Chrome OS skal redde tabletkategorien for Google

Chrome OS er på vej til tablets og 2-i-1 enheder med touch skærme og understøttelse af Android apps ud af æsken. Det kan blive redningen for Google på tablets.

Chrome OS

Chrome OS (Foto: Computerworld.com)

Googles Chrome OS styresystem er mest kendt for at være tilgængelig som bærbar computer. Det hele startede på en bærbar computer. Udviklingen ville i mellemtiden, at Chrome OS kan arbejde på flere platforme, takket være sine beskedne hardwarekrav.

I dag findes Chrome OS på bærbare enheder kaldet Chromebooks, desktop-bokse kaldet Chromebox, HDMI-sticks kaldet Chromestick, samt alt-i-én PC kaldet Chromebase. Men i en nær fremtid kan vi også forvente at se Chrome OS på tablets og 2-i-1 enheder. Var der nogen som sagde Chrometab?

Android og Chrome OS i samarbejde

2-i-1 enheder findes faktisk allerede med Chrome OS. Blandt andet Asus Chromebook Flip. Nu storsatser Google på disse produktkategorier, efter de officielt har annonceret alle Chromebooks, lanceret i 2017 og frem, vil understøtte Android apps ud af æsken.

Med understøttelsen af Android apps, er det essentielt at fremtidige Chrome OS enheder understøttes af en touchskærm. Læg dertil at Chrome OS får opdateret sin brugerflade, til bedre at understøtte touch-input - og 1-2-3 du har en sammensmeltning af Android og Chrome OS. Dette kan meget vel blive Googles redning af tablet-kategorien.

Flere alsidige produkter med Chrome OS

Acer Chromebook

Acer Chromebook

Chef for Android og Chrome til uddannelse og erhverv, Rajen Sheth, Afholdt mandag den 23. januar, en mindre konference, hvor Chrome OS blandt andet var i fokus, det skriver The Verge.com.

- ”Chromebook går fra at være bare en bærbar computer til noget der er meget mere alsidig og dynamisk. Sådan at OEM's kan producere mange fantastiske enheder. Vi har lagt en masse investeringer i touch-UI, for at gøre touch-fladen en stor oplevelse på Chromebook", fortæller Rajen Sheth.

Han tilføjer: ”I kan forvente alt fra aftagelige skærme til tablets, baseret på Chrome OS ude i fremtiden”.

Hvor bliver de nye Android tablets af?

Måske er Googles satsning på Chrome OS, grunden til at vi i det forgangene år har set forbavsende få nye Android tablets - samtidig med et svigtende marked. Hvad nu hvis Google og producenterne, i baggrunden, arbejder på et comeback til tablet-platformen, bare med Chrome OS?

Google har lovet at Chrome OS vil understøtte Android Nougat. Det kommer til at ske senere i år, når Google frigiver en opdatering til systemet. Opdateringen vil blandt andet betyde, at man i Chrome OS kan skalere Android vinduer på samme måde som vi kender det på desktop-platforme såsom Windows.

Mere til historien

Google kan meget vel komme med en Pixel-tablet i løbet af 2017, som i stedet for at være udstyret med Android, kører på Chrome OS. Vil du vide mere om Chrome OS kan du læse mere her hos Google.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Chromebooks skal skrottes på danske skoler

Datatilsynet er langt fra vild med Googles platform og Chomebooks på skolerne. (Opdateret)

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram