Er FullVision nok til at redde LG?

LG G6 kommer med et nyt skærmformat, FullVision, men er det nok til at genskabe LG’s succes oven på fiaskoen med LG G5?

LG G6 (Foto: LG)

LG G6 (Foto: LG)

LG G6 har netop annonceret deres næste flagskibstelefon LG G6 ved Mobile World Congress i Barcelona. Det stod klart allerede fra starten, at LG’s HELT store satsning er det nye skærmformat, som de har døbt FullVision.

LG har brug for at genskabe sig selv ovenpå fiaskoen med LG G5, og her skal FullVision spille en central rolle.

 – LG G6 er officiel; nyt skærmformat

LG ikke bange for at prøve noget nyt

LG er traditionen tro ikke bange for at afprøve noget nyt.

Vi har tidligere set LG Flex og den modulopbyggede telefon LG G5. Denne gang har LG dog valgt at være mere konservative med deres flagskibstelefon.

De har droppet modulerne, som bestemt ikke var nogen success, og i stedet får vi en telefon, som langt henad vejen ligner det, vi kender fra konkurrenter – og dog! LG byder nemlig på et helt nyt skærmformat, FullVision, som skal give en langt bedre indlevelse i film og spil på telefonen.

Hvad er FullVision?

LG fortalte fra scenen i Barcelona, at forbrugerne vil have en større skærm, men ikke en større telefon. LG’s mål var at lave en 5,7 tommers skærm i 5,2 tommers krop. FullVision har skærmformatet 18:9 (eller 2:1) med en opløsning på 1440 x 2880 pixels. Dette giver en længere og slankere skærm, som ifølge LG skulle gøre det nemmere at holde og betjene telefonen med én hånd. 

FullVision gør, at skærmen kan opdeles i to lige store firkanter. Dette betyder, at det skulle blive nemmere at tage billeder til f.eks. Instagram uden at skulle skære billedet til.

Det er ikke kun billeder til de sociale medier, som kan drage fordel af den nye FullVision skærm.

Vittorio Storaro

Den karismatiske filmmager Vittorio Storaro (Screenshot: MereMobil.dk)

– Sammenligning: LG G6 vs. LG G5

Italiensk filmskaber bag FullVision formatet

Under LG’s præsentation kom den karismatiske italienske filmskaber Vittorio Storaro på scenen. Han kendt som cinematograf på bl.a. Dommedag Nu og er hjernen bag 18:9 formatet. Vittorio Storaro kalder formatet Univisium.

Han fik inspirationen til det nye format fra et maleri af Leonardo da Vinci  Ifølge Storaro er udfordringen i dag, at film og tv i dag afspilles på en lang række af forskellige apparater, og der derfor bør være ét format, som passer til det hele.

18:9 formatet er det matematiske gennemsnit af biografformatet 2.20:1 og TV-formatet 16:9 (bedre kendt som widescreen). Ved at have én billedstandard skal billedet ikke beskæres eller strækkes uanset om det afspilles på fjernsynet eller telefonen.

Netflix serierne Stranger Things og House of Cards kan afspilles i Univisium-formatet. Problemet har hidtil været, at det på de fleste mobiler ikke er muligt at ændre skærmformatet, og det er her, at LG G6 kommer ind i billedet. Nu bliver det nemlig muligt at opleve Univisium-formatet på en telefon.

 – LG G6 får Google Assistant

Dolby Vision og HDR10 understøttes af LG G6

LG G6 bliver den første telefon i verden, som understøtter Dolby Vision. Ifølge CNET giver Dolby Vision en billedkvalitet som ligger tættere på, hvad øjet kan opfange. Dolby Vision giver klare, tydelige og levende farver. Hidtil har Dolby Vision kun kunne ses på HD-fjernsyn, men nu bliver det også muligt på LG G6.

Taeho Oh, vice president of consumer electronics for Dolby fortæller til CNET, at udover det bedre billede, vil Dolby Vision også forlænge batterilevetiden med mindst 15 procent. Oh fortæller også, at dataforbruget ved streaming vil være mindre med Dolby Vision, da formatet bruger fætte bits pr. sekund uden, at det går ud over billedkvaliteten. 

LG G6 vil også understøtte det konkurrerende format HDR10. HDR10 formatet leverer, ligesom Dolby Vision, et skarpt og levende billede med klare farver.

Til MWC 17 blev det annonceret, at både Netflix og Amazon vil begynder at tilbyde indhold i Dolby Vision til mobiltelefoner.

 – Manglende LG G5 salg har givet LG blodrøde tal

LG G6 (Foto: LG)

LG G6 (Foto: LG)

Er det fremtidens format?

LG har sat alle sejl ind på, at FullVision eller 18:9 formatet skal blive den nye gængse skærmstandard.

Juno Cho, LG’s President of mobile communication, udtalte:  “Vi ser frem til at Full Vision bliver den nye markedsstandard, og byder andre fabrikanter velkommen.”

Det lyder jo rigtigt godt, og stort set hele LG’s præsentation var centreret omkring telefonens skærm, men spørgsmålet er, vil det projektet lykkedes for LG?

Mere til historien

18:9 formatets succes afhænger af flere ting. Det virker rigtig lovende at Netflix er klar til at levere indhold. Men for at det skal tage fart, er der brug for, at andre mobilproducenter også tager formatet til sig. Selvom FullVision formatet skulle blive den nye skærmstandard, vil andre mobilproducenter nyde ligeså godt af mulighederne som LG.

LG’s fleksible OLED TV er klar på hylderne

LG lancerer nu verdens første fleksible OLED TV, som kan skifte form fra flad til buet. Se pris og tilgængelighed her. 

(mere…)
Skal du have en smart-vaskemaskine? Test af LG’s vaskemaskine med smarthome-funktion

SMARTHOME: Jeg har testet topprodukterne inden for smartvaskemaskiner fra LG. Jeg er både imponeret og skuffet.

(mere…)
LG Tone – nyt spændende in-ear headset

Headsettet LG Tone har aktivstøjreduktion og en opladeæske, der kan fjerne bakterier.

(mere…)
Husker du LG? Innovativ og katastrofal

FARVEL LG: Mobilindustrien har mistet en spiller, der til tider skabte innovative produkter, men som også sendte mobilafdelingen på overarbejde.

(mere…)
LG smider håndklædet i ringen – færdig med smartphones

LG har officielt meldt ud, at de ikke længere vil producere smartphones. Nu lukker LG mobilafdelingen helt ned.

(mere…)
LG overvejer at lukke mobilafdelingen

RYGTE: Det tyder på, at LG har sat smartphone-lanceringer på pause og overvejer kraftigt om mobilafdelingen helt skal lukkes ned.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram