Galileo – Europas GPS-system er nu online

KORT NYT: Nu kører Galileo – Europas eget positionssystem.

https://www.youtube.com/watch?v=BPBqdLLVaw0Det har været dødsdømt flere gange, men nu er Galileo i luften og kan bruges af understøttede enheder. Ifølge Business.dk blev stikket sat i torsdag den 15. december 2016.

Galileo har været 17 år undervejs, men så blev det også til en regning på intet mindre end 10 milliarder euro. EU står bag systemet, og har sikret solid økonomisk rygdækning.

Præcisionen er højere fra Galileo end på det amerikanske GPS-system. Gratis-delen har en præcision på én meters nøjagtighed. Betalingsudgaven kan fastslå positionen indenfor få centimeter.

Den høje nøjagtighed er vigtig i forhold til eksempelvis selvkørende biler.

De nyeste TomTom navigationsenheder understøtter allerede Galileo, men også Huawei Mate 9 Pro, der netop er landet i butikkerne har Galileo chip indbygget.

TIP: Sådan får du gratis offline navigation

https://www.youtube.com/watch?v=BPBqdLLVaw0

Mere til historien

Lige nu er der 18 satellitter i Galileo. I 2020 vil det være fuldt udbygget med 30 satellitter. Lige nu får Galileo assistance fra GPS.

Har din GPS-navigation opført sig underligt?

Omfattende jamming af GPS-signaler på dansk grund. Har du været ramt?

(mere…)
Sådan downloader du kort i Apple Maps til offline-brug

TIP: Det er nu muligt at downloade kort i Apple Maps til brug offline. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Apple Kort giver mystiske resultater

Vær ekstra opmærksom når du kører med navigation. En fejl i Apple Kort drysser stednavne i Danmark med løs hånd. 

(mere…)
Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Mobilanalyse: Vi bliver hjemme

Et Danmarkskort over danskernes bevægelser væk fra hjemmet bekræfter, at mange følger myndighedernes anbefalinger. Se kortet her.

(mere…)
Huawei har lavet aftale med TomTom

Google Maps på Huawei-telefoner er et no-go, da det er en del af Googles tjenester. Huawei er dog klar med spændende alternativ.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram