Nokia gør klar til Android mobil på deres site

2

Rygterne har svirret at Nokia vil komme med Android smartphones, nu har de lanceret en sektion på hjemmesiden.

Kommende Nokia-telefon (Kilde: GSMArena.com)
Kommende Nokia-telefon (Kilde: GSMArena.com)

Den tidligere telegigant, Nokia, har ikke været først i mange smartphone køberes tanker de seneste år. Nokia havde ellers kæmpe succes i 90erne og 00erne, hvor de med Motorola nærmest havde duopol. Men Nokia kunne slet ikke konkurrere med først Apple, og så Android i 10erne.

Nokias samarbejde med Microsoft og Windows Phone gav aldrig den succes, som man havde kunne håbe og forvente af to så store IT giganter.

 – Er dette Nokias comeback telefon?

Nu skal 2017 være året, hvor Nokia igen, igen forsøger at få succes. Denne gang er det dog ikke med Microsoft eller Windows 10 mobile, men med konkurrenten Googles Android platform.

Skærmbillede af Nokia.com
Skærmbillede af Nokia.com

Nokia har lanceret en sektion på deres hjemmeside, som mildt sagt ikke røber nogen hemmeligheder. Der kommer smartphones med Android i 2017, og så kan man vist ikke vride mere information ud på Nokia.com.

Heldigvis har vandrørene det med at afsløre rygter, og vi har tidligere vist lækkede billeder. Designet minder om Nokia Lumia 930, der var en Windows Phone. Enten eksperimenter Nokia stadig, eller også kommer der to modeller, eller måske blot en model i to forskellige størrelser.

Kommende Nokia-telefon (Kilde: GSMArena.com)
Kommende Nokia-telefon (Kilde: GSMArena.com)

Der er nemlig rygter om både en 5,2 tommer og 5,5 tommer begge med QHD, formodentlig 2560 x 1440 opløsning. Det vil give en pixeltæthed omkring 530-560 pixels per tomme (PPI), hvilket bør tilfredsstille de fleste.

I prototypen er der brugt et Snapdragon 820 chipsæt, men da Snapdragon 830 og 835 allerede er annonceret, vil modellen måske få en opgradering.

Derudover skulle der komme Carl Zeiss optik, IP68 certifikation, fingerprint sensor og en ny version af Nokias Android Launcher, Z Launcher.

 – Nokia introducerer Z Launcher til Android

Det sidste rygte burde ikke hæve nogen øjenbryn, da den kommende model skulle komme med Android 7.0 Nougat fra start.

Mere til historien

Telefonerne laves af HMD Global Oy der har købt rettigheder til Nokia brandet for en 10 årig periode. HMD er et finsk selskab der startede i maj 2016. De har hidtil videreført Nokia billige featurephones, men går nu ind i smartphone-kampen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer