Pokémon Go er den største kommercielle succes

0

Pokémon Go har omsat for en mia. dollars, omkring 7 mia. danske kroner. Dermed er Pokémon Go den største succes i historien.

Pokémon Go (Foto: MereMobil.dk)
Pokémon Go (Foto: MereMobil.dk)

Pokémon Go så dagens lys i sommeren 2017 og har nu omsat for én milliard dollars. Det svarer til omkring 7 milliarder danske kroner på syv måneder.

Dette gør spillet til den største kommercielle succes i historien – i alle brancher. Det skriver den finske teleanalytiker Tomi Ahonen ifølge Finans.

 – Pokémon Go slår nye rekorder

I sommeren 2016 så man en masse mennesker rende rundt med hovedet i mobilen for at finde Pokémons. Det er stilnet af, men successen fortsætter for firmaet bag spillet.

På trods af, at Pokémon Go er gratis at downloade så har Nintendo tjent utroligt mange penge på spillet. Det er nemlig muligt, at købe sig til nogle fordele i spillet.

Der blev ikke valgt en frigivelse for hele verden på én gang – hvilket også kan have forlænges succesen. Da spillet kom til Danmark blev de hurtigt en dille, fordi danskerne havde hørt om spillet fra andre lande. Dette er også sket andre steder i verden. Eksempelvis blev spillet først gjort tilgængeligt i Indien i december 2016. Indien har desuden haft et forbud mod augmented reality-teknologien.

Screenshots fra spillet Pokémon Go
Screenshots fra spillet Pokémon Go

Spillet er endnu ikke gjort tilgængeligt i Kina og bliver det nok heller ikke foreløbig. Grunden til dette er, at Kina har forbud mod mange af Googles tjenester – og Pokémon Go kører over Google Maps.

 – Fisketorvet inviterer til Pokémon Go-jagt

Pokémon Go findes til både Android og iOS platformen og benytter sig af teknologien Augmentet Reality.

Mere til historien

Pokémon Go er udviklet i et samarbejde mellem Pokémon Company og softwarevirksomheden Niantic, som tidligere var en del af Google. Nintendo sættes oftest i forbindelse med Pokémon Go, da det er dem som står bag de små tegneseriefigurer og derfor tjent mange penge på rettighederne.

Læs også:
Pokémon Go runder 500 millioner downloads

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer