YouSee: Årets mest solgte mobil i 2016

YouSee gør op med året der er gået og offentliggør, hvilke 10 smartphone-modeller, som har været de bedst sælgende i 2016. Du kan se Top 10 listen her.

iPhone 5S og iPhone 5C

iPhone 5S og iPhone 5C (Foto: Apple)

Vi har tidligere skrevet, at Danmark er ”iPhone-land”, hvilket kan ses på markedstallene. Disse markedstal er dog hemmelige. Men på opgørelserne, hvor MereMobil.dk hver måned viser hvilke telefoner, som er de mest solgte hos de 4 store danske teleselskaber er Apple også at finde hver måned med flere modeller.

Og Apple sidder tungt på tronen i Danmark. YouSee Mobil har netop lavet en liste over de 10 mest solgte mobiltelefoner i 2016. Top 10-listen viser ikke forskellige ”modeller”, men også varianter af samme model. Eksempelvis er iPhone 6S både på 2. og 4. pladsen med henholdsvis 64 GB og 16 GB varianten.

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

Dette års vinder er heller ikke en telefon, som er lanceret i år. Derimod helt tilbage i efteråret 2013.

Danmark er iPhone-land

Selvom Apple ikke er verdens største smartphone-producent, så klarer de sig altså virkelig godt på det danske marked. Apple er i år placeret på de fire øverste pladser og har i alt 6 modeller på Top 10 hos YouSee.

– ”Danmark er bare et iPhone-land. Det gælder selvfølgelig også i 2016. Der er forskydninger mellem de øvrige mærker, hvor Huawei og særligt P8 Lite har overhalet Samsung, og for første gang har Huawei to modeller i top-10, men der er ingen, der kan støde iPhone fra tronen i Danmark,” fortæller Kasper Ørtvig, der er mobildirektør i YouSee.

De 10 bedst sælgende smartphones hos YouSee Mobil i 2016 (Kilde: YouSee)

De 10 bedst sælgende smartphones hos YouSee Mobil i 2016 (Kilde: YouSee)

Det er dog ikke dette års iPhone-modeller, iPhone 7 og iPhone 7 Plus, som indtager de øverste pladser, tværtimod. Det er nemlig iPhone 5S 16 GB. En model, som udgik i forbindelse med lanceringen af iPhone SE.

Farvel til iPhone 5S – goddag til iPhone SE

Det er formentlig også fordi, at iPhone 6S har været sat ned i forbindelse med lanceringen af iPhone 7’erne, at denne klarer sig bedre. Samt fordi de har haft hele året, hvor de har kunne blive solgt i.

– ”iPhone 7-modellerne kom først på gaden i september, og i det lys ligger de faktisk rigtig flot – det samme kan man sige om Huaweis P9 fra august. Samtidig bliver ældre modeller løbende billigere i takt med, at nye modeller kommer på gaden, og derfor er der også fortsat salg i dem, hvilket salget af ikke mindst iPhone 5S viser,” forklarer YouSee-direktøren.

iPhone SE har derimod været et hit for Apple, selvom det er en telefon der var i ”gammel indpakning”.

YouSees top-10 er baseret på alle salg både i YouSee-butikkerne og via online-salgskanaler.

Mere til historien

MereMobil.dk kårer ”Årets Mobil 2016” og du kan endnu nå at stemme. Afstemningen slutter lørdag den 31. december 2016 klokken 12.00.

Årets mobil 2016 – stem på din favorit


Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.