Er FullVision nok til at redde LG?

1

LG G6 kommer med et nyt skærmformat, FullVision, men er det nok til at genskabe LG’s succes oven på fiaskoen med LG G5?

LG G6 (Foto: LG)
LG G6 (Foto: LG)

LG G6 har netop annonceret deres næste flagskibstelefon LG G6 ved Mobile World Congress i Barcelona. Det stod klart allerede fra starten, at LG’s HELT store satsning er det nye skærmformat, som de har døbt FullVision.

LG har brug for at genskabe sig selv ovenpå fiaskoen med LG G5, og her skal FullVision spille en central rolle.

 – LG G6 er officiel; nyt skærmformat

LG ikke bange for at prøve noget nyt

LG er traditionen tro ikke bange for at afprøve noget nyt.

Vi har tidligere set LG Flex og den modulopbyggede telefon LG G5. Denne gang har LG dog valgt at være mere konservative med deres flagskibstelefon.

De har droppet modulerne, som bestemt ikke var nogen success, og i stedet får vi en telefon, som langt henad vejen ligner det, vi kender fra konkurrenter – og dog! LG byder nemlig på et helt nyt skærmformat, FullVision, som skal give en langt bedre indlevelse i film og spil på telefonen.

Hvad er FullVision?

LG fortalte fra scenen i Barcelona, at forbrugerne vil have en større skærm, men ikke en større telefon. LG’s mål var at lave en 5,7 tommers skærm i 5,2 tommers krop. FullVision har skærmformatet 18:9 (eller 2:1) med en opløsning på 1440 x 2880 pixels. Dette giver en længere og slankere skærm, som ifølge LG skulle gøre det nemmere at holde og betjene telefonen med én hånd. 

FullVision gør, at skærmen kan opdeles i to lige store firkanter. Dette betyder, at det skulle blive nemmere at tage billeder til f.eks. Instagram uden at skulle skære billedet til.

Det er ikke kun billeder til de sociale medier, som kan drage fordel af den nye FullVision skærm.

Vittorio Storaro
Den karismatiske filmmager Vittorio Storaro (Screenshot: MereMobil.dk)

– Sammenligning: LG G6 vs. LG G5

Italiensk filmskaber bag FullVision formatet

Under LG’s præsentation kom den karismatiske italienske filmskaber Vittorio Storaro på scenen. Han kendt som cinematograf på bl.a. Dommedag Nu og er hjernen bag 18:9 formatet. Vittorio Storaro kalder formatet Univisium.

Han fik inspirationen til det nye format fra et maleri af Leonardo da Vinci  Ifølge Storaro er udfordringen i dag, at film og tv i dag afspilles på en lang række af forskellige apparater, og der derfor bør være ét format, som passer til det hele.

18:9 formatet er det matematiske gennemsnit af biografformatet 2.20:1 og TV-formatet 16:9 (bedre kendt som widescreen). Ved at have én billedstandard skal billedet ikke beskæres eller strækkes uanset om det afspilles på fjernsynet eller telefonen.

Netflix serierne Stranger Things og House of Cards kan afspilles i Univisium-formatet. Problemet har hidtil været, at det på de fleste mobiler ikke er muligt at ændre skærmformatet, og det er her, at LG G6 kommer ind i billedet. Nu bliver det nemlig muligt at opleve Univisium-formatet på en telefon.

 – LG G6 får Google Assistant

Dolby Vision og HDR10 understøttes af LG G6

LG G6 bliver den første telefon i verden, som understøtter Dolby Vision. Ifølge CNET giver Dolby Vision en billedkvalitet som ligger tættere på, hvad øjet kan opfange. Dolby Vision giver klare, tydelige og levende farver. Hidtil har Dolby Vision kun kunne ses på HD-fjernsyn, men nu bliver det også muligt på LG G6.

Taeho Oh, vice president of consumer electronics for Dolby fortæller til CNET, at udover det bedre billede, vil Dolby Vision også forlænge batterilevetiden med mindst 15 procent. Oh fortæller også, at dataforbruget ved streaming vil være mindre med Dolby Vision, da formatet bruger fætte bits pr. sekund uden, at det går ud over billedkvaliteten. 

LG G6 vil også understøtte det konkurrerende format HDR10. HDR10 formatet leverer, ligesom Dolby Vision, et skarpt og levende billede med klare farver.

Til MWC 17 blev det annonceret, at både Netflix og Amazon vil begynder at tilbyde indhold i Dolby Vision til mobiltelefoner.

 – Manglende LG G5 salg har givet LG blodrøde tal

LG G6 (Foto: LG)
LG G6 (Foto: LG)

Er det fremtidens format?

LG har sat alle sejl ind på, at FullVision eller 18:9 formatet skal blive den nye gængse skærmstandard.

Juno Cho, LG’s President of mobile communication, udtalte:  “Vi ser frem til at Full Vision bliver den nye markedsstandard, og byder andre fabrikanter velkommen.”

Det lyder jo rigtigt godt, og stort set hele LG’s præsentation var centreret omkring telefonens skærm, men spørgsmålet er, vil det projektet lykkedes for LG?

Mere til historien

18:9 formatets succes afhænger af flere ting. Det virker rigtig lovende at Netflix er klar til at levere indhold. Men for at det skal tage fart, er der brug for, at andre mobilproducenter også tager formatet til sig. Selvom FullVision formatet skulle blive den nye skærmstandard, vil andre mobilproducenter nyde ligeså godt af mulighederne som LG.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer