Viaplay først i Danmark på Android TV

2

Viaplay bliver den første danske streamingtjeneste der lancerer en app til Android TV – to år efter lanceringen af platformen.

Philips Android TV
Philips Android TV (Foto: Philips)

To år, syv måneder og én dag. Så længe har det taget for Android TV at tiltrække en dansk streamingtjeneste til platformen. Viaplay melder sig som de første klar med en app til Android TV, skriver de i en pressemeddelelse.

Med lanceringen betyder det, at fladskærme med Android TV fra Sony og Philips, nu kan smide telefon og tablet ud af vinduet og stadig have adgang til Viaplay. Frem til i dag, har disse enheder måtte ty til den indbyggede Chromecast funktion, i dag kaldet Google Home.

– Google Assistant på vej til Android TV

Med udvidelsen betyder det også, at den anmelderroste konsol Nividia Shield TV, samt mange andre Android TV baserede produkter, får glæden af Viaplay og deres services.

– ”Vi glæder os over, at Android TV-brugere nu får muligheden for at kunne streame Viaplays film, blockbusters, serier, live sport og børneunderholdning”, udtaler Jonas Karlén, CEO, Viaplay.

Android TV vinder ind på danskerne

Viaplay Android TV
Viaplay Android TV (Foto: Viaplay.dk)

At det har taget mere end to og et halvt år, kan måske tilskrives den sivende udbredelse af platformen. Herhjemme har det været Sony og Philips fladskærme, der har måtte stå på mål for Android TV’s udbredelse.

Senere efterfulgt af Nvidia Shield TV samt andre mindre kendte produkter. Men indgangen til 2017 blev det tredje år for Android TV på Sonys produkter og dermed en stigende markedsandel for Android TV.

– Nvidia Shield (2015) opdateres til Android 7.0

Det her kan derfor meget vel blive startskuddet til et bredt app-udvalg til Android TV i Danmark. Philips har ligesom Sony dedikeret deres skærme til Android TV. Det samme fortsætter Nvidia Shield TV 2017 med. Ligeså har Stofa annonceret en TV-boks med platformen til efteråret. Det betyder at knapt 500.000 danske Stofa kunder, potentielt kan blive Android TV brugere inden udgangen af 2018.

Mere til historien

Overvejer du et nyt TV fra Philips, så kan det være en fordel at vælge et med Android TV. I februar og marts fejrer Philips og Viaplay lanceringen med seks måneders gratis Viaplay Film & Serier, hvis du køber et Philips TV.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer