SMS-kode skal mindske Dankort-svindel

Nets er klar med nye sikkerhedstiltag, som skal forsøge at mindske misbruget af Dankortet, som er steget de seneste par år.

Dankort (Foto: MereMobil.dk)

Dankort (Foto: MereMobil.dk)

De seneste år er svindlen med Dankort steget. Nye tal fra Nets viser, at misbrug af Dankort på nettet er steget med omkring 85 procent fra 2015 til 2016. Dette er beregnet i kroner.

Nets, som er selskabet bag Dankortet, vil nu øge sikkerheden ved nethandel med et nyt sikkerhedssystem. Det gør blandt andet, at man får tilsendt en kode på SMS, hvis man handler for mere end 450 kroner. Denne skal så indtastes for at gennemføre køb.

 - SMS-kode til Dankort skal hjælpe mod svindel

Foreningen for Dansk Internethandel byder dette initiativ velkommen, og håber det kan være med til, at nedbringe den stigende svindel. Nets forventer i hvert fald et fald i antallet af svindel med Dankort. Det skriver DR.dk.

Foruden SMS-kode så vil et nyt program, som gør brug af kunstig intelligens, også konstant overvåge alle transaktioner og gøre livet surt for svindlerne. Dette er særligt for, at fange de svindlere, som gør brug af robotangreb.

Ved et robotangreb hæver man mange små beløb på et enkelt Dankort via en computer.

- ”Vores systemer analyserer alle transaktioner, der går igennem Nets, og hvis systemet ser nogle mærkelige tendenser, så standses transaktionen, inden den går igennem,” lyder forklaringen fra Jeppe Juul Andersen, der er ansvarlig for Dankort i Nets, til DR.dk.

 - SMS-kode skal sikre Dankortet mod netsvindel

Allerede nu har du mulighed for, at gøre brug af SMS-kode ved nethandel, dette hedder ”Dankort Secured by Nets”. Så hvis du vil handle for mere end 450 kroner via dit Dankort, så skal du sikre dig, at din bank har dit mobilnummer.

Mere til historien

Du kan tjekke om din bank har dit mobilnummer i din netbank, på dankort.dk eller ved at ringe til din bank.

Læs også:
- Pas på! 1 ud af 15 webshops er fup

Samsung offer for hackerangreb – data stjålet

Vigtig kildekode til Galaxy-enheder er kommet i hænderne på IT-kriminelle. Samsung har bekræftet hackerangrebet.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

TIP: Et svindelopslag er igen i omløb. Det påstås, at du kun ser opslag fra de samme 25 venner på Facebook. Det er en 'hoax' - altså svindel.

(mere…)
Dansk app-bank melder krig mod MobilePay

Lunar vil gøre det lettere for kunderne at handle på nettet.

(mere…)
Svindlere benytter MitID til angreb

Overgangen fra NemID til MitID kan være årsagen til, at svindlere i øjeblikket forsøger at fiske personlige data via falske mails.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram