Tjekditnet.dk nu med mobildækning

Efter flere års ventetid kan man nu sammenligne teleselskabernes dækning på tjekditnet.dk.

tjekditnet

tjekditnet

Som det første land i verden bliver det nu muligt på en ensartet måde, at sammenligne dækningen for både mobiltale og mobildata i Danmark. Nu kan alle danskere nemlig sammenligne mobilselskabernes udendørsdækning på informationssiden Tjekditnet.dk.

- "Mobildækning skal være god i hele Danmark. Derfor har vi i længere tid arbejdet tæt og godt sammen med teleselskaberne for at skabe mere gennemsigtighed omkring danskernes mobildækning. Resultatet er en kortlægning, som ikke findes andre steder i verden, og som er et rigtig godt værktøj for forbrugerne, når de skal vælge mobilselskab," udtaler energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

Teleselskaberne og de danske telemyndigheder har arbejdet målrettet med sammenlignelige dækningskort i et par år, og det arbejde kan nu ses på Tjekditnet.dk.

Tjenesten giver en god indikation af, hvordan mobildækningen er i Danmark helt ned på adresseniveau, og det er muligt at sammenligne de enkelte mobilselskabers dækning på en enkelte måde. Det skal bemærkes, at Tjekditnet.dk kun vises udendørsdækning, mens enkelte mobilselskaber på deres egne dækningskort også viser den forventede indendørsdækning.

 - TDC vinder drivetest af mobildækning

Fokus på dækning

På Tjekditnet.dk vises udendørsdækningen for tale og data på baggrund af mobilselskabernes egne dækningskort. De enkelte selskabers dækningskort er stadigvæk visualiseringer baseret på modeller, der tager højde for både landskab og bygninger, men alle dækningskort bruger samme model og kortene kan derfor sammenlignes. Det er muligt at sammenligne dækningen for de fire store mobilselskaber i Danmark (Telia, Telenor, 3 og TDC). Net-1 er ikke med på Tjekditnet.dk. Man kan se dækningen for hvert mobilselskaber for sig eller samlet dækning for alle fire mobilselskaber på samme kort.

Kortene som vises på Tjekditnet.dk opdateres fire gange om året og de nuværende data på Tjekditnet.dk er fra september 2016.

 - ”I mere end 98 procent af landet kan man bruge sin mobiltelefon til at tale med. Det er flot, når vi sammenligner os med andre lande. Men der er fortsat lokale områder, der halter efter. Derfor har vi også stillet krav til mobilselskaberne om, at de skal dække flere af de sorte huller, når de køber mobilfrekvenser af staten. Og vi er ved at ændre planloven, så det bliver nemmere for kommunerne at give tilladelse til at stille mobilmaster op. Med oplysning om mobildækningen på Tjekditnet har vi taget et yderligere skridt i kampen for god digital dækning i Danmark, siger Lars Chr. Lilleholt.

 - Den dårlige mobildækning skal kortlægges

Det lille men...

Tjekditnet.dk er et stort fremskridt, og for forbrugerne er det altid godt at kunne sammenligne produkter på en gennemskuelig måde. Men det er stadigvæk det lille "men" med antennekvaliteten. Dækningskortene som ligger til grund for Tjekditnet.dk beregnes med en såkaldt teoretisk referencetelefon.

Denne referencetelefon svarer til de mobiltelefoner med de bedste antenner, som er på markedet i dag. Hvis man f.eks. sidder med en iPhone i hånden, så skal man med andre ord altså ikke forvente, at ens oplevelse af mobildækningen tilnærmelsesvis er den samme som dækningskortene viser, den bør være.

Mere til historien

I mere end 98 procent af landet kan man bruge sin mobiltelefon til at tale i. Det mobilselskab, der dækker Danmark bredest, kan på nuværende tidspunkt levere 20 Mbit/s i 89 procent af landet og 50 Mbit/s i 48 procent af landet.

3 fortsætter successen med "let fremgang"

Teleselskabet 3 har igen positiv vækst og kan notere 12.000 nye kunder i andet kvartal.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Mere data brugt på Roskilde Festival end nogensinde før

Teleselskabet 3 brugte endnu engang Roskilde Festival til at teste udstyr, som senere kan komme alle danskere til gode.

(mere…)
30 år siden: Sonofon brød telefonmonopolet

Kort efter hele Danmark havde jublet med på EM-sejren i fodbold satte Sonofon stikket i og brød telefonmonopolet.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram