SMS-kode skal sikre Dankortet mod netsvindel

0

Nets ønsker at komme svindel på nettet til livs og arbejder derfor på, at indføre en SMS-kode, der skal gøre internethandlen mere sikker.

Dankortautomat (Foto: MereMobil.dk)
Dankortautomat (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du vil handle med dit Dankort på internettet, så kræver det fremover, at du skal bruge en SMS-kode. Nets, der står for Dankortet, vil nemlig øge sikkerheden ved online-handel. Det skrev DR.dk lilllejuleaften.

Det betyder altså, at det ikke kun er i butikker du skal bruge en pinkode, når du handler med Dankortet.

 – Din internetadfærd afsløres af browseren

Som det er i dag, så skal man ikke taste en kode, selvom alle oplysningerne endda står på det fysiske kort.

Men Nets arbejder altså på, at man når der handles for mere end 200 kroner skal tastes denne SMS-kode fremover i håbet om at minske svindel med Dankort på nettet.

– ”Vi vil indføre, at man ved større køb får tilsendt en SMS-kode, som man efterfølgende skal taste i internetbutikken, for at købet bliver gennemført,” siger Jeppe Jul Andersen, senior vice president hos Nets.

 – Hver fjerde onlineshopper snydes af falske varer

Samtidig fortæller Jeppe Jul Andersen også, at misbruget med Dankort på internettet i dag er relativt lavt i sammenligning med andre internationale kreditkort – og forbrugeren får pengene tilbage ved misbrug.

Den nye løsning ventes indført sommeren 2016.

Mere til historien

Danskerne gennemførte ifølge Nets 100.677.000 Dankort-transaktioner på nettet i 2014. Black Friday 2015 er indtil videre den dag med den største Dankort omsætning nogensinde på én enkelt dag, viser tal fra Nets, hvor danskerne købte ind for 1.983 millioner kroner med Dankortet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer