Så præcist tæller fitnessarmbåndet og smartphonen skridt

Et dyrt fitnessarmbånd leverer præcise opgørelser over antallet af skridt, men det gør smartphonen også.

Sport, fitness

Fitness-armbånd tæller skridt og bevægelse ganske præcist, men smartphonen vil være god nok for de fleste, da målingerne fra de indbyggede sensorer, også leverer en ganske præcis form for træfsikkerhed.

Dette er resultatet af et studie som University of Pennsylvania School of Medicine står bag.

Med i undersøgelsen var Digi-Walker SW-200, Fitbit Zip, Fitbit One, Fitbit Flex, Jawbone UP24 og Nike Fuelband samt iPhone 5S med applikationerne Moves, Health Mate og Fitbits skridttæller applikation. Samsung Galaxy S4 deltog også med Moves installeret.

Nike Fuelband kom ud af testen, med den største afvigelse fra virkelige antal af skridt, og klarer sig dermed dårligst. Fitbit One, Fitbit Flex og Jawbone UP24 var ganske tæt på virkeligheden.

- Test: Fitbit Charge – virkelig god tracker

Smartphonen er meget præcis

Studiet konkluderer en afvigelse fra skridttællere båret på kroppen på -0,3 til 1.0 procent, men afvigelsen på wearables som armbånd er på -22,7 til -1.5 procent. Smartphones med applikationer klarede sig overraskende godt med en afvigelse på -6.7 til 6.2 procent.

Med undtagelse af, at man ikke altid har smartphonen på sig, konkluderes det desuden, at man sagtens kan vælge denne til skridttælling, fremfor en dyr ekstraenhed.

I undersøgelsen blev testdeltagernes skridt talt manuelt, og efterfølgende sammenlignede man med resultaterne fra enhederne og telefonerne.

På denne link kan du læse undersøgelsens resultaterne.

Mobilen er med til træning

Når danskerne motionerer er mobilen ofte med, viser en undersøgelse YouGov har lavet for Telia. Hos over to tredjedele af danskere, der regelmæssigt dyrker motion, er mobilen med i lommen.

Mobilens primære formål er for de fleste, at høre musik mens måling af distance og kalorier kommer ind på andenpladsen i undersøgelsen.

Mænd bruger typisk smartphonen til at notere deres kilo i styrketræningen, mens kvinderne holder styr på kalorier og distance.

- Podcast om Endomondo: Appsucces kræver mindst fire stjerner

Mere til historien

At træning er blevet en større del af manges hverdag ses tydeligt på tilbehørssiden. Jabra Sport Pulse er et nyt headset, der måler pulsen i øret mens der trænes. Læs her testen af Jabra Sport Pulse.

Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Fitbit tilbagekalder produkt grundet forbrændingsrisiko

Fitbit har oplevet overophedning af batteriet i deres Fitbit Ionic-produkter. Derfor tilbagekaldes disse. Det drejer sig om ca. 1,7 mio. enheder.

(mere…)
Danskerne beskytter ikke deres telefoner

En ny undersøgelse ser nærmere på danskernes gøren og laden på nettet og resultatet er “skræmmende”, siger ekspert.

(mere…)
Forældre hægtes af børnenes digitale liv

Forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Undersøgelse viser, at forældre allerede i dag har det svært.

(mere…)
De yngre vil gerne spores og få tilbud

De yngre netbrugere vil gerne bytte deres adfærd på nettet, hvis de får bedre tilbud fra virksomheder.

(mere…)
Danskerne vil have tv'et op på væggen

Danskerne vil have tv'et op på væggen, så det bliver en del af dekorationen i rummet, siger stylist.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram