Det klassiske brætspil Cluedo kan købes til mobilen

Detektivbrætspillet Cluedo er nu blevet mobilt og kan købes i Play og App Store

Cluedo mobilspil fra Marmalade Game Studio (Foto: Google Play)

Cluedo er et af de mest legendariske brætspil og de fleste personer over 30 år har med stor sandsynlighed spillet Cluedo, i de mørke vintermåneder, i deres barndom. Spillet er oprindeligt fra 1984, og har gået sin sejrsgang over det meste af verden. Det var advokatsekretæren Anthony E. Pratt, fra Birmingham, England, som opfandt spillet under anden verdensskrig.

– Pokémon Go er den største kommercielle succes

Hvis man ikke kender spillet, eller lige skal have det genopfrisket, så kan man spille en række karakterer, der hver især kan have slået Dr. Sort ihjel. Man skal derfor finde ud af hvem der gjorde det, i hvilket værelse og med hvilket våben. Normalvis tager spillet 45 minutter og har en aldersgrænse på 8 år, men i den mobile version er det lidt anderledes, her vil et spil være kortere, og aldersgrænsen er 13 år i Danmark.

– Hugo skal udvikle mobilspil for F.C. Barcelona 

Lige pt. er der desværre ikke nogen multiplayer funktion, så man er tvunget til at spille mod en AI, hvilket også nedbringer spillets varighed markant. Hvor hurtigt man kan spille et spil er dog uvist, så det må komme an på en prøve! Den mobile version har også fået en række animationer, lydeffekter og karakterdetaljer, som der af åbenlyse grunde ikke var i det fysiske brætspil.

– Internet-fænomen får egen spil app

Du kan se en kort intro til spillet herunder, eller bare gå direkte til Google Play Store eller Apples App Store og købe spillet for 30 kroner.

https://www.youtube.com/watch?v=ajQjIoy1o64

Mere til historien

Cluedo er en sammensætning af Clue, altså ledetråd, og Ludo, et andet meget kendt kortspil. Det beskriver også meget godt godt spillet, da man kan blive slået hjem i detektivspillet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram