Viaplay først i Danmark på Android TV

Viaplay bliver den første danske streamingtjeneste der lancerer en app til Android TV – to år efter lanceringen af platformen.

Philips Android TV

Philips Android TV (Foto: Philips)

To år, syv måneder og én dag. Så længe har det taget for Android TV at tiltrække en dansk streamingtjeneste til platformen. Viaplay melder sig som de første klar med en app til Android TV, skriver de i en pressemeddelelse.

Med lanceringen betyder det, at fladskærme med Android TV fra Sony og Philips, nu kan smide telefon og tablet ud af vinduet og stadig have adgang til Viaplay. Frem til i dag, har disse enheder måtte ty til den indbyggede Chromecast funktion, i dag kaldet Google Home.

– Google Assistant på vej til Android TV

Med udvidelsen betyder det også, at den anmelderroste konsol Nividia Shield TV, samt mange andre Android TV baserede produkter, får glæden af Viaplay og deres services.

– ”Vi glæder os over, at Android TV-brugere nu får muligheden for at kunne streame Viaplays film, blockbusters, serier, live sport og børneunderholdning”, udtaler Jonas Karlén, CEO, Viaplay.

Android TV vinder ind på danskerne

Viaplay Android TV

Viaplay Android TV (Foto: Viaplay.dk)

At det har taget mere end to og et halvt år, kan måske tilskrives den sivende udbredelse af platformen. Herhjemme har det været Sony og Philips fladskærme, der har måtte stå på mål for Android TV’s udbredelse.

Senere efterfulgt af Nvidia Shield TV samt andre mindre kendte produkter. Men indgangen til 2017 blev det tredje år for Android TV på Sonys produkter og dermed en stigende markedsandel for Android TV.

– Nvidia Shield (2015) opdateres til Android 7.0

Det her kan derfor meget vel blive startskuddet til et bredt app-udvalg til Android TV i Danmark. Philips har ligesom Sony dedikeret deres skærme til Android TV. Det samme fortsætter Nvidia Shield TV 2017 med. Ligeså har Stofa annonceret en TV-boks med platformen til efteråret. Det betyder at knapt 500.000 danske Stofa kunder, potentielt kan blive Android TV brugere inden udgangen af 2018.

Mere til historien

Overvejer du et nyt TV fra Philips, så kan det være en fordel at vælge et med Android TV. I februar og marts fejrer Philips og Viaplay lanceringen med seks måneders gratis Viaplay Film & Serier, hvis du køber et Philips TV.

DRTV og TV 2 Play i fremgang

På tværs af aldersgrupper er der nogenlunde enighed om, hvad og hvor der skal streames serier med mere.

(mere…)
Ikke igen, YouSee!

Stopper det aldrig, YouSee? Hvor meget tror I, at kunderne vil betale for TV-pakkerne?

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig – læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Samsung klar med anden generation af Freestyle

Samsung har tidligere lanceret en rigtig smart bærbar projektor, som giver storskærmsoplevelser alle steder. Nu er anden generation klar.

(mere…)
Philips Hue satser på sikkerhed og overvågning

Kameraer, dør- og vindueskontakter er en del af den nye sikkerhedsplatform i Philips Hue. Desværre kræves der et abonnement

(mere…)
TV 2 og Viaplay stiger måske i pris

Rettighederne til Superliga-kampene vil måske føre til prisstigninger på TV 2 Play og Viaplay.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram