Nokia introducerer Z Launcher til Android

0

Nokia har frigivet en startmenu-app til Android, Z Launcher, der tilpasser sig brugerens adfærd. Se her hvordan den virker.

Mens Microsoft har travlt med at fokusere på den nu opslugte Nokia-mobildivision, der arbejder under navnet Microsoft Devices, har den tilbageværende del af Nokia i Finland, introduceret en ny applikation til Android-enheder, kaldet Z Launcher.

Z Launcher er en ny startmenu-overflade til udvalgte Android-enheder. Launcheren lærer af brugerens adfærd, så de ting man aktuelt har brug for, er let tilgængelig. Så hvis man ofte bruger Facebook ved middagstid, bliver denne applikation vist på forsiden.

App’en bruger også gestures, og hvis der med fingeren tegnes et ”C” på skærmen, kommer applikationer som starter med det pågældende bogstav, frem. Det skulle gøre søgningen efter apps i telefonen hurtigere og lettere. Ifølge Nokia har den gennemsnitlige smartphone-bruger 48 forskellige applikationer installeret.

Foreløbigt er applikationen tilpasset til Nexus 5, Samsung Galaxy S5, S4 og S3 samt Motorola Moto X, HTC One, og Sony Xperia Z1.

Rygte: Nokia på vej med ny Android – Nokia X2

Indtil videre har Nokia kun lukket en begrænset mængde brugere ind i et pre-beta program, så vi andre der ikke var hurtige nok, må vente lid endnu. Da betaprogrammet åbnede den 18. juni var interessen så stor, at Nokia to dage senere, besluttede at frigive endnu flere test-downloads.

Du kan læse mere om Nokia Z Launcher på den officielle website.

Kommende Lumia-modeller får ikke Nokia-navnet

Video-demo fra Pocketnow

Officiel reklamevideo

Mere til historien

Det er uklart hvilke planer Nokia Corporation har med Z Launcher fremadrettet. Bemærk: Der er tale om en software-division i Nokia Corp., der står bag applikationen, ikke det Nokia-team der er inkluderet i Microsoft. Så der er ikke tale om forløberen for Lumia-telefoner med Android, blot lige for at lukke den diskussion med det samme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer