Samsung Galaxy Note 7 gør comeback på mobilmarkedet

3

Samsung vil nedbringe skrotmængden og håber, at kunne sælge refurbished Galaxy Note 7-enheder og genbruge andre komponenter fra de returnerede enheder.

Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)

Samsung har en masse kasserede Galaxy Note 7-enheder stående, som de håber, at myndighederne vil tillade de atter sælges. Enhederne er ombyttede (refurbished) eksemplarer. Foruden Samsung håber, at de må sælge de såkaldte refurbished eksemplarer, så vil mange af delene i de kasserede telefoner også blive genbrugt. Det oplyste Samsung mandag i en pressemeddelelse.

Galaxy Note 7 katastrofen – dag for dag

Samsung måtte tilbagekalde 2,5 millioner Galaxy Note 7-telefoner efter en række tilfælde, hvor batteriet i telefonen enten overophedede og i værste fald eksploderede. Samsung skulle angiveligt have fået 97 procent af de solgte Galaxy Note 7-telefoner retur. Og har netop meldt ud, at de vil udsende en opdatering, som gør de resterende ubrugelige.

Samsung gør det forbi med Galaxy Note 7

Det menes, at hele katastrofen med Galaxy Note 7 har kostet Samsung omkring 40 milliarder kroner.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: MereMobil.dk)

Galaxy Note 7 gør comeback på markedet

Samsung nåede at få rigtigt mange flotte anmeldelser af Galaxy Note 7 inden katastrofen altså for alvor ramte.

 – Samsung: Derfor eksploderede Galaxy Note 7

Samsung vil nu forsøge at gensælge nogle af de Galaxy Note 7-enheder efter, at de har udskiftet dele i dem. Dette er et forsøg på, at nedbringe ”skrotmængden”. Det afhænger dog af forhandlinger med lokale myndigheder og teleselskaber, hvornår og hvor disse telefoner vil kunne købes. Det ventes ikke, at det europæiske marked vil blive prioriteret.

Samsung har ikke meldt ud, hvordan de ”refurbished” modeller vil adskille sig fra originalen. Men rygter har tidligere lydt, at det vil være ved at reducere kapaciteten på batteriet til mellem 3.000 og 3.200 mAh. Det originale var på 3.500 mAh.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: MereMobil.dk)

Samsung vil også fjerne brugbare komponenter i de telefoner, som kan genanvendes og benytte dem i andre produkter. Det er blandt andet kameraer m.v. Producenten lover også, at de vil behandle metaller som kobber, nikkel, guld og sølv forsvarligt og få det trukket ud af komponenterne.

Greenpeace byder dette initiativ velkomment. De har presset Samsung i månedsvis til, at skulle forholde sig til følgerne af tilbagekaldelsen af Galaxy Note 7.

 – Her afbryder Greenpeace Samsungs MWC-pressemøde

Mere til historien

Samsung Galaxy Note 7 endte med, at blive omdøbt til ”bombetelefonen” blandt mobilkøbere. Og det blev endda også muligt, at erstatte bomber i spillet ”Grand Theft Auto V” med Samsung-telefoner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer