Gboard til iOS opdateres med fuld dansk understøttelse

Nu kan du bruge stemmen på iOS enheder til at diktere din næste besked, når du bruger Googles Gboard tastatur.

Google Gboard

Google Gboard

Google fortsætter sin satsning på iOS platformen. Nu er tiden kommet til en opdatering af applikationen Gboard.

Gboard er Googles tastatur-app, som på Android platformen, gennem en årrække har høstet stor ros for både funktionalitet og anvendelighed.

Den nye opdatering bringer en række spændende nyheder med sig. Især én nyhed stråler mere end de andre. Gboard på iOS platformen kan fra i nu, bruges til at skrive beskeder via stemmeindtaling – på dansk!

Faktisk bringer opdateringen understøttelse af hele 15 nye sprog, det skriver Google på deres officielle blog. Blandt de 15 sprog er tilgængeligheden også nået ud til vores svenske naboer.

– Chrome OS skal redde tabletkategorien for Google

De 13 andre nye sprog er kroatisk, tjekkisk, romansk, hollandsk, finsk, græsk, polsk, catalansk, ungarsk, malaysisk, russisk, latinamerikansk spansk og tyrkisk.

Opdateringen byder på de nyeste emojies fra iOS 10, samt muligheden for at søge og indsætte GIF-animationer, direkte i dine beskeder. Et tryk på det nye ”G”-ikon, aktiverer søgning af GIF’s, muligheden for at indsætte links fra Google søgninger, samt se dagens Google Doodles.

For at aktivere et ønsket sprog skal du åbne Gboard applikationen, gå til sprog og vælge ”tilføj sprog”.

Google er stærkt til stede på iOS platformen og opdateringen her følger et stigende fokus på netop Google apps til Apples mobile platform. Faktisk er Google oppe på hele 82 applikationer i App Store.

Heriblandt er flere af de mest populære apps, såsom YouTube, Google Maps, Google Photos.

– Android og iOS sidder på 99,6 procent af mobilmarkedet

Tilgængeligheden på Apples platform giver familier delt, mellem Android og iOS, mulighed for stadig at dele tjenesternes funktioner. Blandt andet Google Keep der giver mulighed for at dele noter, heriblandt indkøbslister på en smart måde.

Mere til historien

Den seneste opdatering til Android Wear bringer også nyheder med sig til iOS brugere med et Android smartwatch. Det betyder, at iOS brugere kan hente apps direkte til urene, samt forbedrede notifikationer og automatisk aktivering af din daglige aktivitet igennem eksempelvis Endomondo.

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Google Pixel 8a – de seneste rygter om den billigere Pixel

Specifikationerne er afsløret på den kommende Google Pixel 8a i netop lækkede oplysninger.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram