Samsung Galaxy S8-turen: Min ilddåb som mobilskribent

BLOG: Jeg er spændt. Mit første pressemøde er præsentationen af Samsung Galaxy S8. Her er min beretning om rejsefeber, spænding og forløsning.

FAKTA:
Allan Hansen er freelanceskribent på MereMobil.dk. Han fik muligheden for at tage til Galaxy S8 præsentation. Læs her hans beretning fra turen.

Klokken er tæt på 4 om natten, da mit vækkeur ringer. Alligevel springer jeg ud af sengen, for det her bliver stort, tænker jeg. Der skal meget til, at få mig til at opgive min nattesøvn, men når John G. spørger, om man har lyst til at flyve til London for at se den nye Samsung Galaxy S8 telefon, så siger man: “ja tak!”.

Egentlig burde John G. have taget turen selv, men forskellige omstændigheder gjorde det ikke muligt. Heldigvis for mig!

Selvom om meget allerede var lækket i perioden op til præsentationen, så var der stadig meget, som vi ikke vidste med sikkerhed. Det helt store spørgsmål var: “Hvad havde Samsung tænkt sig at diske op med?”

Ovenpå hele Galaxy Note 7 affæren, var de nødt til at komme med noget virkelig godt. Samtidigt er Galaxy S7 modellerne nogle af de bedste telefoner på markedet. Da jeg sidder i flyveren er mine forventninger skyhøje. Det er helt umuligt at sove, og tankerne kredser hele tiden om, hvad Samsung har fundet på.

Jeg læser op på de seneste lækkede oplysninger og gætterier fra forskellige internetsider, mens vi bevæger os gennem luften mod London. Jeg kan ikke lade være med at tænke: “Om lidt ved du, hvad der passer, og hvad der ikke gør”.

Kontrol og sikkerhed

Efter en frokost bevæger vi os mod stedet, hvor præsentationen skal finde sted. Jeg følger trop bag de garvede tech-jounalister og mobilanmeldere. Det er ikke helt til at fatte, at jeg virkelig står i London på min første opgave i marken. Jeg føler mig ærlig talt lidt grøn ved siden af de andre, men har besluttet mig for, at jeg ikke vil lade mig kue. Heldigvis er de superflinke, og der er en god stemning.

Præsentationen finder sted i en meget anonym bygning. Det er på ingen måde til at se, at herinde præsenteres en af de mest ventede telefoner i 2017.

Vi er en lille håndfuld skribenter fra hele Norden, som venter spændt i loungen inden, vi skal ind og se vidunderet. Man mærker hurtigt, at Samsung gør, hvad de kan for at holde kortene til kroppen. Selvom vi ikke er ret mange tilstede, får vi alle armbånd på inden, vi får lov at gå op til præsentationen.

En flink mand i mørkt jakkesæt tjekker sirligt, at vi alle har armbånd på, inden vi får lov at passere. Vi bevæger os ad trapperne mod bygningens øverste etage. Endelig når vi frem til rummet, hvor præsentationen skal finde sted.

Indretningen emmer af Soho med rå vægge, store vinduespartier og en sparsom men chic møblering. Gammelt møder nyt, hvor det rå og industrielle danner rammer om Samsungs produkter. Men nu er vi jo ikke et boligmagasin, og efter at have fået serveret en sandwich, er jeg klar til at se “giraffen.”

Jeg skynder mig at snuppe en plads helt oppe foran, for jeg er jo ikke rejst hele vejen herover for at sidde på bagerste række.

Nu sker det endelig

Samsung Galaxy S8 og S8+ (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S8 og S8+ (Foto: MereMobil.dk)

Under præsentationen står det ret hurtigt klart, at det er skærmen, som skal sælge den næste Galaxy-telefon. Samsung slår igen og igen fast, at formfaktoren er vigtig. Folk vil have større skærme, men ikke større telefoner. Samme pointe havde LG også under deres præsentation ved Mobile World Congress i Barcelona tidligere på året. Hvor de lancerede LG G6. Hvad har Samsung så gjort for at give os en større skærm, men ikke en større telefon? En hel del faktisk.

Den buede skærm bliver standard på Galaxy S8 og den fysiske hjemmeknap er væk. I stedet bruger du knapper, som vises på skærmen, når du skal bruge dem. De har også flyttet fingeraftrykslæseren om på bagsiden af telefonen, så den nu sidder ved siden af kameraet.

Rammen omkring skærmen er nærmest ikke eksisterende, hvor det buede display gør, at den nærmest virker “rammeløs” i siderne, har du kun en meget lille sort kant i top og bund. Det er godt lavet Samsung, og ser virkelig lækkert ud.
Men Samsung er ikke færdig med at overraske. For Galaxy S8 kommer også i en plus-udgave under navnet Galaxy S8+.
Hvor Samsung Galaxy S8 har en skærm på 5,8 tommer kommer Galaxy S8+ med en skærm på hele 6,2 tommer.

Begge telefoner bliver tilgængelige i varianterne Midnight Black, Orchid Gray og Arctic Silver, og på præsentationsskærmen ser de virkelig flotte ud.

Prøvede dem selv

Samsung skal have stor ros for, at holde præsentationen kort, så vi kunne få meget tid med alle de nye gadgets. Nu er det endelig blevet tid til selv, at holde telefonerne, og jeg må sige med det samme, de ligger fantastisk godt i hånden.

Selvom begge telefoner har store skærme, føles de ikke kæmpe. Det er sindssygt godt design. Begge telefoner har en lethed og elegance i deres design, og kanterne føles afrundede og meget behagelige at røre ved.

Min egen telefon, som er en Huawei Mate 9 Pro, føles nærmest helt kantet at have i hånden efter at have haft fingrene i Galaxy S8 og Galaxy S8+. Og det er store ord, fra min side af, for jeg er virkelig begejstret for min Mate 9 Pro.

Skærmen er skarp med levende og klare farver. Samsung har valgt at runde hjørnerne på skærmen, og designmæssigt ser det godt ud. Jeg kan dog godt blive lidt i tvivl om, hvorvidt det kan virke forstyrrende, hvis man skal spille på telefonen. Men dette var ikke noget, som jeg afprøvede i min tid med telefonerne.

Også i brugerinterfacet på telefonen har fået en overhaling. I stedet for en knap med app-menuen, swiper du op og ned for at komme til dine apps. Det virker som en god og intuitiv måde, at navigere rundt i telefonen på. Alt føles hurtigt. Præcis, som jeg forventer det af en flagskibstelefon.

Samung Galaxy S8 (Foto: Samsung)

Samung Galaxy S8 Bixby (Foto: Samsung)

Bixby kommer ikke på dansk foreløbigt

Personlige digitale assistenter er helt sikkert fremtiden. Google og Apple har deres, og nu er Samsung klar til at introducere deres udgave – kaldet Bixby. Ligesom andre digitale assistenter kan du spørge telefonen om informationer. Den kan vise vej, fortælle dig om vinen er god eller bestille en æske chokolade for dig.

Desværre taler og forstår Bixby ikke dansk. Jeg har svært ved, at se mig selv tale engelsk med min telefon, og det er en skam. Særligt fordi en stor del af Samsungs præsentation handlede om Bixby og dens muligheder.

Jeg er helt med på, at vi er et lille land, og vi ikke står først for, men det er stadig træls at blive forbigået endnu engang. Samsung siger, at de udruller det gradvist, men det betyder ofte, at det aldrig kommer eller der går lang tid inden, vi ser det herhjemme. Det bliver ekstra ærgerligt som dansker, når telefonen har en dedikeret Bixby-knap på siden. På den måde bliver man mindet om den begrænsede funktionalitet, hver gang man har den i hånden.

I præsentationen gik der lidt tid inden Bixby reagerede, og jeg ved ikke om det skyldes net-forbindelsen eller det er Bixbys normale responstid.

Jeg havde også mulighed for, at se det helt nye Gear 360, som er Samsungs 360 graders 4K kamera. Med det nye kamera har du mulighed for at optage 360 graders videoer, og du kan livestreame eller uploade videoer til Facebook og YouTube via din Galaxy telefon.

Samsung DeX er en docking station, som lader dig bruge din telefon som en computer. Jeg så en kort præsentation af det, og her fungerede det godt. Om det er noget, som vil blive brugt i virkelighedens verden, vil tiden vise.

Samsung Galaxy S8 orchid gray (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S8 orchid gray (Foto: Samsung)

Pludselig var det slut

Tiden iler jo, når man hygger sig. Der er ikke mere tid til at lege med gadgets, og vi skal med taxa mod lufthavnen. Mit hoved er fyldt med indtryk, og jeg mærker trætheden melde sig. Når man står der omgivet af lækre gagdets og Samsungs folk, kan man ikke lade være med at blive grebet af hypen.

Jeg skulle også minde mig selv om flere gange, at jeg jo ikke er der for, at sælge Samsungs produkter, men for at give vores læsere et fair og realistisk indblik i Samsung Galaxy S8 og S8+ og de andre nyheder. Jeg er heldigvis blevet klædt godt på af John G. inden turen, og falder ikke på halen over hvad som helst.

I flyet, og senere toget hjem, kan jeg ikke lade være med at tænke på, at i min taske ligger billeder og video af de nyeste Samsung telefoner. To af de allermest hypede og ventede telefoner, og jeg er et af de få mennesker, som har set dem. Det synes jeg er ret vildt!

Efter en lang og spændende dag, står jeg på en kold, mørk og forladt banegård i Odense klokken et om natten. En halv times køretur venter mig inden jeg er hjemme.

Inden jeg lægger mig til at sove dobbelttjekker jeg alt. Har jeg nu fået kameraet med hjem? Har jeg billeder og videoer? Heldigvis har jeg det hele, og jeg kan endelig lægge mig til at sove. Og bare vente til onsdag den 29. marts, hvor Samsung afslører telefonerne for offentligheden.

 – Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ – her er de

WEB-TV: Første kig på Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+

Mere til historien

Samsung er også klar med et nyt Gear VR headset og en controller, som du holder i hånden. Jeg nåede desværre ikke at afprøve det, men så en demonstration. Det kan du læse mere om her.

Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram