Chrome OS skal redde tabletkategorien for Google

Chrome OS er på vej til tablets og 2-i-1 enheder med touch skærme og understøttelse af Android apps ud af æsken. Det kan blive redningen for Google på tablets.

Chrome OS

Chrome OS (Foto: Computerworld.com)

Googles Chrome OS styresystem er mest kendt for at være tilgængelig som bærbar computer. Det hele startede på en bærbar computer. Udviklingen ville i mellemtiden, at Chrome OS kan arbejde på flere platforme, takket være sine beskedne hardwarekrav.

I dag findes Chrome OS på bærbare enheder kaldet Chromebooks, desktop-bokse kaldet Chromebox, HDMI-sticks kaldet Chromestick, samt alt-i-én PC kaldet Chromebase. Men i en nær fremtid kan vi også forvente at se Chrome OS på tablets og 2-i-1 enheder. Var der nogen som sagde Chrometab?

Android og Chrome OS i samarbejde

2-i-1 enheder findes faktisk allerede med Chrome OS. Blandt andet Asus Chromebook Flip. Nu storsatser Google på disse produktkategorier, efter de officielt har annonceret alle Chromebooks, lanceret i 2017 og frem, vil understøtte Android apps ud af æsken.

Med understøttelsen af Android apps, er det essentielt at fremtidige Chrome OS enheder understøttes af en touchskærm. Læg dertil at Chrome OS får opdateret sin brugerflade, til bedre at understøtte touch-input – og 1-2-3 du har en sammensmeltning af Android og Chrome OS. Dette kan meget vel blive Googles redning af tablet-kategorien.

Flere alsidige produkter med Chrome OS

Acer Chromebook

Acer Chromebook

Chef for Android og Chrome til uddannelse og erhverv, Rajen Sheth, Afholdt mandag den 23. januar, en mindre konference, hvor Chrome OS blandt andet var i fokus, det skriver The Verge.com.

– ”Chromebook går fra at være bare en bærbar computer til noget der er meget mere alsidig og dynamisk. Sådan at OEM’s kan producere mange fantastiske enheder. Vi har lagt en masse investeringer i touch-UI, for at gøre touch-fladen en stor oplevelse på Chromebook”, fortæller Rajen Sheth.

Han tilføjer: ”I kan forvente alt fra aftagelige skærme til tablets, baseret på Chrome OS ude i fremtiden”.

Hvor bliver de nye Android tablets af?

Måske er Googles satsning på Chrome OS, grunden til at vi i det forgangene år har set forbavsende få nye Android tablets – samtidig med et svigtende marked. Hvad nu hvis Google og producenterne, i baggrunden, arbejder på et comeback til tablet-platformen, bare med Chrome OS?

Google har lovet at Chrome OS vil understøtte Android Nougat. Det kommer til at ske senere i år, når Google frigiver en opdatering til systemet. Opdateringen vil blandt andet betyde, at man i Chrome OS kan skalere Android vinduer på samme måde som vi kender det på desktop-platforme såsom Windows.

Mere til historien

Google kan meget vel komme med en Pixel-tablet i løbet af 2017, som i stedet for at være udstyret med Android, kører på Chrome OS. Vil du vide mere om Chrome OS kan du læse mere her hos Google.


Avatar

Om Jacob Smidt

Jacob er mobilfreak med en forkærlighed til Android. Han har tidligere været en fast del af den daglige nyhedsdækning, men bruger nu sin fritid på at skrive om seneste nyt. Ud over bred viden om Android og Google, har han også en stor forståelse for IT og elsker at lege med nye gadgets.