Apple har bestilt 70 millioner OLED-skærmpaneler

15

Apple gør klar til produktionen af de kommende iPhones og har angiveligt bestilt 70 millioner OLED-skærmpaneler hos Samsung.

iPhone 7 og iPhone 7 Plus, Product RED (Foto: Apple)
iPhone 7 og iPhone 7 Plus, Product RED (Foto: Apple)

Det har længe været rygtet, at Apple til efteråret vil lancere hele tre nye iPhones for at markere 10 års jubilæet. Og efterspørgslen ventes at blive enorm.

Skal man tro den japanske finansavis, Nikkei Asian Review, så har Apple angiveligt netop lagt en ordre på hele 70 millioner OLED-skærmpaneler hos Samsung Display.

 – Apple iPhone 8 får buet OLED-skærm

– ”Apple har bestilt 70 millioner OLED-paneler fra Samsung Display i år, mens Samsung forbereder sig på at spytte så mange som 95 millioner paneler ud til Apple i 2017 i tilfælde af, at efterspørgslen overgår forventningerne,” siger David Hsieh, der er analytiker i IHS Markit, til Nikkei Asian Review.

Apple skulle ifølge rygtebørsen lancere en helt særlig iPhone-model i år – foruden to ”normale modeller”. De almindelige skulle være ligesom iPhone 7 og iPhone 7 Plus – altså på henholdsvis 4,7 tommer og 5,5 tommer LCD-skærme. Den tredje model skulle få en 5,2 tommer OLED-skærm og være kant-til-kant.

Samsung er den producent, som er længst fremme når det kommer til OLED-skærmpaneler. Hvilket altså er grunden til, at de er valgt som leverandør af Apple.

Ud fra oplysningerne at dømme, så forventer Apple altså at kunne sælge mindst 70 millioner iPhone-modeller med OLED-skærm. Det ventes i øvrigt, at Touch ID-sensoren er fjernet og i stedet integreret i skærmpanelet. Det er dog uvist om der er hold i rygterne. Tidligere har det heddet sig, at Apple havde bestilt 100 millioner OLED-skærmpaneler hos Samsung.

 – Apple klar med endnu en opdatering – iOS 10.3.1

Apple har ikke meldt noget ud omkring nogen kommende iPhone-modeller.

Mere til historien

Analytiker Jeff Pu fra analysefirmaet Yuanta Investment Consulting forventer, at Apple kun sælger 55 millioner eksemplarer af den særlige iPhone-model i 2017. Mens han forventer, at det samlede antal af nye iPhones i år vil nå 100 millioner. I 2016 solgte Apple 53 millioner iPhone 7 og 28 millioner iPhone 7 Plus – altså i alt 81 millioner eksemplarer.

Læs også:
Analytikere mener Apple fremskynder iPhone 8

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer