YouSee: Årets mest solgte mobil i 2016

0

YouSee gør op med året der er gået og offentliggør, hvilke 10 smartphone-modeller, som har været de bedst sælgende i 2016. Du kan se Top 10 listen her.

iPhone 5S og iPhone 5C
iPhone 5S og iPhone 5C (Foto: Apple)

Vi har tidligere skrevet, at Danmark er ”iPhone-land”, hvilket kan ses på markedstallene. Disse markedstal er dog hemmelige. Men på opgørelserne, hvor MereMobil.dk hver måned viser hvilke telefoner, som er de mest solgte hos de 4 store danske teleselskaber er Apple også at finde hver måned med flere modeller.

Og Apple sidder tungt på tronen i Danmark. YouSee Mobil har netop lavet en liste over de 10 mest solgte mobiltelefoner i 2016. Top 10-listen viser ikke forskellige ”modeller”, men også varianter af samme model. Eksempelvis er iPhone 6S både på 2. og 4. pladsen med henholdsvis 64 GB og 16 GB varianten.

Dette års vinder er heller ikke en telefon, som er lanceret i år. Derimod helt tilbage i efteråret 2013.

Danmark er iPhone-land

Selvom Apple ikke er verdens største smartphone-producent, så klarer de sig altså virkelig godt på det danske marked. Apple er i år placeret på de fire øverste pladser og har i alt 6 modeller på Top 10 hos YouSee.

– ”Danmark er bare et iPhone-land. Det gælder selvfølgelig også i 2016. Der er forskydninger mellem de øvrige mærker, hvor Huawei og særligt P8 Lite har overhalet Samsung, og for første gang har Huawei to modeller i top-10, men der er ingen, der kan støde iPhone fra tronen i Danmark,” fortæller Kasper Ørtvig, der er mobildirektør i YouSee.

De 10 bedst sælgende smartphones hos YouSee Mobil i 2016 (Kilde: YouSee)
De 10 bedst sælgende smartphones hos YouSee Mobil i 2016 (Kilde: YouSee)

Det er dog ikke dette års iPhone-modeller, iPhone 7 og iPhone 7 Plus, som indtager de øverste pladser, tværtimod. Det er nemlig iPhone 5S 16 GB. En model, som udgik i forbindelse med lanceringen af iPhone SE.

Farvel til iPhone 5S – goddag til iPhone SE

Det er formentlig også fordi, at iPhone 6S har været sat ned i forbindelse med lanceringen af iPhone 7’erne, at denne klarer sig bedre. Samt fordi de har haft hele året, hvor de har kunne blive solgt i.

– ”iPhone 7-modellerne kom først på gaden i september, og i det lys ligger de faktisk rigtig flot – det samme kan man sige om Huaweis P9 fra august. Samtidig bliver ældre modeller løbende billigere i takt med, at nye modeller kommer på gaden, og derfor er der også fortsat salg i dem, hvilket salget af ikke mindst iPhone 5S viser,” forklarer YouSee-direktøren.

iPhone SE har derimod været et hit for Apple, selvom det er en telefon der var i ”gammel indpakning”.

YouSees top-10 er baseret på alle salg både i YouSee-butikkerne og via online-salgskanaler.

Mere til historien

MereMobil.dk kårer ”Årets Mobil 2016” og du kan endnu nå at stemme. Afstemningen slutter lørdag den 31. december 2016 klokken 12.00.

Årets mobil 2016 – stem på din favorit

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer