5 gode råd til god mobil-etik

1

Nutidens Emma Gad er klar med fem gode råd til, hvordan man har en god mobil-etik. Se rådene her.

Smartphone iPhone miljø kaffe
(Foto: StockSnap)

De fleste kender til Emma Gad (Emmarenze Henriette Margrethe Gad), der var en københavnsk forfatter og dramatiker. Emma Gad er mest kendt for hendes populære etikettebog ”Takt og Tone – Om Omgang med Mennesker” fra 1918.

Smartphonen gør hjernen aldrig logger ud

En ”nutidens” Emma Gad kan man kalde Gitte Hornshøj, der holder foredrag omkring takt og tone. I dag er der nogle andre problematikker end tidligere. Blandt andet hvordan man opfører sig overfor andre mennesker i forhold til mobiltelefoner. Det skriver TV 2.

Kort og godt er Gitte Hornshøjs overordnede bud, at du skal lade din mobiltelefon blive i lommen når du er sammen med andre mennesker.

Mange føler sig phubbed af deres nærmeste

LG G3 (Foto: LG)
LG G3 (Foto: LG)

5 bud til bedre mobilbrug

 1. Behold mobilen i lommen
  Du skal lade din mobiltelefon være lydløs i lommen til alle private sammenkomster. Det er uanset om det er en fest, en begravelse, et bryllup eller et café- eller restaurantionsbesøg. Det samme gælder også, selvom det er en aften hjemme hos familien.
 1. Udskyd opkald
  Dine almindelige opkald skal udskydes til efter den private sammenkomst. Har du opkald, som er vigtige, så skal du gå væk fra selskabet når samtalen føres.
 1. Sæt telefonen på lydløs i offentligt rum
  Når du er ude i offentligheden, som i indkøbscenteret, toget, bussen eller lignende så skal mobiltelefonen være på lydløs. Du skal kun bruge den til, at gå på internettet, høre musik eller andet, som ikke forstyrrer andre.
 1. Lad mobilen være lydløs når du er sammen med andre
  Hvis du går alene på gaden, så må du ifølge Gitte Hornshøj tale i telefon og gå på internettet. Men er du sammen med andre – også selvom det er dit barn, kæreste eller forældre, så skal den forblive lydløs i lommen.
 1. Venter du vigtige opkald – gør opmærksom
  Forventer du et vigtigt telefonopkald, så nævn det for dine omgivelser. Det kan være i forbindelse med sygdom i familien eller vennekredsen. Eller hvis du eksempelvis har en kæreste, som er gravid og kan føde når som helst.

Hvad er din holdning til god mobil-etik? Begrænser du brug af mobilen i offentligt rum eller? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

En undersøgelse fra august 2015 viste, at 35 procent af alle smartphone-brugere tjekker deres telefoner mere end 50 gange om dagen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer