Så præcist tæller fitnessarmbåndet og smartphonen skridt

Et dyrt fitnessarmbånd leverer præcise opgørelser over antallet af skridt, men det gør smartphonen også.

Sport, fitness

Fitness-armbånd tæller skridt og bevægelse ganske præcist, men smartphonen vil være god nok for de fleste, da målingerne fra de indbyggede sensorer, også leverer en ganske præcis form for træfsikkerhed.

Dette er resultatet af et studie som University of Pennsylvania School of Medicine står bag.

Med i undersøgelsen var Digi-Walker SW-200, Fitbit Zip, Fitbit One, Fitbit Flex, Jawbone UP24 og Nike Fuelband samt iPhone 5S med applikationerne Moves, Health Mate og Fitbits skridttæller applikation. Samsung Galaxy S4 deltog også med Moves installeret.

Nike Fuelband kom ud af testen, med den største afvigelse fra virkelige antal af skridt, og klarer sig dermed dårligst. Fitbit One, Fitbit Flex og Jawbone UP24 var ganske tæt på virkeligheden.

Test: Fitbit Charge – virkelig god tracker

Smartphonen er meget præcis

Studiet konkluderer en afvigelse fra skridttællere båret på kroppen på -0,3 til 1.0 procent, men afvigelsen på wearables som armbånd er på -22,7 til -1.5 procent. Smartphones med applikationer klarede sig overraskende godt med en afvigelse på -6.7 til 6.2 procent.

Med undtagelse af, at man ikke altid har smartphonen på sig, konkluderes det desuden, at man sagtens kan vælge denne til skridttælling, fremfor en dyr ekstraenhed.

I undersøgelsen blev testdeltagernes skridt talt manuelt, og efterfølgende sammenlignede man med resultaterne fra enhederne og telefonerne.

På denne link kan du læse undersøgelsens resultaterne.

Mobilen er med til træning

Når danskerne motionerer er mobilen ofte med, viser en undersøgelse YouGov har lavet for Telia. Hos over to tredjedele af danskere, der regelmæssigt dyrker motion, er mobilen med i lommen.

Mobilens primære formål er for de fleste, at høre musik mens måling af distance og kalorier kommer ind på andenpladsen i undersøgelsen.

Mænd bruger typisk smartphonen til at notere deres kilo i styrketræningen, mens kvinderne holder styr på kalorier og distance.

Podcast om Endomondo: Appsucces kræver mindst fire stjerner

Mere til historien

At træning er blevet en større del af manges hverdag ses tydeligt på tilbehørssiden. Jabra Sport Pulse er et nyt headset, der måler pulsen i øret mens der trænes. Læs her testen af Jabra Sport Pulse.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram