Læsernes spørgsmål om Samsung Galaxy S8+

Er 4 GB RAM nok? Kan skærmen ses i sollys? Hvor lang er batteritiden ved websurf? Få svar på disse og 23 andre læserspørgsmål om Galaxy S8’erne.

Samsung Galaxy S8 Q&A

Samsung Galaxy S8 Q&A

Dine spørgsmål om Galaxy S8 og S8+

På MereMobil.dk har I læsere leveret en stor stak spørgsmål om Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+. Tusinde tak for de mange kommentarer, opslag på Facebook og mails. Jeg forsøger herunder at besvare spørgsmålene så godt jeg kan.

Spørgsmålene handler om alt fra understøttelsen af to SIM-kort til lommelygtens lysstyrke og om skærmen kan ses i sollys.

En række læsere har stillet de samme, eller næsten enslydende, spørgsmål. Disse har jeg besvaret under ét spørgsmål. Så hvis ikke du kan finde dit svar herunder, kan det være fordi svaret gemmer sig som et underpunkt.

For at få det fulde billede vil jeg anbefale, at du læser min store anmeldelse af Samsung Galaxy S8+.

1. Hvor meget reelt større skærmareal har Samsung Galaxy S8+?

Herunder ses Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ op mod Galaxy S7 Edge, Huawei Mate 9 Pro og iPhone 7 Plus. Målene på arealet er cirkatal, men de giver alligevel en god fornemmelse af, hvor stort skærmarealet reelt er.

 TommerArealStørrelse
Galaxy S85,8”85,1 cm2148.9 x 68.1 x 8 mm
Galaxy S8+6,2”93,8 cm2159.5 x 73.4 x 8.1 mm
Galaxy S7 Edge5,5”82,2 cm2150.9 x 72.6 x 7.7 mm
Huawei Mate 9 Pro5,5”83,4 cm2152 x 75 x 7.5 mm
iPhone 7 Plus5,5”82,2 cm2158.2 x 77.9 x 7.3 mm

2. Er 4 GB RAM for lidt?

Det er ualmindeligt svært at svare på, da vi ikke har en Galaxy S8’er med 6 GB RAM ved siden af. Som beskrevet i anmeldelsen er der små tænkepauser når apps startes, eller der skiftes mellem apps. Om dette er på grund af RAM-mængden tvivler jeg på. Det er set tidligere på Samsung telefoner, og er ofte blevet rettet i en opdatering. Desuden findes der langt mindre kraftfulde telefoner, som kører uden pauser.

Det er ikke et problem at køre f.eks. YouTube i ét vindue, og læse websites i det andet.

3. Kan man vælge mellem MicroSD-kort og dual-SIM?

Samsung Galaxy S8 og S8+ er i vores markedsområde single-SIM modeller. Der er plads til ét Nano SIM-kort og ét MicroSD-kort på op til 256 GB. Telefonerne findes på andre markeder i dual-SIM versioner. Her kan man have enten to SIM-kort eller ét SIM-kort og ét hukommelseskort.

Der er ingen oplysninger om en eventuel dansk lancering af dual-SIM modellerne.

4. Er ”Edge skærmen” mindre følsom end på Galaxy S7 Edge?

På Galaxy S7 Edge var der markant flere utilsigtede fejltryk på kantskærmen, end tilfældet var med Galaxy S6 Edge. Dette problem eksisterer ikke på Galaxy S8’erne. Jeg har ikke én gang haft fejltryk på kanten. Måske kan det hænge sammen med, at edge-skærmen ikke er helt så meget ”Edge” som tidligere. Dette er et gæt, da jeg ikke lige har en Galaxy S7 Edge liggende ved siden af. Dette må man lige tjekke ud i en forretning.

5. Er MicroSD-kort læseren UFS-kompatibel?

Hukommelsen i Galaxy S8 og S8+ er UFS 2.1. UFS står for ”Universal Flash Storage”. Det er en markant hurtigere hukommelsestype, der i øvrigt forbruger mindre strøm. Læs mere om UFS-her. Samsung oplyser til MereMobil.dk, at Galaxy S8 og S8+ ikke understøtter UFS.

6. Hvor lang tid er batteritiden ved internetsurf

På en opladning klarer Galaxy S8+ 12 timer og 16 minutters web-browsing, ifølge GSMArenas batteritest. Testen er udført ved et script, der reloader en webside hvert tiende sekund. Siden har ingen Flash elementer. Skærmen er sat til 50 procents lysstyrke. Til sammenligning klarede Galaxy S7 Edge 10 timer og 25 minutter i samme test. Dermed er der altså tale om en mærkbar forbedring.

6. Er fingeraftrykslæseren besværlig at brug?

Ja! På Galaxy S8+ føles det akavet, og man rammer stort set altid kameralinsen i stedet. Jeg har en rimelig stor hånd, og selv med denne, er fingeraftrykslæseren bøvlet. Det føles mere rigtigt på Galaxy S8. Det hænger sammen med den markant kortere længde telefonen har. Sensoren er i øvrigt vildt præcis og hurtig. Du behøver tilmeld ikke tænde skærmen. Læg bare fingeren hvorefter telefonen tænder og låser op.

7. Hvordan fungerer apps på den nye aflange skærm?

18.5 : 9 formatet er et marketingsstunt, set med mine øjne. Jo det ser mega fedt ud, når man ser en film i fuld bredde, men der er tale om stræk og zoom af indhold. Samsung foreslår selv 21:9 formats-videoer, som det format der passer bedst.

Almindelige apps kan enten strækkes til at fylde det hele, eller køre i ”letterbox” (med rammer i top og bund). Nogle apps går ned når de er sat til at bruge hele skærmen.

8. Hvor meget kan batteriet oplades på 30 minutter

Batterikapaciteten i Galaxy S8+ er 3.500 mAh. På 30 minutter med standardopladeren nås cirka 44 procents kapacitet. 20 minutter giver cirka 33 procent. En fuld opladning fra 0-100 % tager omkring 90 minutter. Vi har desværre ikke haft mulighed for, at teste hvor hurtigt batteriet på Galaxy S8 kan oplades på 30 minutter.

9. Vil du vælge Galaxy S8+ fremfor iPhone 7 Plus?

Ja og nej. Hvis man har hele sit digitale liv på Apples tjenester, skal man naturligvis købe en iPhone. Jeg tror ikke almindelige iPhone-brugere (hr. og fru Jensen) vil skifte deres iPhone ud for en Galaxy S8 eller Galaxy S8+. Netop fordi der er tale om to forskellige styresystemer, og to forskellige økosystemer. Så jeg mener ikke, at man kan tale om ”Galaxy mod iPhone”. Det er mere relevant at spørge, om man skal købe en Sony Xperia fremfor Samsung Galaxy eller tilsvarende. Så nej! Hvis jeg var inkarneret iPhone-bruger ville jeg købe iPhone 7 Plus eller vente på den næste iPhone.

10. Er DeX og Bixby bare en gimmick?

Hello Bixby er totalt irrelevant for vores markedsområde, og tjenesten kommer alligevel aldrig til at fungere på dansk. Jeg tror Google Assistant over tid vil vinde på Android-platformen, mens iOS vil have Siri.

Samsung DeX er faktisk ret smart, men for 1.200 kroner ekstra. Ellers tak! Jeg har virkelig svært ved at se målgruppen. Forbrugeren med et lille computerbehov har en iPad ved siden af sin smartphone, og er ikke i målgruppen for et hightech-device som Galaxy S8’erne. Dem med et stort computerbehov vil opleve DeX som begrænset, og alligevel have behov for en dedikeret enhed.

Det er i hvert fald ikke DeX og Bixby man skal bruge som argument for at købe en Galaxy S8’er.

11. Kan Bixby knappen ændres til f.eks. start af kamera?

I lanceringssoftwaren kan knappen ikke ændres. Desværre. Det havde ellers være oplagt, at knappen kunne være en slags ”action-key” som vi f.eks. har set det på Lumigon T3.

12. Kan kameraet hurtigstartes?

Kameraet i Galaxy S8 og Galaxy S8+ kan hurtigstartes fra standby-tilstand ved at trykke to gange på power-knappen. På Galaxy S7’erne fungerede dobbelttryk på hjem-knappen som hurtigstart af kameraet.

13. Kan MicroSD-kort hukommelse lægges sammen med intern hukommelse?

Jeg har efterprøvet det, og dette er ikke muligt. MicroSD-kort er udelukkende ekstern lagerplads.

14. Har skærmen et rødligt skær?

På vores testmodel er der ikke rødligt skær på skærmen. Men der har været historier fremme om, at nogle enheder er ramt.

15. Kan iris-scanner og ansigtsgenkendelse snydes med et billede?

Jeg vil ikke afvise det kan lade sig gøre, men de forsøg jeg har gjort, har ikke givet en mulighed for, at låse telefonen op med et billede.

Samsung har i øvrigt sendt følgende statement omkring de biometriske funktioner:

– ”Galaxy S8 og S8+ tilbyder forskellige niveauer af biometrisk autentificering, med det højeste niveau af autentificering fra iris scanner og fingeraftrykslæser. Hertil kommer, at Galaxy S8 tilbyder brugerne flere forskellige muligheder for at låse deres telefoner op gennem både biometriske sikkerhedsindstillinger og praktiske løsninger såsom swipe og ansigtsgenkendelse. Det er vigtigt at gentage, at selvom ansigtsgenkendelsen er praktisk, så kan den kun bruges til at åbne din Galaxy S8 eller Galaxy S8 + og ikke til at godkende adgang til Samsung Pay eller Secure Folder. Samsung leverer en opdatering til ansigtsgenkendelses-systemet, som vil blive installeret før lanceringen af ​​Galaxy S8 og Galaxy S8+.”

16. Er plusmodellen det ekstra værd?

Der er ingen tvivl om, at Samsung Galaxy S8+ er mega fed og meget imponerende – særligt når man ser film i fuld skærm og ved fuld lysstyrke. Der er godt og vel Annoncelink 1.000 kroner i forskel på Galaxy S8 og Annoncelink GalaxyAnnoncelink S8+, ifølge dagspriserne. Jeg vil anbefale, at du beholder pengene i lommen og går på Galaxy S8.

17. Hvor mange apps er pre-installeret på Galaxy S8

Du slipper ikke for Samsungs bjerg af apps, der dog med tiden er blevet mindre.

I dag tæller listen Samsung Connect, Diktafon, E-mail, Mine filer, Internet, Samsung Health, Galaxy Apps, Samsung Gear, Samsung Notes, Samsung Pay og Samsung Members.

Du skal så lige medregne Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Skype og OneDrive samt Googles efterhånden omfattende liste af apps og tjenester.

18. Hvordan er performance?

Processoren, der kommer fra Samsungs egen processorenhed, leverer et 4G LTE model med op til 1 Gbps downloadhastighed (150 Mbps upload) og understøtter carrier aggregation med op til fire datastrømme på én gang ved download, og to datastrømme, via carrier aggregation, ved upload. Dette kræver naturligvis en udbyder, der understøtter funktionerne.

Ifølge Samsung leverer processoren 27 procents højere ydelse, og har 40 procents mindre strømforbrug sammenlignet med den foregående processormodel vi så i Galaxy S7’erne.

Der er ingen tvivl om, at Exynos 8895 er en særdeles avanceret og kraftfuld processor.

Jeg har målt en score på 173.902 point via Antutu Benchmark og 2.554 point i 3D Mark.

Målingerne er foretaget i tilstanden ”Høj ydeevne”. Når der måles i den anbefalede optimerede tilstand, der balancerer ydelse og batteriforbrug, er resultaterne 121.799 / 1.992 point.

19. Hvad er kameraets højeste opløsning?

Den maksimale fotoopløsning er 18,5:9 (4032 x 1960 pixels) Billede-størrelsen er op til 7,9 megabytes. Kameraet er som standard sat til 4:3 (12 megabyte) 4032 x 3034 pixels.

Videooptageren kan køre op til UDH 3840x 2160 pixels, men videostabilisatoren virker kun ved Full HD optagelser.

20. Holder batteriet hele dage, uden at skulle lades op?

Ja. For mig har der været en hel dag svarende til 15-17 timers drift på Galaxy S8+.

21. Er VoLTE understøttet?

Jeg har testet telefonen med 3’s netværk, og her fungerer VoLTE og Wi-Fi opkald. Telenor har bekræftet, at telefonerne også vil virke med disse funktioner på deres netværk.

22. Er Galaxy S8 og Galaxy S8+ vandtæt?

Begge udgaver er IP68-certificerede. Det betyder modstandsdygtige overfor vand- og støv. Enhederne kan lægges i ferskvand på op til 1,5 meters dybde i op til 30 minutter. Hvis telefonen bliver våd, mens den oplader stoppes ladningen for at forebygge kortslutninger.

23. Hvor kraftig er lommelygten?

Ifølge en uvidenskabelig måling jeg har lavet leverer lommelygten på Galaxy S8+ en lysstyrke på cirka 10 LUX målt på cirka 1,5 meters afstand. Til sammenligning giver iPhone 7 Plus omkring 40 LUX ved samme måling. De 10 LUX svarer til lommelygten på iPhone 7 Plus når den er sat til svageste lysstyrke.

24. Kan skærmen bruges udendørs i sollys?

Ved sol fra en skyfri forårshimmel er det ikke noget problem at se hvad der står på skærmen, men jeg skal ikke kunne sige hvordan den opleves, når det virkelig er højsommer med solen højt oppe midt på himlen.

Når jeg sammenligner Galaxy S8+ med iPhone 7 Plus og Huawei Mate 9 Pro ligger iPhone og Galaxy umiddelbart på cirka samme niveau. Mate 9 Pro har her en tydeligt svagere lysstyrke.

25. Skal jeg opgradere fra Galaxy S7 til Galaxy S8?

Hvis du er super glad for din Galaxy S7 så behold den roligt i lommen. I hvert fald indtil Galaxy S8 er faldet i pris. Galaxy S8 er absolut en fed telefon, men det er Galaxy S7 altså også.

Som altid når der kommer nye telefoner så betyder det jo ikke, at sidste års model fejler noget. Tværtimod gør den lavere pris dem til et rigtigt god køb.

Se dette før du køber Galaxy S8

Mere til historien

Galaxy S8’erne kører i vores markedsområde på Exynos 8895 processoren fra Samsungs egen fabrik. Den amerikanske model benytter Qualcomm Snapdragon 835. Begge modeller har 4 GB RAM.

Samsung Galaxy Z Fold6 er lækket totalt

Et stort læk afslører angiveligt alle specifikationerne på den kommende foldbare Samsung Galaxy Z Fold6. Se dem her.

(mere…)
Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Samsung sætter prisen op

Det lader til, at den næste Samsung-topmodel bliver endnu dyrere end forgængeren.

(mere…)
Kunderne vil have billigere wearables

Mens vi venter på avancerede sensorer i smartwatches vender kunderne ryggen til premium-modellerne.

(mere…)
Billeder af Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 lækket

De første officielle billeder af de kommende foldbare modeller fra Samsung er nu lækket.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram