Næsten hver fjerde julegave købes på nettet

Danskerne sætter i år ny rekord for nethandel og julehandlen har en del af skylden, viser Ferratums Julebarometer.

Jul (Foto: MereMobil.dk)

Jul (Foto: MereMobil.dk)

Hvert år tager Ferratums Julebarometer ”temperaturen” på danskernes indkøbsvaner. I år viser det, at næsten en fjerdedel af vores julegaveindkøb nu foregår på internettet, samt vi i 2016 sætter rekord for nethandel.

I de danske butiksgader hænger hyggelig julebelysning, men den lokker ikke danskerne nok. Mange vælger nemlig, at klare en stor del af deres julehandel i computerens skær.

 - Nettet bruges til julegaveshopping – også i fysiske butikker

Igen i år har Ferratums Julebarometer spurgt danskerne om deres forbrugsvaner i julen. Og undersøgelsen viser, at vi i stigende grad benytter os af diverse webshops når gaverne skal klare.

Undersøgelsen viser, at 23,8 procent af danskernes julehandel i år foregår online. I forhold til sidste år er det en stigning på 0,6 procent, da 23,2 procent af danskerne benyttede sig af online shopping sidste år.

- ”For de fleste danskere er julen en hyggelig tid. Men det er også en periode, hvor man skal nå meget, og især indkøb af julemad og gaver til familien kan være et stressmoment. Derfor er handel online populært i julemåneden - for det sparer tid,” siger Ferratums Country Manager, Stefan Agergaard Hansen.

De fleste danskere ejer en smartphone eller tablet. Derfor behøver man heller ikke længere sidde hjemme ved computeren for at shoppe på nettet. Men man kan handle, hvor som helst og når som helst. Flere og flere webshops tager også imod MobilePay, hvilket gør man end ikke behøver have Dankortet fremme.

 - Ring til Julemanden - her er nummeret

Beregninger fra Foreningen for Dansk Internethandel viser, at 37 procent af søgninger på varer i det første halvår af 2016 startede mobilt, og 28 procent af købene blev foretaget via en tablet eller smartphone.

Danskerne handler ikke mest på nettet

Dansk Erhverv forventer, at danskerne runder 100 milliarder kroner i forbrug på nettet i 2016. Mens danskernes samlede e-handel af varer og services i 2015 endte på 90,4 milliarder kroner.

Trods stigningen er danskerne dog stadigvæk ikke blandt de lande, som bruger online shopping mest i forbindelse med julegaveshoppingen. I nabolandet Sverige købes omkring 32,6 procent af gaverne online, mens det i Storbritannien er 4 ud af 10 julegaver, der købes på nettet.

Mere til historien

Ferratum har undersøgt juleforbruget blandt omkring 13.000 kunder i 20 lande. Og Storbritannien, Sverige, Holland, Frankrig, Tjekkiet, Polen og Tyskland ligger alle over Danmark i undersøgelsen.

Flest onlineshopper fra mobilen

Det er ikke en overraskende nyhed, men maj 2022 blev første måned, hvor flest shoppede online via mobilen.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Nedtur for dansk e-handel

Dansk erhvervsliv på virkes af inflationen, leveringsproblemerne og krigen i Ukraine, samt et uroligt aktiemarked.

(mere…)
Her er den bedste danske webshop

Vinderne er nu fundet i Årets E-handler, hvor der har været kapløb mellem nogle af Danmarks største webshops og mindre nichebutikker. Se vinderne her.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram