt og dør tidligere end andre.

Forskeren bag projektet hedder Vinie Levisen. Hun har fulgt 36 mænd på tre forskellige produktionsvirksomheder i et halv år. De har afleveret tal for skridt og fysisk aktivitet én gang om måneden, samt modtaget SMS’er hver anden uge med sundhedstips. Og det var faktisk alt der skulle til.

Ifølge Vinie Levinsen, så har de forbedret sig på alle parametre fra blodtryk, puls, fedtmasse, muskelmasse og kondition.

Flere af mændene, som medvirkede i forsøget, fortæller også, at det faktisk ikke krævede noget ekstra. Men det gav lidt ekstra, at mobilen registrerede de forskellige ting.

Vinie Levisen lavede SMS’erne til mændene i en humoristisk tone, så alt det med sundhed blev sagt på en ”mandig måde”. Det kunne eksempelvis være: – ”Hej mænd. 10.000 skridt er basis for at holde kroppen sund. Hvor mange skridt har du gået i dag?”. Derfor gik der også konkurrence i den for mændene på arbejde.

 – Kvinder tæller kalorier mænd måler puls

Projektet sluttede for et halvt år siden og flere af deltagerne lever fortsat efter at bevæge sig mere. Men der har også været nogle, som er faldet fra. Der er dog enighed om, at arbejdspladsen er et godt sted, at sætte ind da man har et fællesskab i forvejen – og det kan så også komme til at omhandle en mere aktiv livsstil.

Mere til historien

I 2016 kom Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen med en applikation, som særligt skulle få kvinder til at cykle mere. Læs om denne applikation her.

Læs også:
Smartphonen er en meget præcis skridttæller

Ny billig fitnesstracker – Xiaomi Smart Band 7 Pro

Mangler du en fitnesstracker, som er til at betale? Tjek Smart Band 7 Pro fra Xiaomi til kun 999 kroner.

(mere…)
Fitbit Ace 3 test – fitnessarmbånd til børn

TEST: Fitbit Ace 3 er et fitnessarmbånd til børn fra 6 år. Armbåndet hjælper med motivationen, men har sine mangler. Læs min Fitbit Ace 3 test her.

(mere…)
Her er 3 Endomondo alternativer

TIP: Endomondo er lukket. Her er 3 andre motionsapps, som du kan bruge, når du skal motionere. Vi har fundet nogle Endomondo alternativer.

(mere…)
Apple Watch kan måske advare tidligt mod COVID-19

Smartwatches, Apple Watch og fitness armbånd kan måske advare mod COVID-19 før man får symptomer. Det er der i hvert fald undersøgelser, som tyder på.

(mere…)
Samsung Galaxy Fit e test | enkelt fitness-ur

TEST: Er du på udkig efter et simpelt fitnessur til omkring 350 kroner, så er Samsung Galaxy Fit e et kig værd - men der er langt til fitness-topmodellerne.

(mere…)
Ny Galaxy Fit skal konkurrere med Fitbit

Drømmer du om mere motion uden det koster kassen, så kan Galaxy Fit eller Galaxy Fit e måske være noget for dig. Du kommer i gang for 349 kroner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram