Mænds sundhed kan forbedres med mobilen

1

Et nyt forskningsprojekt viser, at en skridttæller og en SMS med råd om kost og motion udgør en stor sundhedsmæssig forskel for mænd.

UC Syd’s Videncenter for Sundhedsfremme står bag et nyt forskningsprojekt. Projektet viser, at en applikation der gør det ud for skridttæller og en SMS hver anden uge med råd om kost og motion kan være medvirkende til, at forbedre mænds sundhed generelt. Det skriver DR.dk.

 – TIP: Sådan gemmer du data fra S Health

Mænd med kort eller ingen uddannelse lever mest usundt og dør tidligere end andre.

Forskeren bag projektet hedder Vinie Levisen. Hun har fulgt 36 mænd på tre forskellige produktionsvirksomheder i et halv år. De har afleveret tal for skridt og fysisk aktivitet én gang om måneden, samt modtaget SMS’er hver anden uge med sundhedstips. Og det var faktisk alt der skulle til.

Ifølge Vinie Levinsen, så har de forbedret sig på alle parametre fra blodtryk, puls, fedtmasse, muskelmasse og kondition.

Flere af mændene, som medvirkede i forsøget, fortæller også, at det faktisk ikke krævede noget ekstra. Men det gav lidt ekstra, at mobilen registrerede de forskellige ting.

Vinie Levisen lavede SMS’erne til mændene i en humoristisk tone, så alt det med sundhed blev sagt på en ”mandig måde”. Det kunne eksempelvis være: – ”Hej mænd. 10.000 skridt er basis for at holde kroppen sund. Hvor mange skridt har du gået i dag?”. Derfor gik der også konkurrence i den for mændene på arbejde.

 – Kvinder tæller kalorier mænd måler puls

Projektet sluttede for et halvt år siden og flere af deltagerne lever fortsat efter at bevæge sig mere. Men der har også været nogle, som er faldet fra. Der er dog enighed om, at arbejdspladsen er et godt sted, at sætte ind da man har et fællesskab i forvejen – og det kan så også komme til at omhandle en mere aktiv livsstil.

Mere til historien

I 2016 kom Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen med en applikation, som særligt skulle få kvinder til at cykle mere. Læs om denne applikation her.

Læs også:
Smartphonen er en meget præcis skridttæller

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer