Så præcist tæller fitnessarmbåndet og smartphonen skridt

5

Et dyrt fitnessarmbånd leverer præcise opgørelser over antallet af skridt, men det gør smartphonen også.

Sport, fitness

Fitness-armbånd tæller skridt og bevægelse ganske præcist, men smartphonen vil være god nok for de fleste, da målingerne fra de indbyggede sensorer, også leverer en ganske præcis form for træfsikkerhed.

Dette er resultatet af et studie som University of Pennsylvania School of Medicine står bag.

Med i undersøgelsen var Digi-Walker SW-200, Fitbit Zip, Fitbit One, Fitbit Flex, Jawbone UP24 og Nike Fuelband samt iPhone 5S med applikationerne Moves, Health Mate og Fitbits skridttæller applikation. Samsung Galaxy S4 deltog også med Moves installeret.

Nike Fuelband kom ud af testen, med den største afvigelse fra virkelige antal af skridt, og klarer sig dermed dårligst. Fitbit One, Fitbit Flex og Jawbone UP24 var ganske tæt på virkeligheden.

Test: Fitbit Charge – virkelig god tracker

Smartphonen er meget præcis

Studiet konkluderer en afvigelse fra skridttællere båret på kroppen på -0,3 til 1.0 procent, men afvigelsen på wearables som armbånd er på -22,7 til -1.5 procent. Smartphones med applikationer klarede sig overraskende godt med en afvigelse på -6.7 til 6.2 procent.

Med undtagelse af, at man ikke altid har smartphonen på sig, konkluderes det desuden, at man sagtens kan vælge denne til skridttælling, fremfor en dyr ekstraenhed.

I undersøgelsen blev testdeltagernes skridt talt manuelt, og efterfølgende sammenlignede man med resultaterne fra enhederne og telefonerne.

På denne link kan du læse undersøgelsens resultaterne.

Mobilen er med til træning

Når danskerne motionerer er mobilen ofte med, viser en undersøgelse YouGov har lavet for Telia. Hos over to tredjedele af danskere, der regelmæssigt dyrker motion, er mobilen med i lommen.

Mobilens primære formål er for de fleste, at høre musik mens måling af distance og kalorier kommer ind på andenpladsen i undersøgelsen.

Mænd bruger typisk smartphonen til at notere deres kilo i styrketræningen, mens kvinderne holder styr på kalorier og distance.

Podcast om Endomondo: Appsucces kræver mindst fire stjerner

Mere til historien

At træning er blevet en større del af manges hverdag ses tydeligt på tilbehørssiden. Jabra Sport Pulse er et nyt headset, der måler pulsen i øret mens der trænes. Læs her testen af Jabra Sport Pulse.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer